Alle faq

Lichtplan

In een lichtplan advies wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaats van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken.

Wat is een lichtplan advies?

In een lichtplan advies wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaats van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken. Dankzij het Lichtplan LED kunnen we uw wensen en behoefte centraal stellen.

Voorbeeld: U heeft een sporthal en wil een lichtverbetering realiseren. Hierbij is uw eis 500 lux en de investering moet binnen 3 jaar zijn terugverdiend.

In het software programma wordt de huidige situatie ingetekend aan de hand van bouwtekeningen. Vervolgens worden diverse verlichtingsoplossingen vergeleken en een lichtplan gemaakt en ontvangt u een advies.

Lichtplan advies

Onderdelen Lichtplan advies

In de verlichtingsbranche wordt op diverse manieren invulling gegeven plan. U krijgt van ons een lichtplan met advies dat bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Beschrijving en afmetingen van de ruimte (hoogte/breedte/lengte)
  • Verlichtingsoplossing (nieuwe armaturen of renovatie van uw armaturen)
  • Toegepaste producten (inclusief eigenschappen)
  • Lichtopbrengst (lux-waarden op vloer/plafond/muren en werkvlak)
  • Energieverbruik (oud/bestaand versus nieuw)

Een verlichtingsplan kent een hoge betrouwbaarheid maar biedt geen garanties. Door de aanwezigheid van objecten in de ruimtes kan het beoogde lichtbeeld worden beïnvloed. Daarnaast is de daadwerkelijk gecreëerde lichtsituatie ook een gevolg van bijvoorbeeld de spiegeling van wanden en vloer.

Kosten Lichtplan advies

De prijzen voor een professioneel lichtplan advies zijn niet gestandaardiseerd. Iedere verlichtingssituatie is uniek. Een verlichtingsspecialist kost per uur minimaal 95 euro per uur. Voor 1 ruimte, zoals een sporthal, is gemiddeld 2-3 uur nodig. De prijs van een verlichtingsplan heeft een range van een paar honderd euro tot duizenden euro’s.

Wilt u een lichtplan advies voor uw bedrijfspand laten maken?

Neem contact op voor meer informatie over lichtplannen. U kunt bij ons terecht voor volledige projectbegeleiding.