Schoolverlichting Rotterdam

Schoolverlichting

Lees hieronder alles wat u moet weten over LED Schoolverlichting zodat u voor de juiste verlichtingsoplossing kiest
€ Bereken uw besparing
Direct contact

100.000 uur levensduur

Tot 10 jaar garantie

Met of zonder installatie

Slimme verlichting

Duurzame schoolverlichting

Laat uw huidige schoolverlichting ombouwen naar LED en bespaar materialen en kosten. Als ombouwen niet mogelijk of wenselijk is, kies dan voor nieuwe LED armaturen.

Bespaar maximaal energie door slimme sensoren toe te passen met een lichtmanagementsysteem. Hiermee realiseert u een energiebesparing tot 90% in vergelijking met een klassiek verlichtingssysteem.

Uw nieuwe verlichting is modulair opgebouwd. Op deze manier is ieder component vervangbaar bij een defect of technische upgrade.

Schoolverlichting

Lichtverbetering
voor alle gebruikers

Zorg dat uw verlichting bijdraagt aan een productieve werkomgeving. Verlichting heeft invloed op de concentratie en ontspanning van leerlingen en leraren.

Let hierbij op verlichtingseigenschappen zoals flicker, CRI en UGR.

Kies voor biodynamische verlichting en boots een natuurlijk daglichtverloop na. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat hierdoor de concentratie verbetert en het aantal gemaakte fouten op scholen daalt.

Slimme sensoren meten aanwezigheid en daglicht. Deze zorgen automatisch dat lokalen, zalen en gangen optimaal worden verlicht.

Pas DALI verlichting toe met sensoren en lichtmanagement voor het hoogst haalbare eindresultaat op het gebied van energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

Duurzame schoolverlichting

Schoolverlichting met een
sociale impact

Het installeren van LED-verlichting in scholen is meestal eenvoudig en repetitief werk. Lumeco kiest er daarom voor om samen te werken met mensen die op zoek zijn naar werk maar wat meer ondersteuning nodig hebben.

Door Lumeco jouw project te laten uitvoeren, draag je bij aan het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lumeco heeft een PSO Trede 3 certificaat waardoor u een SROI (Social Return On Investment) realiseert. Lumeco behoort tot de 10% best presterende bedrijven op het gebied van socialer ondernemen.

Schoolverlichting met sociale impact

Schoolverlichting laten plaatsen

Verduurzaam of vernieuw uw schoolverlichting met LED. Onze verlichtingsadviseurs staan klaar om samen met u de beste lichtoplossing voor uw situatie te kiezen. Met onze lichtoplossingen voldoet u aan alle wet- en regelgevingen.

Schoolverlichting laten plaatsen? Al meerdere scholen en universiteiten zijn door onze monteurs verduurzaamd. Denk aan Radboud Universiteit, Hogeschool Rotterdam en DaVinci College.

Verlichting installateur

Bereken uw besparing in 4 stappen

Snel uw besparing met LED inzichtelijk Kies een verlichtingsoplossing Gratis en vrijblijvend Advies na een druk op de knop
1
2
3

Situatieschets

Wat zijn de voordelen van LED schoolverlichting?

Voordelen LED schoolverlichting

 • Gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65% tot 90% met lichtmanagement
 • Besparing op onderhoud vanwege lange levensduur van 100.000 uur
 • Verbetering concentratie en productiviteit door rustig lichtbeeld
 • Verhoging comfort
 • Verhoging gebruiksvriendelijkheid
 • LED bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik

Welke lichteigenschappen zijn belangrijk voor een school?

Let op de volgende eigenschappen van schoolverlichting:

 • NEN-normen – Klaslokaal 500 lux
 • Flicker – Max 15% en geen retrofit
 • CRI – Minimaal 80
 • UGR – onder 19 in lokalen
 • SDCM Kleurverschil – Max 3 SDCM
 • Lichtkleur – 4000K of Tunable White
 • LED Retrofit – NIET geschikt

Hoe verduurzaam ik een school met LED verlichting?

Kies tussen het ombouwen van uw huidige verlichting of voor nieuwe schoolverlichting.

Schoolverlichting ombouwen naar LED

Zijn uw armaturen nog in goede staat en is slechts de elektronica verouderd? Laat uw TL armaturen ombouwen/renoveren; beter voor het milieu en een stuk voordeliger.

Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt.

Uw armaturen bouwen wij om met PRO-segment producten. LED TL PRO is het nummer 1 verlichtingsproduct in de MKB innovatietop 100 van 2016 en 2019. Een initiatief van de Kamer van Koophandel.

Is het ombouwen niet mogelijk óf niet wenselijk? Dan kunt u een keuze maken uit ons aanbod van nieuwe LED verlichting scholen.

Nieuwe LED armaturen voor een school

Kies uit diverse LED schoolarmaturen voor uw onderwijsomgeving. Directe inkoop en productie bij diverse fabrieken maken de mogelijkheden oneindig. U kunt armaturen op maat laten maken of aanpassen naar eigen inzicht.

Pas aanwezigheidssensoren en lichtdetectie toe en realiseer twee extra voordelen:

 • Verhoogt energiebesparing. De verlichting dimt bij genoeg daglicht en automatisch aan/uit schakelt bij afwezigheid.
 • Verlengt de levensduur. Een lagere belasting van elektronische componenten zorgt voor een langere levensduur in tegenstelling tot aan/uit verlichting die continu wordt belast.

Wat zijn de voordelen van sensoren en lichtmanagement in scholen?

