LED Magazijnverlichting

Vervang TL verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud van uw magazijn. Creëer met LED magazijnverlichting  een veilige werkomgeving en bevorder de productiviteit.

Vraag offerte op maat aan

.

Voordelen LED magazijnverlichting

LED Magazijnverlichting brengt vele voordelen met zich mee. Wij hebben de belangrijkste voordelen van LED voor je op een rijtje gezet:

 • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
 • hogere besparing mogelijk met slimme verlichtinglichtmanagementsysteem
 • besparing op onderhoud door lange levensduur (PRO segment 100.000 uur)
 • verbetering concentratie en productiviteit
 • LED magazijnverlichting bevat geen schadelijke stoffen
 • verlaging ziekteverzuim
 • geen last van flicker

Let op luxwaarde en Nen-normen in uw magazijn;

Voor LED magazijnverlichting gelden verschillende normen. Ook wilt u graag rekening houden met andere eigenschappen, zodat u de juiste verlichting voor uw situatie aanschaft. Let daarom op de volgende eigenschappen:

 • NEN-normen– 100-300 lux, voor werkplaatsen 500 lux
 • Flicker– <15%, geen retrofit
 • CRI->80
 • Kleurtemperatuur – meest toegepaste kleur is 4000K
 • Subsidie– minimale investering € 2500 en een LED oplossing met 50.000 uur levensduur bij L90B50.

Ga naar producten

Magazijnverlichting nieuw aanschaffen of renoveren?

U kunt kiezen om uw armaturen volledig te vervangen voor nieuwe armaturen. U dient dan rekening te houden met een langere terugverdientijd dan het alternatief. Een andere optie is om uw bestaande armaturen te renoveren of om te bouwen naar magazijnverlichting.

Ombouwen LED magazijnverlichting

Nagenoeg alle armaturen die in magazijnen worden toegepast bestaan uit kunststof en metaal en hangen in een stabiele omgeving (geen grote temperatuurschommelingen, natuurlijke invloeden). Hierdoor is de behuizing van het armatuur vaak nog in goede staat, maar is de elektronica verouderd. Tijdens het ombouwen wordt alle oude elektronica verwijderd en worden nieuwe componenten geïnstalleerd. Het ombouwen van magazijnverlichting bespaart een hoop kosten en afval. Bekijk ons LED TL PRO segment voor de mogelijkheden qua ombouwen.

Lichtlijnen magazijn

Een van de meest voorkomende verlichting in magazijnen zijn lichtlijnen. Voor lichtlijnen is het mogelijk om bestaande lichtlijnen om te bouwen of nieuwe te plaatsen.  U kunt ook kiezen voor vervangingsunits. Deze units zijn 1-op-1 vervangbaar met uw huidige lichtlijnunits. Wilt u meer weten over lichtlijnen? Bekijk onze lichtlijnpagina.

Maatwerk magazijnverlichting

maatwerk led armaturenHeeft u afwijkende maatvoeringen of speciale wensen voor nieuwe armaturen in uw magazijn? Met maatwerk wordt u voorzien van de juiste magazijnverlichting. Laat uw armaturen naar gewenste afmetingen fabriceren, integreer uw verlichting met uw ventilatie door plenumsleuven of kies voor armaturen in een door uw gekozen RAL-kleur. Lees meer over maatwerk en de mogelijkheden.

Lees meer over maatwerk

Tunable White

Lichtkleur en – intensiteit heeft invloed via onze hersenen. We worden actiever van blauw licht en meer ontspannen van warm licht. In veel gevallen blijft het kunstlicht eenzelfde sterkte en lichtkleur uitstralen, terwijl het licht buiten verandert. Kies voor biodynamische verlichting voor uw magazijn en creëer een natuurlijk verloop van licht gedurende de dag. Hiermee beïnvloedt u de biologische klok en draag bij aan het verbeteren van prestatie, concentratie, en motivatie en uiteindelijk het welzijn van de medewerker. Lees meer over Tunable White.

Light as a service, geen lampen maar licht

Het light as a service (Laas) concept is onderdeel van een circulaire economie. Circulaire verlichting gaat verder dan alleen het leasen van verlichting. Lees meer circulaire verlichting bij Lumeco en bekijk onderstaande afbeelding voor een beknopte samenvatting van circulaire verlichting.

Circulaire verlichting

Lichtmanagementsystemen voor magazijnen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen in het magazijn is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. U kunt verschillende innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid. Enkele andere voordelen:

 • Bespaar 65% op energieverbruik door het toepassen van LED. Een lichtmanagementsysteem kan daar bovenop nog eens 75% energiebesparing realiseren.
 • Verleng de technische levensduur van de verlichting door lagere belasting van de componenten.
 • Kies, door middel van sensoren, de juiste hoeveelheid licht op het juiste moment.

lichtmanagementsystemen

Kennis en ervaring in magazijnverlichting

Door heel Nederland hebben wij verschillende magazijnen/bedrijfshallen verduurzaamd. In 2016 heeft Plantion gekozen voor onze LED ombouw oplossingen. In meer dan 200 armaturen zijn de elektronische componenten verwijderd. In de plaats daarvan is er een externe driver in combinatie met onze LED TL buis geïnstalleerd. In 2018 hebben wij ook de verlichting in de verlaadhal van Plantion geïnstalleerd. Plantion heeft hier gekozen voor ruim 100 nieuwe LED Highbay LA armaturen voor een optimale lichtsituatie. Bekijk onze referenties.

Bereken uw voordeel

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op energiekosten wanneer u overstapt naar LED verlichting? Bereken uw voordeel binnen enkele seconden. Vraag ook een gratis besparingsoverzicht aan.

Bereken gratis uw voordeel