LED KantoorverlichtingBinnenverlichting voor kantoren, scholen en zorg

Vervang conventionele verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Door het nemen van de juiste energiebesparende maatregelen neemt het comfort toe en daalt uw energierekening. Topkwaliteit LED Kantoorverlichting zorgt voor optimale werkcondities, verbruikt 65% minder energie en gaat tot wel 10 keer langer mee dan fluorescentieverlichting (lees: TL).

Klik op de afbeelding rechts voor het openen van de brochure ‘Binnenverlichting voor kantoren, scholen en zorg’.

Vraag offerte op maat aan

.

Achtergrond kantoorverlichting

Decennia lang zijnEnergieverbruik Kantoorgebouw kantoren verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste verlichtingstechniek tot op heden. Nadelen van deze verlichting zijn bijvoorbeeld de levensduur en het energieverbruik. LED verlichting is laag in energieverbruik en heeft een lange levensduur. Verlichting heeft een sterke invloed op het aantal gezondheidsklachten, denk hierbij aan hoofdpijn en vermoeidheid. Kwalitatieve LED verlichting zal zorgen voor minimalisering van deze klachten. Het is anno 2017 zelfs mogelijk met verlichting een natuurlijk daglichtverloop te creëren, dit noemen wij Tunable White.

Voordelen LED kantoorverlichting

 • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
 • hogere besparing mogelijk met slimme verlichting / lichtmanagementsysteem
 • besparing op onderhoud door lange levensduur (PRO segment 100.000 uur)
 • verbetering concentratie en productiviteit
 • LED bevat geen schadelijke stoffen
 • verlaging ziekteverzuim
 • geen last van flicker

LED Kantoorverlichting aanschaffen? Let op het volgende;

Voor LED kantoorverlichting gelden verschillende normen. Ook wilt u graag rekening houden met andere eigenschappen, zodat u de juiste verlichting voor uw situatie aanschaft. Let daarom op de volgende eigenschappen:

 • NEN-normen – 300-500 lux voor diverse toepassingen
 • Flicker – <15%, geen retrofit
 • CRI ->80 voor reguliere kantoren, reclamebureau’s >90
 • Kleurtemperatuur – meest toegepaste kleur is 3000K
 • Subsidie – minimale investering € 2500,- en een LED oplossing met 50.000 uur levensduur bij L90B50
 • UGR – Geen verblinding bij een UGR waarde van <19

Ga naar producten

Kantoorverlichting LED nieuw aanschaffen of renoveren?

Bij nieuwe kantoorarmaturen moet u rekening houden met een langere terugverdientijd in vergelijking met het ombouwen van armaturen. Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt. In veel gevallen betere kwaliteit dan nieuwe armaturen, voordeliger én beter voor het milieu. Uw kantoorverlichting bouwen wij om in het plafond met PRO-segment producten. LED TL PRO is het hoogst geëindigde verlichtingsproduct in de MKB innovatietop 100 2016, een initiatief van de Kamer van Koophandel. Kantoorarmaturen zijn voor meerdere toepassingen, zoals zorginstellingen en ziekenhuizen, inzetbaar.

Maatwerk kantoorverlichting

maatwerk led armaturenHeeft u afwijkende maatvoeringen of speciale wensen voor nieuwe armaturen? Met maatwerk wordt u voorzien van de juiste verlichting. Laat uw armaturen naar gewenste afmetingen fabriceren, integreer uw verlichting met uw ventilatie door plenumsleuven of kies voor armaturen in een door uw gekozen RAL-kleur. Lees meer over maatwerk en de mogelijkheden.

Ombouwen kantoorverlichting TL

Armaturen die toegepast zijn als kantoorverlichting zijn nagenoeg altijd van metaal of kunststof en hangen in stabiele omgevingen (geen grote temperatuurschommelingen, natuurlijke invloeden of mogelijk beschadigende activiteiten) De armaturen gaan decennia mee, slechts de interne elektronica is verouderd. Door het toepassen van nieuwe elektronica en de behuizing her te gebruiken blijven een hoop afval en kosten bespaard. Mocht het ombouwen niet mogelijk óf wenselijk zijn, dan kunt u een keuze maken uit ons aanbod van (nieuwe) duurzame LED Kantoorarmaturen.

