Kantoorverlichting

Kantoorverlichting

Lees hieronder alles wat u moet weten over LED Kantoorverlichting zodat u voor de juiste verlichtingsoplossing kiest
€ Bereken uw besparing
Direct contact

100.000 uur levensduur

Tot 10 jaar garantie

Met of zonder installatie

Slimme verlichting

Duurzame kantoorverlichting

Laat uw huidige kantoorverlichting ombouwen naar LED en bespaar materialen en kosten. Als ombouwen niet mogelijk of wenselijk is, kies dan voor nieuwe LED armaturen.

Bespaar maximaal energie door slimme sensoren toe te passen met een lichtmanagementsysteem. Hiermee realiseert u een energiebesparing tot 90% in vergelijking met algemene verlichting (lees: TL verlichting).

Kies ervoor om uw kantoor LED verlichting modulair op te laten bouwen, zodat ieder component vervangbaar is bij een defect of technische upgrade.

Met de

LED verlichting voor kantoor

Lichtverbetering
voor alle gebruikers

Onderzoek toont aan dat een natuurlijk daglichtverloop bijdraagt aan de concentratie in kantoren. Dit verbetert productiviteit en vermindert het aantal fouten dat gemaakt wordt door het personeel. Kies daarom voor Biodynamische verlichting.

Slimme sensoren meten aanwezigheid en daglicht. Deze zorgen automatisch dat de juiste verlichting uw ruimtes optimaal verlicht.

Pas DALI verlichting toe met sensoren en lichtmanagement voor het hoogst haalbare eindresultaat.

Let op de kwaliteit van kunstlicht in een kantooromgeving. Zorg dat uw verlichting bijdraagt aan een productieve werkomgeving waarbij gebruikers zich goed kunnen concentreren én ontspannen.

Let hierbij op verlichtingseigenschappen zoals Flicker, CRI en UGR.

LED Kantoorverlichting

Kantoorverlichting met een
sociale impact

Het aanpassen en installeren van LED kantoorverlichting is voornamelijk simpel en herhaaldelijk werk. Daarom werkt Lumeco graag met mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Kies Lumeco om uw project uit te voeren en help mee aan het creëren van werkgelegenheid voor iedereen.

Lumeco heeft een PSO Trede 3 certificaat waardoor u een SROI (Social Return On Investment) realiseert. Lumeco behoort tot de 10% best presterende bedrijven op het gebied van socialer ondernemen.

social return

Kantoorverlichting
laten plaatsen

Samen met onze verlichtingsadviseurs kiest u de oplossing die het beste bij uw wensen en behoefte passen. Welke lichtkleur past bijvoorbeeld het beste bij uw kantoor? Kiest u voor ‘slimme’ verlichting waarbij de verlichting automatisch afstemt op daglicht? Deze afwegingen maakt u samen met onze adviseurs.

Kantoorverlichting laten plaatsen? Met een installatieteam van 35 monteurs verduurzamen we kantoorverlichting door heel Nederland. Uw oude verlichting voeren wij duurzaam af voor recycling.

Verlichting installateur

Bereken uw besparing in 4 stappen

Snel een overzicht van uw besparing Kies een verlichtingsoplossing Gratis en vrijblijvend Advies na een druk op de knop
1
2
3

Situatieschets

Wat zijn de voordelen van LED verlichting voor kantoor?

Voordelen LED verlichting voor kantoor

 • Energiebesparing en CO2 reductie van 65-90% met lichtmanagement
 • Besparing op onderhoud vanwege lange levensduur van 100.000 uur
 • Verbetering van concentratie en productiviteit door rustig lichtbeeld
 • Verhoging van het comfort in de ruimte
 • Gebruiksvriendelijker
 • LED kantoorlicht bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik

Welke lichteigenschappen zijn belangrijk voor een kantoor?

Let op de volgende eigenschappen van LED kantoorverlichting:

Hoe verduurzaam ik een kantoor met LED verlichting?

Kies LED verlichting voor kantoor. Laat uw huidige verlichting ombouwen of kies voor nieuwe LED kantoorverlichting zoals LED panelen.

Verlichting op kantoor ombouwen naar LED verlichting

Laat uw TL armaturen naar LED tl buizen ombouwen wanneer uw huidige verlichtingsarmaturen nog in goede staat zijn. Dit is beter voor het milieu en financieel voordelig.

Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt.

Uw armaturen worden voorzien van PRO-segment producten. LED TL PRO is het hoogst geëindigde verlichtingsproduct in de MKB innovatietop 100 van 2016 en 2019, een initiatief van de Kamer van Koophandel.

Is ombouw niet mogelijk óf niet wenselijk, dan maakt u een keuze uit ons aanbod van (nieuwe) duurzame kantoorverlichting LED.

Nieuwe LED armaturen voor een kantoor

Kies uit diverse LED armaturen voor uw kantooromgeving. Directe inkoop en productie bij diverse fabrieken maken de mogelijkheden oneindig. Laat armaturen bijvoorbeeld op maat maken.

