Bloemenveiling Plantion

Bekijk de verduurzaming van de bedrijfshallen van Plantion

Situatieschets, het probleem en uitvraag

Plantion, de bloemenveiling, was op zoek naar een manier om energie te besparen in hun bedrijfshallen. De oude TL-verlichting gaf veel storingen en paste niet bij het groene en duurzame imago van de organisatie. Naast besparing, was er ook vraag naar kwaliteit en de juiste lichtwaarden om ervoor te zorgen dat de bloemen mooi uitkomen in de verlichting.

  • 843 armaturen omgebouwd
  • 807 nieuwe armaturen
  • 216 uur sociale werkgelegenheid
  • Jaarlijkse besparing 175.610 kWh
  • Jaarlijkse reductie 80.781 kg CO2

Onze oplossing

De bedrijfshallen zijn in meerdere fases verduurzaamd en elke hal vereiste een eigen oplossing. Zo zijn sommige delen van de hallen omgebouwd met LED TL PRO, waarbij de behuizing van het bestaande armatuur opnieuw werd gebruikt. Daarnaast zijn nieuwe LED Lichtlijnen en LED Highbays geïnstalleerd.

In totaal zijn er meer dan 1.600 armaturen geïnstalleerd, waarbij jaarlijks ongeveer 175.610 kWh wordt bespaard en 80.781 kg CO2 wordt gereduceerd. De nieuwe verlichting is onderhoudsarm en heeft een garantie van 7 jaar.

  • Gerco van de Hoef

    Manager facilitair en logistiek – Plantion

    Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.