CIrculaire verlichting

Circulaire verlichting

Circulaire verlichting gaat veel verder dan armaturen leasen of in een aantal termijnen afbetalen.

Hergebruik armaturen Refurbish

Daar waar anderen kiezen en inzetten op nieuwe verlichtingsarmaturen zien wij altijd kansen voor hergebruik van bestaande armaturen. Met het vervangen van een aantal componenten zijn de armaturen weer in een uitstekende staat te krijgen.

Verlichtingsarmaturen zijn hoofdzakelijk gemaakt van kunststof en/of metaal en gaan decennia mee, meestal is slechts de elektronica verouderd. Daarom is het vaak onnodig het gehele armatuur te vervangen.

Door om te bouwen in plaats van volledig te vervangen blijven een hoop afval en kosten bespaard.

In 2016 en 2019 is Lumeco met deze eigen ‘ombouwoplossingen’ verkozen tot het meest innovatieve verlichtingsbedrijf in Nederland (KVK Innovatietop 100).

Circulair

Modulaire producten  Repair

Lumeco heeft een eigen assortiment met verlichtingsproducten ontwikkeld die modulair zijn opgebouwd. Dit houdt in dat eindproducten bestaan uit afzonderlijk vervangbare componenten. Dit geeft de mogelijkheid tot het upgraden en repareren van desbetreffende componenten bij een defect of mogelijke technische upgrade.

Het resultaat van modulaire verlichtingsproducten is een aanzienlijke besparing in grondstofverbruik en kosten.

Modulaire verlichting schroeven

Maximale levensduur  Reduce

De ervaring van Lumeco is dat de potentiële technische levensduur van LED verlichting vaak niet optimaal wordt benut.

De twee belangrijkste factoren voor een lange levensduur zijn kwalitatief hoogwaardige componenten en beheersen van de warmteontwikkeling.

Eindproducten bij Lumeco zijn altijd voorzien van externe LED drivers én daarnaast worden de LED strips bewust lager belast dan de maximale belasting. In combinatie met het juiste koellichaam resulteert dit in een optimale warmtehuishouding en een levensduur van minimaal 100.000 uur

Armaturen, omgebouwd met LED PRO oplossingen, bestaan voor ongeveer 95% uit gerecycled materiaal.

LED TL PRO Koeling

Géén LED retrofit Refuse

LED retrofit is door fabrikanten ontwikkeld als ‘quick’ win oplossing. Het is een kwestie van de TL buis vervangen door LED. Dit is de snelste en goedkoopste manier om over te stappen van TL naar LED.

Het TL armatuur blijft voorzien van de huidige elektronica, in sommige gevallen wordt slechts de starter vervangen door een LED starter. De TL buis wordt vervangen door een LED TL buis die voorzien is van interne elektronica.

Voor verlichtingssituaties met een laag aantal branduren en waar weinig eisen worden gesteld aan de kwaliteit van verlichting, zoals de particuliere markt, is dit een prima oplossing. Voor professionele toepassingen zijn deze producten niet geschikt. Lumeco verkoopt dan ook géén retrofitproducten.

LED retrofit

Nieuw leven voor TL Re-use

Gebruikte TL buizen van klanten worden ingezameld en verwerkt tot LED Designarmaturen.

Deze armaturen zijn te koop als eye-catcher en worden met de hand gemaakt bij een partner die grotendeels werkplekken biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Omdat deze armaturen met de hand worden gemaakt is maatwerk ook mogelijk. Zoals diverse lichtkleuren of gekleurde accenten en bekabeling.

Circulair Design lamp

Reststromen Recycle

Karton: Bij Lumeco gebruiken we alleen karton als verpakkingsmateriaal, dit wordt apart verzameld en door Netwerk NV afgevoerd. Zij sorteren deze reststroom in bewerkingsbedrijf KoreNet. Vanzelfsprekend wordt het karton verwerkt en daarna opnieuw gebruikt.

Lichtbronnen: De overgebleven fluorescentie buizen en armaturen worden gerecycled door de organisatie WeCycle. Met elektrische bussen worden de materialen bij Lumeco opgehaald en vanuit daar verder verwerkt. Lichtbronnen worden gebruikt als design armatuur of worden voor 99% gerecycled.

Metalen: AM recycling is onze verwerker voor de reststroom anders dan karton en fluorescentieverlichting, namelijk ijzer. Dit wordt omgesmolten en komt opnieuw in het proces. AM recycling brengt jaarlijks een duurzaamheidsverslag uit dat openbaar toegankelijk is via hun website.

Circulair Recycle

Bereken uw besparing in 4 stappen

Snel uw besparing met LED inzichtelijk Kies een verlichtingsoplossing Gratis en vrijblijvend Advies na een druk op de knop
1
2
3

Situatieschets

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk dan ons assortiment aan verlichtingsoplossingen of lees meer over de voordelen voor u als installateur.

Producten die decennia mee gaan

Producten die decennia mee gaan

Bekijk het volledige assortiment aan verlichtingsproducten. Gebruik de filters voor gerichte zoekopdrachten.

Bekijk producten
Oplossingen met of zonder installatie

Oplossingen met of zonder installatie

Laat uw armaturen installeren door installatieteams van Lumeco, of schakel uw huisinstallateur in.

Bekijk werkwijze

Stel uw vragen of krijg advies over circulaire LED verlichting

Bel of mail ons met uw vragen of verzoeken. Neem vrijblijvend contact op over uw verlichtingssituatie.