Partners Lumeco

Partners & Sponsoring

Samen sta je sterk. We vergroten onze impact door samen te werken met partners. Daarnaast stellen wij structureel een deel van de winst beschikbaar voor sponsoring van maatschappelijke projecten.

MVO Nederland

Partners van MVO Nederland streven allemaal hetzelfde na: het zo snel mogelijk bereiken van een economie die klimaatneutraal, circulair en inclusief is, ook in de keten.

Lumeco is al jaren actief in het koplopernetwerk. Hierin zitten de meest ambitieuze en gedreven ondernemers in de nieuwe economie.

MVO Nederland

Inventronics (OSRAM)

Sinds 2010 is OSRAM een van de belangrijkste leveranciers en partners van Lumeco. OSRAM is recent overgenomen door Inventronics. Dit is een wereldleider in de wereldwijde verlichtingsmarkt en net als Lumeco een pionier op het gebied van innovatieve verlichtingsoplossingen.

In 2022 hebben we gezamenlijk en in samenwerking met TBM Koot het grootste HubSense project in Nederland opgeleverd.

“Lumeco is voor ons een zeer belangrijke partner in Nederland. Samen leveren wij de meest innovatieve en kwalitatieve verlichtingsoplossingen voor de zakelijke markt.” – Inventronics

Inventronics Osram

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

SBB is de organisatie die verantwoordelijk is voor het certificeren van bedrijven voor BBL opleidingen. Lumeco is gecertificeerd op diverse vakgebieden waardoor studenten stage kunnen lopen en leerwerktrajecten kunnen volgen.

Social Enterprise

Lumeco is een Social Enterprise en aangesloten bij de landelijke beweging.

“In een tijd van nog steeds groeiende vervuiling en ongelijkheid, staan wij op om een betere wereld waar te maken. Sociaal ondernemers van nu en straks realiseren samen een radicale systeemverbetering. Wij leiden industrie, politiek en maatschappij naar een nieuwe economie waarin niet de waarde van aandeelhouders, maar maatschappelijke waarde centraal staat: de impact economie. Zonder afval. Zonder armoede. Zonder uitsluiting. Samen zorgen we voor een betere wereld: met iedereen, voor iedereen.”

social return

Stichting Blauwzaam

BlauwZaam is een non-profit organisatie die waardevolle inzichten over duurzaam ondernemen in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden initieert, deelt, aanjaagt en toepasbaar maakt, waarbij samen leren en samen ontwikkelen prioriteit heeft.

Lumeco neemt actief deel aan dit netwerk en is aangesloten bij diverse convenanten, zoals het circulaire convenant en het ‘People convenant‘. Hierbij worden vrijwillig afspraken gemaakt door een groep organisaties uit de regio om zich in te zetten voor de regio.

Blaauwzaam

Klimaatplein

Klimaatplein informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Met veel passie en gedrevenheid is oprichter Rob van der Rijt iedere dag bezig impact te realiseren voor een duurzaam Nederland.

Lumeco draagt actief bij door het plaatsen van verlichtingscases en het geven van lezingen en presentaties op het gebied energiebesparing met verlichting.

“Lumeco is al vanaf de start van het Klimaatplein een trouwe supporter van ons online platform voor CO2-neutraal ondernemen. Met hun ervaring en expertise dragen ze bij aan bewustwording, inspiratie en concrete acties voor energiebesparing en duurzaam ondernemerschap.” – Rob van der Rijt

 

Klimaatplein Lumeco

De Normaalste Zaak

De Normaalste Zaak is een netwerk van ruim 700 bedrijven en organisaties die samen aan een inclusieve arbeidsmarkt bouwen.

In dit netwerk delen wij onze ervaringen op het gebied van sociaal ondernemen.

De normaalste zaak

Stichting ANDERS

Stichting ANDERS Nederland bouwt aan een beweging van geven. Lumeco is partner in regio Rotterdam.

De lokale ANDERS netwerken krijgt hulpvragen binnen via maatschappelijke organisaties waar de stichting nauw contact mee heeft. Denk aan organisaties als het Leger des Heils, Sociaal Wijkteams, Vluchtelingenwerk, Voedselbank, en meer.

Lumeco zet zich in op deze hulpvragen te beantwoorden, zonder enige vergoeding. Vaak zitten deze vragen in de elektrotechnische hoek. Zo installeren we bijvoorbeeld nieuwe verlichting in woningen bij mensen die daar zelf geen geld voor hebben of niet toe in staat zijn.

Stichting Anders

Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Wij zijn partner van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht.

Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht brengt ondernemers samen, en ondersteunt hen met advies, inspiratie en netwerk om concreet en resultaatgericht het verschil te maken.

Stichting Maatschappelijk betrokken ondernemen in Dordrecht

Youth For Christ

Wij zijn partner van Youth for Christ.

Youth for Christ Nederland is op meer dan vijfentwintig plekken actief met missionair, relationeel en preventief jongerenwerk. We ontmoeten tieners en jongeren op straat, op school, in onze jongerencentra en bij de MOPs (mobiele ontmoetingsplaats). Hoe ziet dat eruit? De activiteiten die wij aanbieden verschillen per locatie, omdat we kijken naar de behoefte van jongeren in die regio.

Youth for Christ Lumeco

Sponsoring & projecten

Een deel van de winst wordt ieder jaar beschikbaar gesteld voor sponsoring. Dit bedrag wordt verdeeld over kleine en grotere projecten.

Projecten zoals het sponsoren van een sponsorloop van een kind van een werknemer tot aan het bouwen van huizen in Tanzania, voor het moeder & kind project van Stichting Compassion.

Stichting Compassion

Bekijk verlichting
die past bij uw omgeving

Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.

Producten die decennia mee gaan

Producten die decennia mee gaan

Bekijk het volledige assortiment aan verlichtingsproducten. Gebruik de filters voor gerichte zoekopdrachten.

Bekijk producten
Oplossingen met of zonder installatie

Oplossingen met of zonder installatie

Laat uw armaturen installeren door installatieteams van Lumeco, of installeer deze zelf.

Bekijk werkwijze