Lees meer over ombouwen/renoveren

Tunable White

Lichtkleur en – intensiteit heeft invloed via onze hersenen. We worden actiever van blauw licht en meer ontspannen van warm licht. In veel gevallen blijft het kunstlicht eenzelfde sterkte en lichtkleur uitstralen, terwijl het licht buiten verandert. Kies voor biodynamische verlichting en creëer een natuurlijk verloop van licht gedurende de dag. Hiermee beïnvloedt u de biologische klok en draag bij aan het verbeteren van prestatie, concentratie, en motivatie en uiteindelijk het welzijn van de medewerker. Lees meer over Tunable White.

Light as a service, geen lampen maar licht

Het light as a service concept is onderdeel van een circulaire economie, lees meer over circulaire verlichting bij Lumeco. Veel verlichtingsbedrijven noemen het leasen van verlichting circulair. Circulair gaat wat ons betreft veel verder. Light as a service bij Lumeco wordt beknopt samengevat in onderstaande afbeelding.

Circulaire verlichting

Lichtmanagementsystemen voor kantoor

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook de voordelen van een lichtmanagementsysteem mee te nemen in uw overweging bij het aanschaffen van LED kantoorverlichting. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

 • U kunt 65% energiebesparing creëren door het toepassen van LED. Een lichtmanagementsysteem kan daar bovenop nog eens 75% energiebesparing realiseren.
 • De technische levensduur van uw verlichting wordt verlengd door een lagere belasting van componenten
 • Sensoren zorgen voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment
 • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
 • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig
 • Verlichting tot op werkplekniveau instelbaar en aanpasbaar
 • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘vergadering’ of ‘schoonmaak’
 • Integratie in uw gebouwbeheersysteem
 • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium)
 • LED verlichting kantoor is bestuurbaar in de cloud voor meerdere locaties

lichtmanagementsystemen

 

Lichtberekeningen

Het is mogelijk dat u op het moment te weinig of juist teveel licht heeft. U kunt door ons een lichtplan laten opstellen voor uw kantoor. Hierin wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaatsing van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met speciale software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken. Uw eisen en wensen staan hierbij centraal. Stel, u wilt 500 lux creëren in op werkbladhoogte en de huidige TL armaturen hergebruiken. Onze specialisten adviseren dan welke lichtbronnen u het beste kunt toepassen.

Kennis en ervaring in kantoorverlichting

Door heel Nederland hebben wij kantoorpanden verduurzaamd. Een van de meest spraakmakende projecten heeft plaatsvonden bij TNO. In totaal hebben wij een jaarlijkse besparing van minimaal 1.291.296 kWh gerealiseerd door het ombouwen van 5830 armaturen en de installatie van 435 nieuwe armaturen. Dit project was verspreid over 8 vestingen met in totaal 26 gebouwen. Meer weten over dit project of andere projecten? Bekijk onze referenties.

Klimaatneutraal kantoorpand

Het is ook mogelijk voor een klimaatneutraal verlichtingssysteem of –pand te kiezen. Sinds 2017 leveren en installeren wij ook zonnepanelen. U kunt kiezen uit diverse panelen en omvormercombinaties waarbij de Solarwatt panelen met een SMA omvormer deel uitmaken van het topsegment op de Nederlandse markt. Met LED verlichting reduceren we het energieverbruik met gemiddeld 65%. Voor de resterende 35% kunt u zonnepanelen installeren waardoor 100% energiebesparing wordt gerealiseerd.

Gratis en vrijblijvende uitwerking

Nu u op de hoogte bent van de mogelijkheden laten wij u ook graag in harde cijfers zien wat het overstappen naar LED kantoorverlichting u op kan leveren. U kunt gratis en vrijblijvend een uitwerking laten maken voor uw kantoor. In deze uitwerking wordt uw huidige situatie afgezet tegen een duurzaam alternatief met de bijbehorende investering, besparing en terugverdientijd. Neem direct contact op met onze adviseurs via 078-6818444 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bereken gratis uw voordeel