Lichtmanagementsysteem

Een lichtmanagement systeem is bedoeld om zowel de gebruiksvriendelijkheid als energiebesparing te verhogen. Lichtmanagement is veel meer dan het gebruik van aanwezigheidsdetectie. U krijgt inzicht in realtime- en historisch energieverbruik en kunt diverse bedienings- en besparingsmogelijkheden toepassen. U kunt kiezen uit drie systemen die de basis kunnen vormen voor uw toekomstige ‘smart building’. Het meest geavanceerde lichtmanagementsysteem is Encelium, ontwikkeld door Osram.

Perfect Licht

Perfect licht voor professionele werkomgevingen. Licht is geen vast gegeven meer maar kan automatisch of handmatig worden ingesteld per lichtbron of scenario. Een eenvoudige bediening maakt uw medewerkers meer gemotiveerd, flexibel en betrokken bij verduurzaming. In combinatie met daglicht- en aanwezigheid sensoren realiseert u een energiebesparing van 75% in vergelijking met conventionele systemen. Daarnaast wordt verlichting een echte ervaring in plaats van een gegeven. Bekijk ook onderstaande video van Osram Encelium.

Duurzaam en kostenbesparend toegepast

U kunt een lichtmanagementsysteem toepassen in uw huidige armaturen. Stel, uw pand is voorzien van fluorescentie-armaturen (lees: TL en spaarlampen). De armaturen verkeren vaak in goede staat, slechts de elektronica is verouderd en inefficiënt. Door deze armaturen om te bouwen naar LED blijven kosten bespaard en wordt de afvalstroom geminimaliseerd door hergebruik. Bovendien creëert u social return door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die tijdens de installatie de eenvoudige werkzaamheden verrichten onder begeleiding van onze monteurs.

Drie systemen

Lichtmanagementsystemen zijn verkrijgbaar in drie varianten; DALI ECO, DALI PRO en Encelium. De verschillen zitten hoofdzakelijk in de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden. Onderstaand een overzicht van de diverse mogelijkheden per systeem.

Overzicht lichtmanagementsystemen

Vraag advies

Bent u geïnteresseerd in een lichtmanagementsysteem? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Ik wil meer informatie