Ziekenhuisverlichting

Lees hieronder alles wat u moet weten over LED Ziekenhuisverlichting zodat u voor de juiste verlichtingsoplossing kiest
€ Bereken uw besparing
Direct contact

100.000 uur levensduur

tot 10 jaar garantie

met of zonder installatie

slimme verlichting

Duurzame ziekenhuisverlichting

Laat uw huidige ziekenhuisverlichting ombouwen naar LED verlichting. Dit is niet alleen duurzaam maar ook een financieel voordelige keuze. Indien ombouwen niet mogelijk of wenselijk is, maak dan een keuze uit diverse nieuwe LED armaturen.

Bespaar maximaal op uw energieverbruik door sensoren toe te passen. Hiermee bespaart u tot 90% energie in vergelijking met een conventioneel verlichtingssysteem (lees: TL verlichting).

Kies voor een modulaire opbouw van uw nieuwe verlichting. Dit zorgt ervoor dat ieder component vervangbaar is en technisch onderhoud eenvoudig wordt.

Schoolverlichting

Lichtverbetering
voor alle gebruikers

Let op de kwaliteit van kunstlicht in een zorgomgeving. Zorg dat uw verlichting bijdraagt aan een prettige maar ook veilige werkomgeving. Gebruikers hebben de juiste verlichting nodig om zich goed te kunnen concentreren én ontspannen.

Let hierbij op verlichtingseigenschappen zoals flicker, CRI en UGR.

Slimme sensoren meten aanwezigheid en toetreding van daglicht. Deze zorgen automatisch dat de LED lampen alle ruimtes optimaal verlichten.

Pas DALI verlichting toe met sensoren en lichtmanagement voor het hoogst haalbare eindresultaat op het gebied van energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

Kies voor biodynamische verlichting en boots een natuurlijk daglichtverloop na.

Ziekenhuisverlichting met een
sociale impact

Het aanpassen en installeren van ziekenhuisverlichting bestaat voor een groot deel uit eenvoudig werk. Daarom bieden wij graag de kans aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met onze monteurs installeren wij de verlichting in uw ziekenhuis.

Laat uw project door Lumeco uitvoeren en creëer aan sociale werkgelegenheid.

Lumeco is PSO Trede 3 gecertificeerd waardoor u een SROI (Social Return On Investment) realiseert. Lumeco behoort tot de 10% best presterende bedrijven op het gebied van socialer ondernemen.

Ziekenhuisverlichting met sociale impact

Ziekenhuisverlichting laten plaatsen

Voldoe aan alle wet- en regelgeving en kies voor ziekenhuis LED verlichting. Samen met onze verlichtingsadviseurs kiest u de juiste oplossing voor uw situatie. Denk bijvoorbeeld aan lichtmanagement, biodynamische verlichting of verlichting met een lage UGR-waarde.

Ziekenhuisverlichting laten plaatsen? Met ons eigen installatieteam verduurzamen wij ziekenhuizen door heel Nederland. Denk bijvoorbeeld aan UMC Utrecht of het Rijnstate Ziekenhuis.

Verlichting installateur

Bereken uw besparing in 4 stappen

Snel een overzicht van uw besparing Kies een verlichtingsoplossing Gratis en vrijblijvend Advies na een druk op de knop
1
2
3

Situatieschets

Wat zijn de voordelen van LED ziekenhuisverlichting?

Voordelen LED ziekenhuisverlichting

 • Energiebesparing en CO2 reductie van 65-90% met lichtmanagement
 • Besparing op onderhoud vanwege lange levensduur van 100.000 uur
 • Verbetering concentratie en productiviteit door rustig lichtbeeld
 • Meer comfort
 • Verhoging gebruiksvriendelijkheid
 • LED bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik

Welke lichteigenschappen zijn belangrijk voor een ziekenhuis?

Let op de volgende eigenschappen van ziekenhuisverlichting:

Realiseer een optimaal verlichte zorgomgeving met de volgende wensen en eisen.

 • NEN-normen – 500 lux bij patiënten en werkplekken
 • Flicker – Max 15% en geen retrofit
 • CRI – Minimaal 80
 • UGR – onder 19 bij patiënten
 • SDCM Kleurverschil – Max 3 SDCM
 • Lichtkleur – 4000K of biodynamisch
 • LED Retrofit – NIET geschikt

Hoe verduurzaam ik een ziekenhuis met LED verlichting?

Kies uit het ombouwen van uw huidige verlichting of voor nieuwe ziekenhuisverlichting.

Ziekenhuisverlichting ombouwen naar LED

Bouw uw TL armaturen om naar LED ziekenhuisverlichting wanneer uw huidige verlichtingsarmaturen nog in goede staat zijn. Dit is beter voor het milieu en financieel voordelig.

Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt.

