LED verlichting werkplaats

Maakt u gebruik van TL verlichting in uw werkplaats? Stap over op LED werkplaatsverlichting en bespaar op onderhoud en energiekosten. Met LED bevordert u de productiviteit en creëert u een veilige werkomgeving.

Vraag offerte op maat aan

.

Voordelen LED verlichting werkplaats

 • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
 • hogere besparing mogelijk met slimme verlichtinglichtmanagementsysteem
 • besparing op onderhoud door lange levensduur (PRO segment 100.000 uur)
 • verbetering concentratie en productiviteit
 • LED werkplaatsverlichting bevat geen schadelijke stoffen
 • verlaging ziekteverzuim
 • geen last van flicker

Let op luxwaarde en Nen-normen in uw werkplaats;

Voor LED werkplaatsverlichting gelden verschillende normen. Ook wilt u graag rekening houden met andere eigenschappen, zodat u de juiste verlichting voor uw situatie aanschaft. Let daarom op de volgende eigenschappen:

 • NEN-normen– 100-300 lux, voor werkplaatsen 500 lux
 • Flicker– <15%, geen retrofit
 • CRI->80
 • Kleurtemperatuur – meest toegepaste kleur is 4000K
 • Subsidie voor werkplaatsverlichting– minimale investering € 2500,- en een LED oplossing met 50.000 uur levensduur bij L90B50

Ga naar producten

Nieuw of renoveren van bestaande werkplaatsverlichting?

De verlichting in uw werkplaats kan op twee manieren aangepast worden naar LED. U kunt kiezen voor nieuwe armaturen of het renoveren van de verlichting. Als u kiest voor nieuwe armaturen moet u rekening houden met een langere terugverdientijd, dan wanneer u renoveert.

Ombouwen LED verlichting werkplaats

Armaturen die worden gebruikt als werkplaatsverlichting bestaan vaak uit kunststof en metaal. De omgeving in een werkplaats is vaak stabiel (geen grote temperatuurschommelingen en/of natuurlijke invloeden). Dit maakt dat de behuizing van het armatuur vaak nog in goede staat is. De interne elektronica is meestal verouderd. Tijdens het ombouwen wordt de interne elektronica vervangen door nieuwe componenten. Daarnaast wordt een LED-buis geïnstalleerd. Verduurzaam uw werkplaats door het renoveren van uw armaturen en bespaar kosten en afval. Bekijk ons LED PRO assortiment voor ombouwmogelijkheden.

Lichtlijnen werkplaats

Lichtlijnen is een van de meest voorkomende soorten verlichting in een werkplaats. Ook lichtlijnen kunnen volledig vervangen of gerenoveerd worden. Is uw lichtlijn nog in goede staat, maar heeft u T5 of TL verlichting van Norton, Philips, Trilux, VEKO of Zumtobel? Met de vervangingsunits kunt u uw oude armaturen in uw werkplaats omwisselen voor nieuwe LED armaturen. Lees meer op onze lichtlijnpagina.

Maatwerk werkplaatsverlichting

maatwerk led armaturenHeeft u afwijkende maatvoeringen of speciale wensen voor nieuwe armaturen in uw werkplaats? Met maatwerk wordt u voorzien van de juiste werkplaatsverlichting. Laat uw armaturen naar gewenste afmetingen fabriceren, integreer uw verlichting met uw ventilatie door plenumsleuven of kies voor armaturen in een door uw gekozen RAL-kleur. Lees meer over maatwerk en de mogelijkheden.

Lees meer over maatwerk

Tunable White werkplaatsverlichting

Lichtkleur en – intensiteit heeft invloed via onze hersenen. We worden actiever van blauw licht en meer ontspannen van warm licht. In veel gevallen blijft het kunstlicht eenzelfde sterkte en lichtkleur uitstralen, terwijl het licht buiten verandert. Kies voor biodynamische verlichting en creëer een natuurlijk verloop van licht gedurende de dag. Hiermee beïnvloedt u de biologische klok en draag bij aan het verbeteren van prestatie, concentratie, en motivatie en uiteindelijk het welzijn van de medewerker. Lees meer over Tunable White.

Light as a service, geen lampen maar licht

Het light as a service (LaaS) concept is onderdeel van een circulaire economie. Het leasen van verlichting wordt door verlichtingsbedrijven al circulaire verlichting genoemd. Circulair gaat veel verder dan alleen dat. Lees meer circulaire verlichting bij Lumeco en bekijk de afbeelding voor een beknopte samenvatting van circulaire verlichting.

Circulaire verlichting

Lichtmanagementsystemen voor werkplaatsen

Met lichtmanagementsysteem maakt u uw werkplaats ‘slim’. Op deze manier worden extra kosten bespaart. Afhankelijk van het totaal aantal armaturen in de werkplaats is het interessant om te kiezen uit verschillende systemen. Diverse innovatieve systemen zijn toe te passen in uw huidige of nieuwe armaturen. Met lichtmanagement in uw werkplaats kiest u voor een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid. Enkele andere voordelen:

 • U kunt 65% energiebesparing creëren door het toepassen van LED als werkplaats verlichting. Een lichtmanagementsysteem kan daar bovenop nog eens 75% energiebesparing realiseren.
 • De technische levensduur van uw verlichting wordt verlengd door een lagere belasting van componenten.
 • Sensoren zorgen voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment.

lichtmanagementsystemen

Kennis en ervaring in werkplaatsverlichting

Door heel Nederland hebben wij verschillende werkplaatsen/bedrijfshallen verduurzaamd. In 2016 heeft Plantion gekozen voor onze LED ombouw oplossingen. In meer dan 200 armaturen zijn de elektronische componenten verwijderd. In de plaats daarvan is er een externe driver in combinatie met onze LED TL buis geïnstalleerd. In 2018 hebben wij ook de verlichting in de verlaadhal van Plantion geïnstalleerd. Plantion heeft hier gekozen voor ruim 100 nieuwe LED Highbay LA armaturen voor een optimale lichtsituatie. Bekijk onze referenties.

Bereken uw voordeel

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op energiekosten wanneer u overstapt naar LED verlichting? Bereken uw voordeel binnen enkele seconden. Vraag ook een gratis besparingsoverzicht aan.

Bereken gratis uw voordeel