Bedrijfshalverlichting LED 

Vervang TL verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Goede verlichting stelt mensen niet alleen in staat op een productieve manier te werken, maar creëert tevens een veilige werkomgeving.

Achtergrond verlichting in bedrijfshallen en industrieEnergieverbruik Productiebedrijf

Decennia lang zijn bedrijfshallen verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste verlichtingstechniek tot op heden. Nadelen van deze verlichting zijn bijvoorbeeld de levensduur en het energieverbruik. LED verlichting is laag in energieverbruik en heeft een lange levensduur. Tot slot heeft LED een positief effect op de gezondheid. Lees bijvoorbeeld meer over Flicker.

Voordelen LED bedrijfshalverlichting

Een beknopt overzicht van de voordelen van LED bedrijfshal verlichting ten opzichte van traditionele TL verlichting:

  • 65% energiebesparing en CO2 reductie
  • terugverdientijd 2-3 jaar (bij ombouw)
  • lange levensduur (tot 100.000 uur)
  • minimale onderhoudskosten
  • LED bevat geen glas en kwik

U kunt ook besparen door gebruik te maken van een voorfinanciering. U financiert uw verduurzamingsproject dan met de besparing die wordt gecreëerd op uw energierekening. Daarnaast vragen wij subsidie voor u aan wanneer u investeert in duurzame verlichting. Dit kan oplopen tot 58% bruto voordeel.

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

lichtmanagementsystemen

Nieuw of renoveren?

U kunt nieuwe verlichtingsarmaturen aanschaffen. Voor nieuwe armaturen moet u rekening houden met een terugverdientijd van gemiddeld 6-8 jaar. Een goed alternatief is het ombouwen van uw huidige armaturen. De terugverdientijd wordt verkort tot gemiddeld 2-3 jaar. Door het inzetten van een lokale sociale werkvoorziening wordt uw project op een maatschappelijk betrokken wijze wordt uitgevoerd. Uw armaturen worden omgebouwd met deze producten. Met dit concept zijn wij opgenomen in de MKB innovatietop 100 2016.

Wie gingen u voor?

Veel bedrijfshallen en kantoren hebben wij inmiddels voorzien van duurzame verlichting. Ga voor een greep uit ons klantenbestand naar referenties.

Ga naar producten

bedrijfshal verlichting led tl duurzame verlichting industrie bedrijfshal verlichting LED TL verlichting besparen energiezuinig social return