Uw armaturen worden voorzien van PRO-segment producten. LED TL PRO is het hoogst geëindigde verlichtingsproduct in de MKB innovatietop 100 van 2016 en 2019, een initiatief van de Kamer van Koophandel.

Is ombouw niet mogelijk óf niet wenselijk, dan maakt u een keuze uit ons aanbod van (nieuwe) duurzame LED armaturen.

Nieuwe LED ziekenhuis armaturen

Kies uit diverse LED ziekenhuis armaturen voor uw zorgomgeving. Directe inkoop en productie bij diverse fabrieken maken de mogelijkheden qua ziekenhuis verlichting oneindig. U kunt LED ziekenhuis armaturen op maat laten maken.

Pas aanwezigheidssensoren en lichtdetectie toe en realiseer twee extra voordelen:

 • Verhoog uw energiebesparing, omdat de verlichting dimt bij genoeg daglicht en automatisch uitschakelt bij afwezigheid na een x-aantal minuten.
 • Verleng de levensduur, omdat elektronische componenten lager belast worden dan bij aan/uit verlichting.

Wat zijn de voordelen van sensoren en lichtmanagement in ziekenhuizen?

Slimme LED ziekenhuisverlichting

Pas naast ziekenhuis LED verlichting ook sensoren en DALI lichtmanagement toe in uw ziekenhuis. Maak een keuze uit een aantal innovatieve systemen met ieder hun eigen voordelen. Bespaar maximaal op energie en creëer een productieve, prettige en veilige werkomgeving.

Voordelen lichtmanagementsysteem

 • Verlengt de levensduur
 • Altijd het juiste licht
 • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
 • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig
 • Verlichting tot op werkplekniveau instelbaar en aanpasbaar
 • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘avondverlichting’ of ‘controle’ zodat verlichting wordt aangepast aan de activiteit
 • Integratie in uw gebouwbeheersysteem zoals BACnet met het doel een smart building te realiseren
 • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium) zodat u visueel de verlichting kunt besturen en uitlezen
 • Vanaf afstand aan te sturen

Wat is biodynamische verlichting voor ziekenhuizen?

Biodynamische verlichting voor ziekenhuizen

Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat biodynamische LED verlichting positieve effecten hebben op het concentratievermogen. Daarnaast maken gebruikers aantoonbaar minder fouten dan onder traditionele TL verlichting.

Hoe werkt dat?
Licht heeft een fysiek effect op mensen. Onder invloed van koel wit ochtendlicht maakt ons lichaam het hormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat we wakker en alert worden.

Aan het eind van de dag wordt daglicht warmer en minder fel. Dan maakt ons lichaam melatonine aan, een slaaphormoon. Hierdoor worden we ontspannen.

Uit onderzoek blijkt dat biodynamische verlichting positieve effecten heeft op de gezondheid en het biologische ritme van mensen. Uit dit onderzoek blijkt dat biodynamische verlichting een positief effect heeft op het slaapritme van mensen met dementie.

Biodynamische ziekenhuisverlichting wordt altijd geïnstalleerd in combinatie met een DALI lichtmanagementsysteem. Let op: uitsluitend LED armaturen uitgevoerd met ‘Tunable White LED’ kunnen biodynamische verlichting produceren.

 • René Veltman

  Logistiek Manager – Bell Textron

  De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Sonja Nooy

  Locatiemanager – Wageningen University & Research

  Lumeco heeft bij ons 1.300 LED lampen geïnstalleerd. Waar we voorheen werkten onder gelige TL’s, baden we nu in helder, kleurecht licht. Bovendien besparen we met de nieuwe verlichting aanzienlijk op onderhoud en elektra. De uitvoering is voorspoedig verlopen waarbij Lumeco de overlast voor onze laboratoria, kantoren en vergaderzalen tot een minimum wist te beperken.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Rob Bracht

  Hoofd Facilitaire zaken/inkoop – Kalsbeek College

  Het Kalsbeek College staat voor maatwerk. Ook als het gaat om de verduurzaming van haar gebouwen. De LED verlichting van Lumeco past hier prima bij!

 • Nico Olsthoorn

  Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

  Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk dan ons assortiment aan verlichtingsoplossingen of lees meer over de voordelen voor u als installateur.

Producten die decennia mee gaan

Producten die decennia mee gaan

Bekijk het volledige assortiment aan verlichtingsproducten. Gebruik de filters voor gerichte zoekopdrachten.

Bekijk producten
Oplossingen met of zonder installatie

Oplossingen met of zonder installatie

Laat uw armaturen installeren door installatieteams van Lumeco, of schakel uw huisinstallateur in.

Bekijk werkwijze

Stel uw vragen of krijg advies over ziekenhuis LED verlichting

Heeft u vragen over ziekenhuis LED verlichting? U kunt u ons altijd bereiken. Samen verduurzamen we uw ziekenhuis. Neem vrijblijvend contact op over uw verlichtingssituatie.