Pas aanwezigheidssensoren en lichtdetectie toe en realiseer twee extra voordelen.

 • Verhoogt uw energiebesparing, omdat de verlichting dimt bij genoeg daglicht. Ook schakelt de verlichting automatisch uit bij afwezigheid na een x-aantal minuten.
 • Verlengt de levensduur omdat elektronische componenten lager worden belast, in tegenstelling tot aan/uit verlichting die continu wordt belast.

Wat zijn de voordelen van sensoren en lichtmanagement in kantoren?

Slimme LED kantoorverlichting

Pas naast LED verlichting voor kantoor ook sensoren en DALI lichtmanagement toe. Maak een keuze uit een aantal innovatieve systemen met ieder hun eigen voordelen. Bespaar maximaal op energie en creëer een productieve en inspirerende werkomgeving.

Voordelen lichtmanagementsysteem

 • Bespaar tot 90% op uw huidige energieverbruik in vergelijking met een conventioneel (TL) systeem
 • Verleng de technische levensduur van uw verlichting omdat componenten lager worden belast
 • Zorg voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment
 • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
 • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig omdat dit via sensoren wordt geregeld
 • Verlichting tot op werkplekniveau instelbaar en aanpasbaar zodat gebruikers hun werkplekverlichting kunnen aanpassen
 • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘vergadering’ of ‘ontspanning’ zodat verlichting wordt aangepast aan de activiteit
 • Integratie in uw gebouwbeheersysteem zoals BACnet met het doel een smart building te realiseren
 • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium) zodat u visueel de verlichting kunt besturen en uitlezen
 • Bestuurbaar in de cloud voor meerdere locaties waardoor u niet op de locatie zelf hoeft te zijn

Pas naast LED verlichting voor kantoor ook sensoren en DALI lichtmanagement toe. Maak een keuze uit een aantal innovatieve systemen met ieder hun eigen voordelen. Bespaar maximaal op energie en creëer een productieve en inspirerende werkomgeving.

Wat is biodynamische verlichting voor kantoren?

Biodynamische verlichting op kantoor

Licht heeft een fysiek effect op mensen. Onder invloed van koel wit ochtendlicht maakt ons lichaam het hormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat we wakker en alert worden.

Aan het eind van de dag wordt daglicht warmer en minder fel. Dan maakt ons lichaam melatonine aan, een slaaphormoon. Hierdoor worden we ontspannen.

Peter Sleegers, hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Heeft 10 maanden lang onderzoek gedaan naar de effecten van biodynamische verlichting op scholen. “Het bleek dat de leerlingen bij het biodynamische verlichtingssysteem gemiddeld 18% hoger schoorden op concentratietesten dan zonder speciale verlichting. Daarbij voelden de leerlingen zich prettiger en waren ze gemotiveerder dan op de school met ‘normale’ verlichting.”

Betere concentratie en minder fouten

Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat biodynamische LED verlichting positief effect heeft op het concentratievermogen. Daarnaast maken gebruikers aantoonbaar minder fouten dan onder traditionele TL verlichting. Slechte verlichting heeft dus daadwerkelijk een groot effect op de productiviteit op kantoor. 

Biodynamische kantoorverlichting wordt altijd geïnstalleerd in combinatie met een DALI lichtmanagementsysteem. Let op: uitsluitend LED armaturen uitgevoerd met ‘Tunable White LED’ kunnen biodynamische verlichting produceren.

 • René Veltman

  Logistiek Manager – Bell Textron

  De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Sonja Nooy

  Locatiemanager – Wageningen University & Research

  Lumeco heeft bij ons 1.300 LED lampen geïnstalleerd. Waar we voorheen werkten onder gelige TL’s, baden we nu in helder, kleurecht licht. Bovendien besparen we met de nieuwe verlichting aanzienlijk op onderhoud en elektra. De uitvoering is voorspoedig verlopen waarbij Lumeco de overlast voor onze laboratoria, kantoren en vergaderzalen tot een minimum wist te beperken.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Rob Bracht

  Hoofd Facilitaire zaken/inkoop – Kalsbeek College

  Het Kalsbeek College staat voor maatwerk. Ook als het gaat om de verduurzaming van haar gebouwen. De LED verlichting van Lumeco past hier prima bij!

 • Nico Olsthoorn

  Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

  Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk dan ons assortiment aan verlichtingsoplossingen of lees meer over de voordelen voor u als installateur.

Producten die decennia mee gaan

Producten die decennia mee gaan

Bekijk het volledige assortiment LED verlichting voor kantoor. Gebruik de filters voor gerichte zoekopdrachten.

Bekijk producten
Oplossingen met of zonder installatie

Oplossingen met of zonder installatie

Laat uw armaturen installeren door installatieteams van Lumeco, of schakel uw huisinstallateur in.

Bekijk werkwijze

Stel uw vragen of krijg advies over kantoorverlichting

Voor vragen en advies kunt u ons altijd bereiken. Samen verduurzamen we uw kantooromgeving. Neem vrijblijvend contact op.