Slimme LED verlichting voor scholen

Pas naast LED verlichting voor scholen ook sensoren en DALI lichtmanagement toe. Maak een keuze uit een aantal innovatieve systemen met ieder hun eigen voordelen. Bespaar maximaal op energie en creëer een productieve en inspirerende onderwijsomgeving.

Voordelen lichtmanagementsysteem

 • Bespaar tot 90% op uw huidige energieverbruik in vergelijking met een conventioneel (fluorescentie) systeem
 • Verleng de technische levensduur van uw verlichting omdat componenten lager worden belast
 • Zorg voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment
 • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
 • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig omdat dit via sensoren wordt geregeld
 • Verlichting tot op bureauniveau instelbaar en aanpasbaar
 • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘concentratie’ of ‘ontspanning’ zodat verlichting wordt aangepast aan de activiteit
 • Integratie in uw gebouwbeheersysteem zoals BACnet met het doel een smart building te realiseren
 • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium) zodat u visueel de verlichting kunt besturen en uitlezen
 • Bestuurbaar in de cloud voor meerdere onderwijslocaties waardoor u niet op de locatie zelf hoeft te zijn

Wat is biodynamische LED verlichting voor scholen?

Biodynamische LED verlichting voor scholen

Licht heeft een fysiek effect op mensen. Onder invloed van koel wit ochtendlicht maakt ons lichaam het hormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat we wakker en alert worden.

Aan het eind van de dag wordt daglicht warmer en minder fel. Dan maakt ons lichaam melatonine aan, een slaaphormoon. Hierdoor worden we ontspannen.

Peter Sleegers is hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Hij heeft onderzoek gedaan naar de effecten van biodynamische verlichting op scholen. Het experiment duurde 10 maanden.

Het bleek dat de leerlingen bij biodynamische verlichtingssysteem gemiddeld 18% hoger scoorden op concentratietesten dan zonder speciale verlichting. Daarbij voleden de leerlingen zich prettiger en ware ze gemotiveerder dan op de school met ‘normale’ verlichting.

Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat biodynamische LED verlichting op scholen positief effect heeft heeft op het concentratievermogen. Daarnaast maken leerlingen aantoonbaar minder fouten dan onder traditionele TL verlichting en TL buizen.

Biodynamische schoolverlichting wordt altijd geïnstalleerd in combinatie met een DALI lichtmanagementsysteem. Let op: uitsluitend LED armaturen uitgevoerd met ‘Tunable White LED’ kunnen biodynamische verlichting produceren.

Welke LED schoolverlichting voor ‘Frisse scholen’?

LED verlichting ‘Frisse Scholen’

De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op 13 juli 2021 de nieuwe versie van het Programma van Eisen – Frisse Scholen 2021 gepubliceerd. Dit is een update van het vorige PvE uit 2015. In het programma komen eisen aan bod over energie, lucht, temperatuur, geluid en ook licht.

Het onderdeel licht is verdeeld onder kunstlicht, daglicht, helderheidswering en individuele beïnvloeding.

LED verlichting voor scholen is verdeeld over drie klassen, C, B en A. Klasse A staat voor ‘uitmuntend’, hierbij worden de hoogste eisen gesteld aan verlichtingsarmaturen.

Opvallend is dat er een fout staat in het Programma van Eisen. U leest dat u verlichting moet kiezen met een flickerfrequentie van minimaal 1250Hz of met een AC-driver (gelijkstroom). AC staat voor Alternative Current, ofwel wisselstroom. Hier zou DC-driver (gelijkstroom) moeten staan.

Frisse Scholen LED Paneel

Het Frisse Scholen Paneel van Lumeco voldoet aan alle eisen van klasse A-uitmuntend. Belangrijk voor het welzijn van de leerlingen en leraren.

Daarnaast is een eis dat uw schoolverlichting dimbaar is. Pas daarom ook aanwezigheid- en daglichtsensoren toe. Ook heeft u hiervoor DALI drivers nodig.

 • René Veltman

  Logistiek Manager – Bell Textron

  De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Sonja Nooy

  Locatiemanager – Wageningen University & Research

  Lumeco heeft bij ons 1.300 LED lampen geïnstalleerd. Waar we voorheen werkten onder gelige TL’s, baden we nu in helder, kleurecht licht. Bovendien besparen we met de nieuwe verlichting aanzienlijk op onderhoud en elektra. De uitvoering is voorspoedig verlopen waarbij Lumeco de overlast voor onze laboratoria, kantoren en vergaderzalen tot een minimum wist te beperken.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Rob Bracht

  Hoofd Facilitaire zaken/inkoop – Kalsbeek College

  Het Kalsbeek College staat voor maatwerk. Ook als het gaat om de verduurzaming van haar gebouwen. De LED verlichting van Lumeco past hier prima bij!

 • Nico Olsthoorn

  Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

  Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk dan ons assortiment aan verlichtingsoplossingen of lees meer over de voordelen voor u als installateur.

Producten die decennia mee gaan

Producten die decennia mee gaan

Bekijk het volledige assortiment LED verlichting voor scholen. Gebruik de filters voor gerichte zoekopdrachten.

Bekijk producten
Oplossingen met of zonder installatie

Oplossingen met of zonder installatie

Laat uw armaturen installeren door installatieteams van Lumeco, of schakel uw huisinstallateur in.

Bekijk werkwijze

Stel uw vragen of krijg advies over schoolverlichting

Voor vragen en advies kunt u ons altijd bereiken. Samen verduurzamen we uw onderwijsomgeving. Neem vrijblijvend contact op.