Bedrijfshalverlichting

Vervang TL verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Goede verlichting stelt mensen in staat op een productieve manier te werken en creëert een veilige werkomgeving. Slechte bedrijfshalverlichting kan leiden tot een verminderde alertheid, lagere productiviteit en klachten over vermoeidheid.

Vraag offerte op maat aan Ga naar producten

.

Achtergrond verlichting in bedrijfshallen en industrieEnergieverbruik Productiebedrijf

Decennia lang zijn bedrijfshallen verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste verlichtingstechniek tot op heden. Nadelen TL verlichting verlichting zijn bijvoorbeeld de levensduur en het energieverbruik. LED verlichting heeft juist een laag energieverbruik en een lange levensduur. Tot slot heeft LED een positief effect op de gezondheid. Lees bijvoorbeeld meer over Flicker.

Voordelen LED bedrijfshalverlichting

 • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
 • hogere besparing mogelijk met slimme verlichting / lichtmangementsysteem
 • besparing op onderhoud door lange levensduur (PRO segment 100.000 uur)
 • verbetering concentratie en productiviteit
 • LED bevat geen schadelijke stoffen
 • verlaging ziekteverzuim
 • geen last van flicker

Waar opletten bij aanschaf LED Bedrijfshalverlichting?

 • NEN-normen – 100-300 lux, voor werkplaatsen 500 lux
 • Flicker – <15%, geen retrofit
 • CRI ->80
 • Kleurtemperatuur – meest toegepaste kleur is 4000K
 • Subsidie – minimale investering € 2500,- en LED oplossing met 50.000 uur levensduur bij L90B50.

Ik wil vrijblijvend advies

LED verlichting loods, industrie en overige bedrijfshallen

De situatie en ideale lichtoplossing is verschillend per bedrijfshal. Zo hebben distributiecentra’s andere wensen en behoefte dan expositiehallen. Het is belangrijk dat u per situatie de juiste armaturen kiest. U kunt kiezen voor werkplaatsverlichting en wij bieden ook LED lichtoplossingen voor distributiecentra’s, magazijnen, productiehallen, loodsen, expositiehallen, remises, fabrieken, industrie en overige bedrijfshallen. Heeft u vragen over uw specifieke verlichtingssituatie? Neem dan contact op via de gegevens op de contactpagina.

Nieuw of renoveren?

Bij nieuwe armaturen moet u rekening houden met een langere terugverdientijd. Een goed alternatief is het ombouwen van uw huidige TL armaturen. Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt. In veel gevallen betere kwaliteit dan nieuwe armaturen, voordeliger én beter voor het milieu. Uw armaturen bouwen wij om met het PRO-segment producten. LED TL PRO is het hoogst geëindigde verlichtingsproduct in de MKB innovatietop 100 2016, een initiatief van de Kamer van Koophandel. Bij DSM Zwolle is deze oplossing gekozen. Bekijk hier de referentie.

LED Smart Lichtlijnen

Een van de meest voorkomende verlichting in bedrijfshallen zijn lichtlijnen. Lumeco kan zowel bestaande lichtlijnen ombouwen naar LED, nieuwe lichtlijnen plaatsen of u stelt in vier stappen de perfecte Smart LED lichtlijn samen. Onderstaand een overzicht.

Smart lichtlijn overzicht

Ombouwen naar LED verlichting bedrijfshal

Armaturen die toegepast zijn als bedrijfshalverlichting of magazijnverlichting zijn nagenoeg altijd van metaal of kunststof en hangen in stabiele omgevingen (geen grote temperatuurschommelingen, natuurlijke invloeden). Wel is stofdicht en in sommige gevallen spatwaterdicht een belangrijke specificatie. De armaturen gaan decennia mee, slechts de interne elektronica is verouderd. Door het toepassen van nieuwe elektronica en de behuizing her te gebruiken blijven een hoop afval en kosten bespaard. Mocht het ombouwen niet mogelijk óf wenselijk zijn, dan kunt u een keuze maken uit ons aanbod van (nieuwe) duurzame LED Bedrijfshalarmaturen.

Light as a service, geen lampen maar licht

Het light as a service concept is onderdeel van een circulaire economie, lees meer circulaire verlichting bij Lumeco. Veel verlichtingsbedrijven noemen het leasen van verlichting circulair. Circulair gaat wat ons betreft veel verder. Light as a service bij Lumeco wordt beknopt samengevat in onderstaande afbeelding.

Circulaire verlichting

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

 • U kunt 65% energiebesparing creëren door het toepassen van LED. Een lichtmanagementsysteem kan daar bovenop nog eens 75% energiebesparing realiseren.
 • De technische levensduur van uw verlichting wordt verlengd door een lagere belasting van componenten
 • Sensoren zorgen voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment
 • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
 • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig
 • Verlichting tot op werkplekniveau instelbaar en aanpasbaar
 • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘productie’ of ‘schoonmaak’
 • Integratie in uw gebouwbeheersysteem
 • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium)
 • Bestuurbaar in de cloud voor meerdere locaties

lichtmanagementsystemen

Lichtberekeningen

Het is mogelijk dat u op het moment te weinig of juist te veel licht heeft. U kunt door ons een lichtplan laten opstellen. Hierin wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaatsing van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met speciale software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken. Uw eisen en wensen staan hierbij centraal. Stel, u wilt 300 lux creëren in de paden en uw huidige TL armaturen hergebruiken. Onze specialisten adviseren dan welke lichtbronnen u het beste kunt toepassen.

Kennis en ervaring in bedrijfshalverlichting

Door heel Nederland hebben wij bedrijfshallen verduurzaamd. Een van de meest spraakmakende projecten heeft plaatsvonden bij DSM. Daar is de verlichting, 350 lichtlijn-armaturen, volledig omgebouwd naar LED én voorzien van het meest geavanceerde lichtmanagementsysteem, Encelium. Hierdoor is op de meest duurzame wijze het meest besparende verlichtingssysteem toegepast. Meer weten over dit project of andere projecten? Bekijk onze referenties.

Klimaatneutraal pand

Het is ook mogelijk voor een klimaatneutraal verlichtingssysteem of –pand te kiezen. Sinds 2017 leveren en installeren wij ook zonnepanelen. U kunt kiezen uit diverse panelen en omvormercombinaties waarbij de Solarwatt panelen met een SMA omvormer deel uitmaken van het topsegment op de Nederlandse markt. Met LED verlichting reduceren we het energieverbruik met gemiddeld 65%. Voor de resterende 35% kunt u zonnepanelen installeren waardoor 100% energiebesparing wordt gerealiseerd.

Gratis en vrijblijvende uitwerking

Nu u op de hoogte bent van de mogelijkheden laten wij u ook graag in harde cijfers zien wat het overstappen naar LED verlichting u op kan leveren. U kunt gratis en vrijblijvend een uitwerking laten maken voor uw bedrijfshal. In deze uitwerking wordt uw huidige situatie afgezet tegen een duurzaam alternatief met de bijbehorende investering, besparing en terugverdientijd. Neem direct contact op met onze adviseurs via 078-6818444 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

LED verlichting bedrijfshal