Bell Textron

Bekijk de verduurzaming van het magazijn van Bell Textron.

Situatieschets, het
probleem en uitvraag

Bell Textron was op zoek naar nieuwe verlichting voor de bedrijfshal. De oude buizen in de armaturen moesten vervangen worden en toen is besloten om over te stappen naar LED.

In de bedrijfshal waren T8 en T5 armaturen aanwezig die de hele dag brandden. Bell Textron was specifiek op zoek naar lichtmanagement om de verlichting efficiënter in te zetten.

  • 167 nieuwe armaturen
  • Jaarlijkse besparing 16.076 kWh
  • Jaarlijkse reductie 7.395 kg CO2
  • 51 uur sociale werkgelegenheid

LED Bedrijfshalverlichting bij Bell Textron

Onze oplossing

In het magazijn zijn de oude T8- en T5-lichtlijnunits vervangen door nieuwe LED-units. Deze zijn gemonteerd in de bestaande rails, waardoor er geen onnodig afval is ontstaan en de lijnen een tweede leven hebben gekregen. Bovendien zijn sensoren geïntegreerd in de lichtlijnen, zodat de verlichting alleen brandt wanneer dat nodig is. Onder het magazijn zijn LED IP65-armaturen met ingebouwde sensor geïnstalleerd.

Deze oplossing levert niet alleen een veilig en goed verlicht magazijn op, maar zorgt ook voor een besparing van 16.076 kWh per jaar. Met dit project is 51 uur sociale werkgelegenheid gecreëerd en wordt jaarlijks 7.395 kg CO2 gereduceerd.

  • René Veltman

    Logistiek Manager – Bell Textron

    De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.