Alle faq

Lichtplan laten maken

In een lichtplan advies wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte, het type verlichting, plaats van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken.

Wat is een lichtplan advies?

Op zoek naar de juiste verlichting voor uw pand? Een verlichtingsplan laten maken kan u helpen de juiste keuzes te maken. In een lichtplan advies wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven. In deze beschrijving kijken wij naar de ruimte, type verlichting, plaats van de armaturen, lichtkleur en sterkte.

Het maken van een lichtplan is nauwkeurig werk, daarom bekijken wij uw gehele situatie. Vervolgens kunnen wij met onze software verschillende opties tegen elkaar afzetten. Zo krijgt u altijd een goed lichtplan LED waarin uw wensen centraal staan.

Voorbeeld: U heeft een sporthal en wil een lichtverbetering realiseren. Hierbij is uw eis 500 lux en de investering moet binnen 3 jaar zijn terugverdiend.

In het software programma wordt de huidige situatie ingetekend aan de hand van bouwtekeningen. Vervolgens worden diverse verlichtingsoplossingen vergeleken en een lichtplan gemaakt. Denk hierbij aan verschillende LED lampen of LED verlichting. Vervolgens ontvangt u een advies.

Lichtplan advies

Onderdelen Lichtplan laten maken

In de verlichtingsbranche wordt op diverse manieren invulling gegeven plan. U krijgt van ons een lichtplan met advies dat bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Beschrijving en afmetingen van de ruimte (hoogte/breedte/lengte)
  • Verlichtingsoplossing (nieuwe armaturen of renovatie van uw armaturen)
  • Toegepaste producten (inclusief eigenschappen)
  • Lichtopbrengst (lux-waarden op vloer/plafond/muren en werkvlak)
  • Energieverbruik (oud/bestaand versus nieuw)

Een verlichtingsplan kent een hoge betrouwbaarheid, maar biedt geen garanties. Door de aanwezigheid van objecten in de ruimtes, kan het beoogde lichtbeeld worden beïnvloed. Daarnaast is de daadwerkelijk gecreëerde lichtsituatie ook een gevolg van bijvoorbeeld de spiegeling van wanden en vloer.

Kosten Lichtplan advies

De prijzen voor een professioneel lichtplan advies zijn niet gestandaardiseerd. Iedere verlichtingssituatie is uniek.

Een verlichtingsspecialist kost per uur minimaal 95 euro per uur. Voor 1 ruimte, zoals een sporthal, is gemiddeld 2-3 uur nodig. De prijs van een verlichtingsplan heeft een range van een paar honderd euro tot duizenden euro’s.

Wilt u een lichtplan advies voor uw bedrijfspand laten maken?

Neem contact op voor meer informatie over lichtplannen. U kunt bij ons terecht voor volledige projectbegeleiding.