LichtmanagementsysteemLichtmanagementsysteem

Download de samenvatting van ‘lichtmanagementsysteem’ als PDF-bestand. 

Ik wil vrijblijvend advies Bekijk LED producten

Pas een lichtmanagement systeem toe en bespaar energie, verhoog het comfort en de gebruiksvriendelijkheid. Lichtmanagement is veel meer dan het gebruik van aanwezigheidsdetectie. U krijgt inzicht in realtime- en historisch energieverbruik en kunt diverse bedienings- en besparingsmogelijkheden toepassen. U kunt kiezen uit drie systemen die de basis kunnen vormen voor uw toekomstige ‘smart building’. Het meest geavanceerde lichtmanagementsysteem is Encelium, ontwikkeld door OSRAM.

  • U kunt 65% energiebesparing creëren door het toepassen van LED. Een lichtmanagementsysteem kan daar bovenop nog eens 75% energiebesparing realiseren.
  • De technische levensduur van uw verlichting wordt verlengd door een lagere belasting van componenten
  • Sensoren zorgen voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment
  • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
  • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig
  • Verlichting tot op werkplekniveau instelbaar en aanpasbaar
  • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘vergadering’ of ‘schoonmaak’
  • Integratie in uw gebouwbeheersysteem
  • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium)
  • Bestuurbaar in de cloud voor meerdere locaties

Lichtmanagement voor ‘Smart Building’

Perfect licht voor professionele werkomgevingen. Licht is geen vast gegeven meer maar kan automatisch of handmatig worden ingesteld per lichtbron of scenario. Een eenvoudige bediening maakt uw medewerkers meer gemotiveerd, flexibel en betrokken bij verduurzaming. In combinatie met daglicht- en aanwezigheid sensoren realiseert u een energiebesparing van 75% in vergelijking met conventionele systemen. Daarnaast wordt verlichting een echte ervaring in plaats van een gegeven. Bekijk ook onderstaande video van OSRAM Encelium.

Innovatief lichtmanagementsysteem

Sinds een aantal jaar groeit de vraag naar geavanceerde lichtmanagementsystemen. Lumeco behoorde tot de eerste installateurs die Encelium in Nederland hebben geïnstalleerd, onder andere bij DSM Nederland. Technisch personeel van Lumeco worden door OSRAM getraind in het programmeren en instellen van de software en hardware (commissioning). Hierdoor bespaart u kosten, heeft u 1 aanspreekpunt gedurende het verduurzamingstraject, en is Lumeco koploper. Overige installateurs zullen altijd een derde partij inhuren voor commissioning, tegen een aanzienlijk hoog tarief. Bent u installateur en op zoek naar een DALI/Lichtmanagement expert? Neem dan contact op, wij helpen u verder.

Winnaar Lux Award “Control product of the year”

Encelium Wireless, het zeer veilige draadloze lichtmanagementsysteem van OSRAM overtuigde de jury van de Lux Awards als “Flexibel en krachtig draadloos stuursysteem”. Encelium Wireless is in zijn totaliteit ontworpen als softwaregebaseerd, geïntegreerd lichtmanagementsysteem dat dynamisch reageer op veranderende kenmerken van een gebouw door de juiste hoeveelheid licht te verschaffen wanneer dat nodig is. Het is geschikt voor kantoren, industrie en magazijnen, winkels en sporthallen. Lees ook het officiële persbericht van OSRAM.

Duurzaam en kostenbesparend toegepast

U kunt een lichtmanagementsysteem toepassen in uw huidige armaturen. Stel, uw pand is voorzien van fluorescentie-armaturen (lees: TL en spaarlampen). De armaturen verkeren vaak in goede staat, slechts de elektronica is verouderd en inefficiënt. Door deze armaturen om te bouwen naar LED blijven kosten bespaard en wordt de afvalstroom geminimaliseerd door hergebruik. Bovendien creëert u social return door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die tijdens de installatie de eenvoudige werkzaamheden verrichten onder begeleiding van onze monteurs.

Drie systemen

Lichtmanagementsystemen zijn bij Lumeco verkrijgbaar in drie varianten; DALI ECO, DALI PRO en Encelium. De verschillen zitten hoofdzakelijk in de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden. Klik op onderstaande afbeelding voor een een overzicht van de voordelen en mogelijkheden per systeem.

Overzicht lichtmanagementsystemen

Vraag advies

Bent u geïnteresseerd in een lichtmanagementsysteem? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs en vraag naar uw mogelijkheden.

Ik wil meer informatie