Stichting Sint Jacob

Bekijk de biodynamische verlichting bij Stichting Sint Jacob.

Situatieschets, het
probleem en uitvraag

Stichting Sint Jacob is een woonzorgcentrum dat huisvesting biedt aan cliënten met dementie. Voor deze bewoners is verlichting extra belangrijk om een goed dag- en nachtritme te behouden.

  • 42 nieuwe armaturen
  • Jaarlijkse besparing 3.201 kWh
  • Jaarlijkse reductie 1.462 kg CO2
  • Biodynamische verlichting

Biodynamische verlichting bij Sint Jacob

Onze oplossing

Om een goed dag en nacht ritme te realiseren, heeft het woonzorgcentrum een lichtkoepel nagemaakt met LED Panelen. In totaal zijn 48 LED panelen in rijen van 12 geïnstalleerd op de woonafdeling. De kleurwaardes van de verlichting zijn afgestemd op het ritme van buiten, waarbij de kleurtemperatuur verandert van een warmere kleur (2700K) in de ochtend naar helder daglicht (6500K) in de middag en weer terug naar een warmere kleur (2700K) in de avond om een zonsondergang na te bootsen.

Met biodynamische verlichting kunnen verschillende scenario’s worden ingeregeld via de mobiele telefoon, waardoor de lichtoutput en kleurtemperatuur handmatig aangepast kunnen worden. Zo wordt de biologische klok van de cliënten beïnvloed en kunnen zij in een goed dag- en nachtritme blijven.

  • Nico Olsthoorn

    Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

    Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.