SHIMANO Benelux

Bekijk de verduurzaming van de bedrijfshal van SHIMANO Benelux.

Situatieschets, het probleem en uitvraag

SHIMANO Benelux heeft een grote bedrijfshal in Nunspeet waar de oude TL verlichting vervangen moest worden. De oude lichtlijnen met TL verlichting hadden veel storingen en meerdere armaturen brandden niet meer. Daarnaast zocht de organisatie naar een ‘slimme’ lichtoplossing.

 • 1.171 armaturen omgebouwd
 • 30 nieuwe armaturen
 • 187 uur sociale werkgelegenheid
 • Jaarlijkse besparing 94.420 kWh
 • Jaarlijkse reductie 43.434 kg CO2

Onze oplossing

De lichtlijnen konden gerenoveerd of totaal vernieuwd worden. Er is gekozen voor de meest duurzame oplossing, namelijk renoveren. De lichtlijnen zijn omgebouwd met LED TL PRO en LED T5 PRO verlichting. De interne elektronica van de oude armaturen is vervangen door een LED Driver in combinatie met LED buizen. De oude spiegeloptiek had geen functie meer door de installatie van LED verlichting en is verwijderd om een bredere uitstraling te creëren.

Naast de verlichting is ook een ‘slimme’ corridorfunctie geïnstalleerd. Hierdoor dimt de verlichting in de gangpaden naar 20% wanneer er geen beweging gedetecteerd wordt. Hierdoor wordt extra energie bespaard, terwijl de bedrijfshal nooit helemaal donker is. In totaal zijn 1.171 armaturen omgebouwd naar LED verlichting.

 • René Veltman

  Logistiek Manager – Bell Textron

  De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Sonja Nooy

  Locatiemanager – Wageningen University & Research

  Lumeco heeft bij ons 1.300 LED lampen geïnstalleerd. Waar we voorheen werkten onder gelige TL’s, baden we nu in helder, kleurecht licht. Bovendien besparen we met de nieuwe verlichting aanzienlijk op onderhoud en elektra. De uitvoering is voorspoedig verlopen waarbij Lumeco de overlast voor onze laboratoria, kantoren en vergaderzalen tot een minimum wist te beperken.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Rob Bracht

  Hoofd Facilitaire zaken/inkoop – Kalsbeek College

  Het Kalsbeek College staat voor maatwerk. Ook als het gaat om de verduurzaming van haar gebouwen. De LED verlichting van Lumeco past hier prima bij!

 • Nico Olsthoorn

  Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

  Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.