Schoolverlichting TL en LED

Vervang conventionele verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Door het nemen van de juiste energiebesparende maatregelen neemt het comfort in scholen toe, daalt het ziekteverzuim en de energierekening. Topkwaliteit LED verlichting zorgt voor optimale condities, verbruikt 65% minder energie en gaat 10 keer langer mee dan TL.

Verlichting van invloed op prestaties

Verlichting is van grote invloed op de werkprestaties. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat door traditionele verlichting te vervangen door LED de werkprestaties toenemen. Een geroemd onderzoek is die van het Academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf.Energieverbruik Schoolgebouw afbeelding2 Het onderzoek concludeert dat de leessnelheid werd verhoogd met bijna 35%, het concentratievermogen steeg waardoor het aantal fouten daalde met 45% en bij het oplossen van rekenproblemen daalde de hyperactiviteit met 76%. LED verlichting is laag in energieverbruik en heeft een lange levensduur (100.000 uur). Daarom is LED verlichting hét alternatief voor traditionele TL verlichting.

Voordelen LED schoolverlichting

Een beknopt overzicht van de voordelen van LED schoolverlichting ten opzichte van traditionele TL verlichting:

  • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
  • terugverdientijd van 1-3 jaar
  • lange levensduur (driver 100.000 uur)
  • minimale onderhoudskosten
  • verbetering concentratie en werkprestaties
  • geen opwarmtijd
  • LED bevat geen glas en kwik
  • grotere besparing mogelijk door opties als daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie
  • besparen zonder investering door voorfinanciering
  • energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd door de overheid

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

lichtmanagementsystemen

Nieuw of renoveren?

U kunt nieuwe verlichtingsarmaturen aanschaffen. Betreft design is er veel mogelijk en de armaturen zijn ontworpen voor de LED techniek. Bij nieuwe armaturen moet u rekening houden met een terugverdientijd van gemiddeld 6-8 jaar. Een goed alternatief is het ombouwen van uw huidige TL armaturen. Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt. Dezelfde lichtopbrengst, kwaliteit en garantie als nieuwe armaturen, maar beter voor het milieu én voordelig. De terugverdientijd bij het ombouwen van armaturen is gemiddeld 2-3 jaar. Ombouwen is eenvoudig repeterend werk. Hierbij zetten wij een lokale sociale werkvoorziening in zodat het project op een maatschappelijk betrokken wijze wordt uitgevoerd. Uw armaturen bouwen wij om naar  LED TL PRO. Dit product is genomineerd voor de MKB innovatieprijs- en de Accenture Innovation Awards 2015. Lees verder

Ga naar producten

Schoolverlichting LED TL energiezuinig duurzaam social return   Schoolverlichting LED TL energiezuinig duurzaam social return