Lichtplan

In een lichtplan wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaats van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken. Hierbij staan uw eisen en wensen centraal. Voorbeeld: U heeft een sporthal en wil een lichtverbetering realiseren. Hierbij is uw eis 500 lux en de investering moet binnen 3 jaar zijn terugverdiend.
In het software programma wordt de huidige situatie ingetekend aan de hand van bouwtekeningen. Vervolgens worden diverse verlichtingsoplossingen vergeleken en een lichtplan gemaakt en ontvangt u een advies.

Ik wil vrijblijvend advies

 

Lichtplan sporthal tennisLichtplan tennishal

 

Onderdelen Lichtplan

In de verlichtingsbranche wordt op diverse manieren invulling gegeven plan. U krijgt van ons een plan dat bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Beschrijving en afmetingen van de ruimte (hoogte/breedte/lengte)
  • Verlichtingsoplossing (nieuwe armaturen of renovatie van uw armaturen)
  • Toegepaste producten (inclusief eigenschappen)
  • Lichtopbrengst (lux-waarden op vloer/plafond/muren en werkvlak)
  • Energieverbruik (oud/bestaand versus nieuw)

Een lichtplan kent een hoge betrouwbaarheid maar biedt geen garanties. Door de aanwezigheid van objecten in de ruimtes kan het beoogde lichtbeeld worden beïnvloed. Daarnaast is de daadwerkelijk gecreëerde lichtsituatie ook een gevolg van bijvoorbeeld de spiegeling van wanden en vloer.

Bereken GRATIS uw voordeel

Kosten

De prijzen voor een professioneel lichtplan zijn niet gestandaardiseerd. Iedere verlichtingssituatie is uniek. Een verlichtingsspecialist kost per uur minimaal 70 euro per uur. Voor 1 ruimte, zoals een sporthal, is gemiddeld 2-3 uur nodig. De prijs van heeft een range van een paar honderd euro tot duizenden euro’s. Het lichtplan is bij ons onderdeel van het 10-stappenplan.

Kies de juiste verlichtingsoplossing voor uw situatie

Verlichting is maatwerk, uw situatie is uniek. Onze adviseurs zijn betrokken en bekend met de markt. Zij staan u graag te woord voor een persoonlijk lichtadvies of vragen over TL- en LED verlichting.

Lees meer over uw verlichtingssituatie