LED Maatwerk

Lichtadvies op maat

Directe inkoop bij diverse fabrieken in binnen- en buitenland maakt het mogelijk maatwerk verlichting en armaturen te produceren.

Verlichting op maat laten maken

Laat armaturen produceren in de door u gewenste afmetingen. We helpen u graag door uw specifieke wensen te realiseren.

Op basis van de door u gewenste afmetingen (inmeten is ook mogelijk) wordt eerst een ontwerp getekend en opgestuurd.

Vervolgens kunt u een armatuur op proef ontvangen voordat uw gehele bestelling in productie wordt gezet. Zo weet u zeker dat u altijd de juiste armaturen ontvangt.

Per product wordt op het productblad in de catalogus én op de website aangegeven of maatwerk afmetingen mogelijk zijn.

Maatwerk armaturen

Ventilatie
& plenumafzuiging

In onderwijs- en kantooromgevingen wordt mechanische ventilatie regelmatig via verlichtingsarmaturen geregeld.

Door middel van ventilatiesleuven en/of afzuigslangen wordt lucht afgezogen.

Diverse ontwerpen zijn mogelijk wat betreft de vorm, grootte en de hoeveelheid ventilatiesleuven. Dit stelt ons in staat om het perfecte product samen te stellen voor uw ruimte.

Per product wordt op het productblad in de catalogus én op de website aangegeven of ventilatie via het armatuur geregeld kan worden.

Ook hierbij ontvangt u eerst een technische tekening voordat de armaturen worden geproduceerd.

RAL-kleur behuizing

Het RAL-kleurenspectrum is zeer uitgebreid. Diezelfde codes worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld de wanden in een pand. Zo kan goed de gewenste kleurencombinatie gekozen worden.

Iedere kleur is mogelijk. Standaard worden armaturen gepoedercoat en in MAT gefabriceerd. Heeft u liever bijvoorbeeld hoogglans, dan is dit ook mogelijk.

Per product wordt op het productblad in de catalogus én op de website aangegeven of het armatuur in een RAL-kleur geproduceerd kan worden.

Maatwerk RAL

Type afscherming

Verlichtingsarmaturen hebben grofweg vier type afschermingen; opaal, prisma, transparant of raster.

Welke de juiste is, verschilt per toepassing. Daarnaast speelt smaak ook een rol. De een vindt opaal mooier en de ander prisma.

In kantoor- en onderwijsomgevingen adviseren wij prisma afscherming omdat dit voor de laagste verblinding zorgt (UGR).

In bedrijfshallen worden armaturen voorzien van lensoptieken waarmee stralingshoeken te bepalen zijn. Standaard is de stralingshoek 90 graden bij LED Lichtlijnen.

Dit is de reden dat wij lichtadvies op maat geven.

Schoolverlichting prisma

Plug & play Stekerbaar

Verlichtingsarmaturen kunnen op verschillende manieren voorzien worden van spanning. Vaak gebeurt dit door middel van een aansluitsnoer met een algemeen bekende (euro)steker.

In grote panden gebruikt men ook vaak GST en BST aansluitingen. In de volksmond ook wel Wieland genoemd. Alle drie zijn beschermde merknamen.

Armaturen kunt u laten uitrusten met iedere gewenste aansluiting en snoer. Standaard worden inbouwarmaturen voorzien van GSTi3 en BST14i2 chassisconnectoren. Wij zijn voorstander van stekerbare aansluitingen, omdat dit het meest veilige en installatietijd besparende systeem is.

Maatwerk stekerbaar

Lichteigenschappen

Lumenoutput
Afhankelijk van de hoeveelheid LED’s en het type LED Driver, kan een armatuur op iedere gewenste lumenoutput worden ingesteld. Wilt u eenvoudig de hoeveelheid licht kunnen aanpassen? Kies dan armaturen met DALI.

Lichtkleur
De kleur licht die een armatuur geeft wordt uitgedrukt in Kelvin. In Nederland wordt het meest gekozen voor 3000K (warm-wit), 4000K (wit) en 5000k of 6500K (koel-wit). Lumeco adviseert standaard om 4000K toe te passen. Naast deze kleuren zijn ook andere lichtkleuren mogelijk zoals 2700K of 5700K.

Kleurweergave
Voor de Nederlandse markt worden armaturen voor binnenverlichting standaard in CRI 80 geproduceerd. Dit staat voor een ‘goede’ kleurweergave. Alle verlichtingsproducten kunnen ook in CRI >90 worden geproduceerd. Dit staat voor een ‘uitstekende’ kleurweergave.

Schoolverlichting

Bereken uw besparing in 4 stappen

Snel uw besparing met LED inzichtelijk Kies een verlichtingsoplossing Gratis en vrijblijvend Advies na een druk op de knop
1
2
3

Situatieschets

Bekijk verlichting
die past bij jouw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk dan ons assortiment aan verlichtingsoplossingen of lees meer over de voordelen voor u als installateur.

Producten die decennia mee gaan

Producten die decennia mee gaan

Bekijk het volledige assortiment aan verlichtingsproducten. Gebruik de filters voor gerichte zoekopdrachten.

Bekijk producten
Oplossingen met of zonder installatie

Oplossingen met of zonder installatie

Laat uw armaturen installeren door installatieteams van Lumeco, of schakel uw huisinstallateur in.

Bekijk werkwijze

Stel uw vragen of krijg advies over maatwerk LED armaturen

Bel of mail ons met uw vragen of verzoeken. Neem vrijblijvend contact op over uw verlichtingssituatie.