Schoolverlichting

Vervang conventionele verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Door het nemen van de juiste energiebesparende maatregelen neemt het comfort in scholen toe, daalt het ziekteverzuim en de energierekening. Topkwaliteit LED verlichting zorgt voor optimale condities, verbruikt 65% minder energie en gaat 10 keer langer mee dan TL.

Vraag offerte op maat aan

 

Verlichting van invloed op prestaties

Verlichting is van grote invloed op de werkprestaties. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat door traditionele verlichting te vervangen door LED de werkprestaties toenemen. Een geroemd onderzoek is die van het Academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf.Energieverbruik Schoolgebouw afbeelding2 Het onderzoek concludeert dat de leessnelheid werd verhoogd met bijna 35%, het concentratievermogen steeg waardoor het aantal fouten daalde met 45% en bij het oplossen van rekenproblemen daalde de hyperactiviteit met 76%. LED verlichting is laag in energieverbruik en heeft een lange levensduur (100.000 uur). Daarom is LED verlichting hét alternatief voor traditionele TL verlichting.

Referentie Zadkine Referentie Wageningen Universiteit

 

Voordelen LED schoolverlichting

 • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
 • hogere besparing mogelijk met slimme verlichting / lichtmangementsysteem
 • besparing op onderhoud door lange levensduur (PRO segment 100.000 uur)
 • verbetering concentratie en productiviteit
 • LED bevat geen schadelijke stoffen
 • verlaging ziekteverzuim
 • geen last van flicker

LED schoolverlichting? Let op;

 • NEN-normen – 300-500 lux
 • Flicker – <15%, geen retrofit
 • CRI ->80
 • Kleurtemperatuur – meest toegepaste kleur is 3000K
 • Subsidie – minimale investering € 2500,- en een LED oplossing met 50.000 uur levensduur bij L90B50
 • UGR – Geen verblinding bij een UGR waarde van <19

Maatwerk schoolverlichting

maatwerk led armaturenHeeft u afwijkende maatvoeringen of speciale wensen voor nieuwe armaturen in uw school? Met maatwerk wordt u voorzien van de juiste schoolverlichting. Laat uw armaturen naar gewenste afmetingen fabriceren, integreer uw verlichting met uw ventilatie door plenumsleuven of kies voor armaturen in een door uw gekozen RAL-kleur. Lees meer over maatwerk en de mogelijkheden.

Lees meer over maatwerk

Light as a service, geen lampen maar licht

Het light as a service concept is onderdeel van een circulaire economie, lees meer circulaire verlichting bij Lumeco. Veel verlichtingsbedrijven noemen het leasen van verlichting circulair. Circulair gaat wat ons betreft veel verder. Light as a service bij Lumeco wordt beknopt samengevat in onderstaande afbeelding.

Circulaire verlichting

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

 • U kunt 65% energiebesparing creëren door het toepassen van LED. Een lichtmanagementsysteem kan daar bovenop nog eens 75% energiebesparing realiseren.
 • De technische levensduur van uw verlichting wordt verlengd door een lagere belasting van componenten
 • Sensoren zorgen voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment
 • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
 • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig
 • Verlichting tot op werkplekniveau instelbaar en aanpasbaar
 • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘presentatie’ of ‘schoonmaak’
 • Integratie in uw gebouwbeheersysteem
 • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium)
 • Bestuurbaar in de cloud voor meerdere locaties

lichtmanagementsystemen

Lichtberekeningen

Het is mogelijk dat u op het moment te weinig of juist teveel licht heeft. U kunt door ons een lichtplan laten opstellen. Hierin wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaatsing van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met speciale software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken. Uw eisen en wensen staan hierbij centraal. Stel, u wilt 500 lux creëren op bureauhoogte en de huidige TL armaturen hergebruiken. Onze specialisten adviseren dan welke lichtbronnen u het beste kunt toepassen.

Kennis en ervaring in schoolverlichting

Door heel Nederland hebben wij scholen verduurzaamd. Een van de meest spraakmakende projecten heeft plaatsvonden bij de Wageningen Universiteit. In totaal hebben wij een jaarlijkse besparing van minimaal 168.348 KWh gerealiseerd door het ombouwen van 1298 armaturen. Meer weten over dit project of andere projecten? Bekijk onze referenties.

Klimaatneutraal pand

Het is ook mogelijk voor een klimaatneutraal verlichtingssysteem of –pand te kiezen. Sinds 2017 leveren en installeren wij ook zonnepanelen. U kunt kiezen uit diverse panelen en omvormercombinaties waarbij de Solarwatt panelen met een SMA omvormer deel uitmaken van het topsegment op de Nederlandse markt. Met LED verlichting reduceren we het energieverbruik met gemiddeld 65%. Voor de resterende 35% kunt u zonnepanelen installeren waardoor 100% energiebesparing wordt gerealiseerd.

Gratis en vrijblijvende uitwerking

Nu u op de hoogte bent van de mogelijkheden laten wij u ook graag in harde cijfers zien wat het overstappen naar LED verlichting u op kan leveren. U kunt gratis en vrijblijvend een uitwerking laten maken voor uw schoolgebouw. In deze uitwerking wordt uw huidige situatie afgezet tegen een duurzaam alternatief met de bijbehorende investering, besparing en terugverdientijd. Neem direct contact op met onze adviseurs via 078-6818444 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ga naar producten

Schoolverlichting LED TL energiezuinig duurzaam social return   Schoolverlichting LED TL energiezuinig duurzaam social return