Stichting Verderwijs

Lees meer over de verduurzaming van 2 schoolgebouwen van Stichting Verderwijs.

Situatieschets, het
probleem en uitvraag

Stichting Verderwijs was op zoek naar LED verlichting met bewegingssensoren om de oude TL armaturen in twee schoolgebouwen te vervangen. Een verlichtingsadviseur werd ingeschakeld om advies te geven. Kwalitatieve verlichting is belangrijk voor leerprestaties en er mag geen lichthinder zijn door Flicker.

 • 2 vestigingen
 • 35 armaturen omgebouwd
 • 789 nieuwe armaturen
 • 69 uur sociale werkgelegenheid
 • Jaarlijkse besparing 36.855 kWh
 • Jaarlijkse reductie 16.953 CO2

Onze oplossing

De stichting heeft gekozen voor draadloze LED verlichting in combinatie met bewegingssensoren, waarbij de armaturen draadloos communiceren met de sensoren. Hierdoor kan de verlichting eenvoudig worden ingedeeld in groepen en vermindert de kans op installatiefouten en materiaalgebruik.

Er zijn verschillende lichtscenario’s geprogrammeerd, waardoor in- en uitschakelen en dimmen eenvoudig is. In totaal zijn 35 armaturen omgebouwd en 789 nieuwe armaturen geĆÆnstalleerd, waarbij 69 uur sociale werkgelegenheid werd gecreĆ«erd. Dit bespaart jaarlijks 36.855 kWh en reduceert 16.953 kg CO2-uitstoot.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.