Kantoorverlichting TL en LED

Vervang conventionele verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Door het nemen van de juiste energiebesparende maatregelen neemt het comfort toe, daalt het ziekteverzuim en de energierekening. Top kwaliteit LED verlichting zorgt voor optimale condities, verbruikt 65% minder energie en gaat 10 keer langer mee dan TL.

Achtergrond kantoorverlichting

Decennia lang zijnEnergieverbruik Kantoorgebouw kantoren verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste verlichtingstechniek tot op heden. Nadelen van deze verlichting zijn bijvoorbeeld de levensduur en het energieverbruik. LED verlichting is laag in energieverbruik en heeft een lange levensduur (100.000 uur). Daarom is LED verlichting hét alternatief voor traditionele TL verlichting.

Voordelen LED kantoorverlichting

Een beknopt overzicht van de voordelen van het ombouwen van kantoorverlichting naar LED;

LED Kantoorverlichting? Let op;

  • NEN-normen – 300-500 lux
  • Flicker – <15%, geen retrofit
  • CRI ->80 voor reguliere kantoren, reclamebureau’s >90
  • Kleurtemperatuur – meest toegepaste kleur is 3000K
  • Subsidie – minimale investering € 2500,- en 100 lm/w
  • UGR – <19

Nieuw of renoveren?

Bij nieuwe armaturen moet u rekening houden met een terugverdientijd van gemiddeld 6-8 jaar. Een goed alternatief is het ombouwen van uw huidige TL armaturen. Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt. Minimaal gelijkwaardige kwaliteit als nieuwe armaturen, maar voordeliger én beter voor het milieu. Uw armaturen bouwen wij om met het PRO-segment producten van Lumeco. LED TL PRO is het hoogst geëindigde verlichtingsproduct in de MKB innovatietop 100 2016, een initiatief van de Kamer van Koophandel.

Ombouwen van Kantoorverlichting

Armaturen die toegepast zijn als kantoorverlichting zijn nagenoeg altijd van metaal of kunststof en hangen in stabiele omgevingen (geen grote temperatuurschommelingen, natuurlijke invloeden of mogelijk beschadigende activiteiten) De armaturen gaan decennia mee, slechts de interne elektronica is verouderd. Door het toepassen van nieuwe elektronica en de behuizing her te gebruiken blijven een hoop afval en kosten bespaard. Mocht het ombouwen niet mogelijk óf wenselijk zijn, dan kunt u een keuze maken uit ons aanbod van (nieuwe) duurzame LED Kantoorarmaturen.

Social Return

Vaak is er in het verleden gekozen voor één of een aantal armaturen als kantoorverlichting. Het ombouwen van armaturen is eenvoudig en repeterend werk. Dat is een van de redenen waarom wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten op verduurzamingsprojecten.

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

lichtmanagementsystemen

 

Lichtberekeningen

Het is mogelijk dat u op het moment te weinig of juist teveel licht heeft. U kunt door ons een lichtplan laten opstellen. Hierin wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaatsing van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met speciale software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken. Uw eisen en wensen staan hierbij centraal. Stel, u wilt 500 lux creëren in op werkbladhoogte en de huidige TL armaturen hergebruiken. Onze specialisten adviseren dan welke lichtbronnen u het beste kunt toepassen.

Kennis en ervaring in kantoorverlichting

Door heel Nederland hebben wij kantoorpanden verduurzaamd. Een van de meest spraakmakende projecten heeft plaatsvonden bij TNO. In totaal hebben wij een jaarlijkse besparing van minimaal 1.291.296 kWh gerealiseerd door het ombouwen van 5830 armaturen en de installatie van 435 nieuwe armaturen. Dit project was verspreid over 8 vestingen met in totaal 26 gebouwen. Meer weten over dit project? Bezoek referentie TNO.

Klimaatneutraal pand

Het is ook mogelijk voor een klimaatneutraal verlichtingssysteem of –pand te kiezen. Sinds 2017 leveren en installeren wij ook zonnepanelen. U kunt kiezen uit diverse panelen en omvormercombinaties waarbij de Solarwatt panelen met een SMA omvormer deel uitmaken van het topsegment op de Nederlandse markt.

Gratis en vrijblijvende uitwerking

Nu u op de hoogte bent van de mogelijkheden laten wij u ook graag in harde cijfers zien wat het overstappen naar LED verlichting u op kan leveren. U kunt gratis en vrijblijvend een uitwerking laten maken voor uw kantoor. In deze uitwerking wordt uw huidige situatie afgezet tegen een duurzaam alternatief met de bijbehorende investering, besparing en terugverdientijd. Neem direct contact op met onze adviseurs via 078-6818444 of info@lumeco.nl

Ga naar producten