Alle faq

LED Retrofit

LED Retrofit is een populaire en kostenefficiënte manier om oude TL-verlichting te vervangen door LED. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van LED Retrofit en is het wel geschikt voor zakelijke toepassingen?

Wat is LED Retrofit?

LED Retrofit is een snelle en eenvoudige manier om TL-buizen te vervangen door LED-buizen. Bij deze methode blijft de bestaande armatuur intact, en wordt alleen de TL-buis door een LED-variant vervangen. De interne elektronica van de armatuur blijft ongewijzigd, wat de installatie eenvoudig maakt. Soms wordt ook de starter vervangen door een LED-starter. LED Retrofit is een goedkope en snelle oplossing voor de particuliere markt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van LED Retrofit?

LED Retrofit biedt verschillende voordelen. Het is een kostenefficiënte oplossing die goedkoper is dan nieuwe LED verlichting. De installatie is eenvoudig en snel, zonder ingrijpende wijzigingen aan de armatuur. Dit maakt het een aantrekkelijke optie.

Niet geschikt voor professionele toepassingen
Er zijn ook nadelen aan LED Retrofit. Het is niet geschikt voor professionele toepassingen, door de lage levensduur en de kwaliteit van de componenten. LED Retrofit kan de warmte niet goed verwerken, omdat alle componenten in de buis zijn verwerkt. LED verlichting is slecht bestand tegen warmte.

Met het gebruik van LED Retrofit vervalt de CE-markering van uw armatuur, waardoor het niet meer aan officiële veiligheidsnormen voldoet.

Ombouwen van verlichting

Het ombouwen van TL-verlichting naar LED biedt veel voordelen. Bij deze methode blijft de behuizing intact en wordt de verouderde elektronica vervangen door hoogwaardige LED-componenten. Dit proces zorgt voor een langere levensduur en betere lichtkwaliteit dan LED Retrofit. Bovendien blijft de CE-markering behouden, wat de veiligheid en naleving van regelgeving garandeert.

Door de armaturen om te bouwen, vermindert u afval en draagt u bij aan een duurzamere oplossing. Door het gebruik van A-kwaliteit componenten heeft uw omgebouwde armaturen dezelfde of zelfs betere kwaliteit dan een nieuw armatuur.

Deze omgebouwde armaturen zijn ook geschikt voor lichtmanagementsystemen.

Lees meer over ombouwen

Advies over uw verlichtingssituatie?

Neem vrijblijvend contact op voor advies over de verduurzaming van uw verlichting.