Kantoorverlichting

Over Lumeco

Bij Lumeco hebben we een voortdurende drang om te onderzoeken hoe het anders en beter kan.

Ander licht op de zaak

Sinds 2009 is Lumeco zowel leverancier als installateur van verlichtingsoplossingen voor de zakelijke markt. Verduurzaam en verbeter uw verlichtingsinstallatie of laat uw verlichtingsprobleem door ons oplossen.

Bij ons krijgt u een ander licht op de zaak. We komen met nieuwe oplossingen. Verrassende manieren om te vernieuwen, te verduurzamen, en materialen opnieuw te gebruiken en zo kosten te besparen, zonder op kwaliteit in te leveren.

We werken efficiënt, innovatief en sociaal verantwoord. Wij kijken anders, wij denken anders en we doen anders. Sinds het ontstaan van Lumeco hebben we een voortdurende drang om te onderzoeken hoe het anders en beter kan.

Daarom komen wij met Een ander licht op de zaak.

De juiste oplossingen

Eerst wordt uw huidige verlichtingssituatie in kaart gebracht en geanalyseerd.

Diverse variabelen, zoals het verbruik van uw huidige verlichting, het aantal branduren en kWh prijs zetten we af tegen een duurzaam alternatief. Hiermee krijgt u inzicht in uw mogelijke besparing, investering en terugverdientijd.

Vervolgens adviseren we u over de mogelijkheden en maakt u een keuze. Denk hierbij aan de keuze om uw huidige verlichting volledig of deels te laten ombouwen naar LED. Maar ook aan de keuze voor diverse nieuwe verlichtingsarmaturen en oplossingen.

Laat uw verlichtingsoplossing installeren door uw huisinstallateur óf door een installatieteam van Lumeco.

Lumeco installatie verlichting

Duurzame verlichting

 

Social Enterprise

Als erkend leer- en werkbedrijf, begeleiden wij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en stagiaires naar reguliere arbeid. Naast duurzaamheid zit social return in ons DNA. Lumeco is PSO trede 3 gecertificeerd.

Een deel van de winst wordt ieder jaar beschikbaar gesteld voor sponsoring. Dit bedrag wordt verdeeld over kleine en grotere projecten.

Projecten zoals het sponsoren van een sponsorloop van een kind van een werknemer tot aan het bouwen van huizen in Tanzania, voor het moeder & kind project van Stichting Compassion.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

Prijzen, nominaties en certificeringen

Als koploper in de Nederlandse verlichtingsmarkt zijn wij voor verschillende prijzen genomineerd en hebben wij ook prijzen gewonnen. Ook heeft Lumeco erkende certificeringen.

 • Social Impact Award Lumeco
 • PSO trede 3 Lumeco
 • ISO 14001 Lumeco
 • VCA** 2 sterren Lumeco
 • ISO19001 Lumeco
Producten die decennia mee gaan

Producten die decennia mee gaan

Bekijk het volledige assortiment aan verlichtingsproducten. Gebruik de filters voor gerichte zoekopdrachten.

Bekijk producten
Oplossingen met of zonder installatie

Oplossingen met of zonder installatie

Laat uw armaturen installeren door installatieteams van Lumeco, of schakel uw huisinstallateur in.

Bekijk werkwijze

Waar staat Lumeco voor?

De naam Lumeco bestaat uit 2 delen, ‘Lum’ en ‘Eco’.

 • ‘Lum’ verwijst naar lumen. Dat is de eenheid voor lichtstroom.
 • ‘Eco’ verwijst naar economisch en ecologisch.

Lumeco staat voor de volgende kernwaarden:

Samen sterk
Wij vinden het normaal dat we een sociaal en inclusief bedrijf zijn waarin iedereen van waarde is. Daar zijn we trots op. Een duurzame werkomgeving.

Schitterend innovatief
Wij geven inhoud en vorm aan het begrip innovatief. In onze producten, maar ook hoe we met mensen, duurzaamheid en projecten aan de slag gaan.

Slimme partner
Kennis is de basis van ons succes. Deze kennis passen we intelligent toe, onze duurzame ombouwoplossing is daar een mooi voorbeeld van. Lumeco legt aan elke doelgroep uit hoe het werkt.

Sublieme kwaliteit
Onze producten en aanpak zijn van topkwaliteit. Een duurzame investering.

Wat maakt Lumeco uniek?

Bij Lumeco zijn we misschien niet uniek, maar ‘uniek zijn’ is ook helemaal niet ons doel!

‘Uniek willen zijn’ ontstaat vanuit eigenbelang en onze visie is veel breder dan dat. De wereld waarin we leven vraagt niet om ‘uniek zijn’. Deze wereld vraagt om een andere kijk op de dingen. Dát is wat ons drijft!

Bij Lumeco hebben we een voortdurende drang om te onderzoeken hoe het anders en beter kan.

Een ander licht op de zaak?

Wij geloven in de dingen anders doen, omdat het altijd beter kan.

De manier waarop we met de wereld omgaan, hoe we elkaar behandelen, de manier waarop we ons leven en onze werkplek inrichten. Dat kan anders. En dat moet ook anders!

Daarom komen wij met een ander licht op de zaak. Daarom komen we met nieuwe oplossingen. Verrassende manieren om te vernieuwen, te verduurzamen, en materialen opnieuw te gebruiken en zo kosten te besparen, zonder op kwaliteit in te leveren.

We werken efficiënt, innovatief en sociaal verantwoord. Wij kijken anders, wij denken anders en we doen anders. Omdat de wereld en de tijd waarin we leven dat van ons vraagt.

Wij schuiven problemen niet voor ons uit, maar we pakken ze aan. Een frisse blik. Een nieuwe kijk op de dingen. Een ander licht op de zaak.