Parkeergarageverlichting

Vervang conventionele verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Verlichting is een essentieel onderdeel van parkeergarages. Een gelijkmatige lichtverdeling zorgt voor een goede herkenbaarheid van voertuigen, mensen en bewegwijzeringen. Verlichting in garages is 24 uur per dag in gebruik. Top kwaliteit LED verlichting zorgt voor optimale condities, verbruikt 65% minder energie en gaat 10 keer langer mee dan TL.

Vraag offerte op maat aan

Parkeergarage uitsluitend i.c.m. andere toepassing

Parkeergarages worden uitsluitend in opdracht genomen als onderdeel van het totale project. Het renoveren of vervangen van de verlichting in uw kantoor, bedrijfshal of sportaccommodatie in combinatie met uw parkeergarage is mogelijk.

Bekijk alle andere toepassingen

 

Achtergrond parkeergarageverlichting

Parkeergarages zijn donkere ruimtes die moeilijk te verlichten zijnEnergieverbruik Parkeergarage. Decennia lang zijn parkeergarages verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste verlichtingstechniek tot op heden. Nadelen van deze verlichting zijn bijvoorbeeld de levensduur en het energieverbruik. LED verlichting is laag in energieverbruik en heeft een lange levensduur (100.000 uur). Daarom is LED verlichting hét alternatief voor traditionele TL verlichting.

Voordelen LED parkeergarageverlichting

LED parkeergarageverlichting? Let op;

 • NEN-normen – 100-300 lux
 • CRI ->80
 • Kleurtemperatuur – meest toegepaste kleur is 4000K
 • Subsidie – minimale investering € 2500,- en 100 lm/w

Light as a service, geen lampen maar licht

Het light as a service concept is onderdeel van een circulaire economie, lees meer circulaire verlichting bij Lumeco. Veel verlichtingsbedrijven noemen het leasen van verlichting circulair. Circulair gaat wat ons betreft veel verder. Light as a service bij Lumeco wordt beknopt samengevat in onderstaande afbeelding.

Circulaire verlichting

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

 • U kunt 65% energiebesparing creëren door het toepassen van LED. Een lichtmanagementsysteem kan daar bovenop nog eens 75% energiebesparing realiseren.
 • De technische levensduur van uw verlichting wordt verlengd door een lagere belasting van componenten
 • Sensoren zorgen voor een juiste hoeveelheid licht op het juiste moment
 • Geen lichtverval door CLO (Constant Light Output)
 • Handmatig in- en uitschakelen is niet meer nodig
 • Verlichting tot op werkplekniveau instelbaar en aanpasbaar
 • Verlichtingsscenario’s mogelijk zoals ‘nacht’ of ‘dag’
 • Integratie in uw gebouwbeheersysteem
 • Dataverzameling verlichting en 3D Realtime weergave in Polaris 3D (alleen met Encelium)
 • Bestuurbaar in de cloud voor meerdere locaties

lichtmanagementsystemen

Lichtberekeningen

Het is mogelijk dat u op het moment te weinig of juist teveel licht heeft. U kunt door ons een lichtplan laten opstellen. Hierin wordt uw huidige verlichtingssituatie beschreven aan de hand van de ruimte en het type verlichting, plaatsing van armaturen, lichtkleur en -sterkte. Met speciale software kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgezet en vergeleken. Uw eisen en wensen staan hierbij centraal. Stel, u wilt 300 lux creëren in de paden en uw huidige TL armaturen hergebruiken. Onze specialisten adviseren dan welke lichtbronnen u het beste kunt toepassen.

Kennis en ervaring in parkeergarageverlichting

Door heel Nederland hebben wij parkeergarages verduurzaamd. Een van de meest spraakmakende projecten heeft plaatsvonden bij P1 garages. Daar zijn in totaal 2064 nieuwe IP65 armaturen geplaatst, goed voor een jaarlijkse besparing van 781.220 kWh. Meer weten over dit project of andere projecten? Bekijk onze referenties.

Klimaatneutraal pand

Het is ook mogelijk voor een klimaatneutraal verlichtingssysteem of –pand te kiezen. Sinds 2017 leveren en installeren wij ook zonnepanelen. U kunt kiezen uit diverse panelen en omvormercombinaties waarbij de Solarwatt panelen met een SMA omvormer deel uitmaken van het topsegment op de Nederlandse markt. Met LED verlichting reduceren we het energieverbruik met gemiddeld 65%. Voor de resterende 35% kunt u zonnepanelen installeren waardoor 100% energiebesparing wordt gerealiseerd.

Gratis en vrijblijvende uitwerking

Nu u op de hoogte bent van de mogelijkheden laten wij u ook graag in harde cijfers zien wat het overstappen naar LED verlichting u op kan leveren. U kunt gratis en vrijblijvend een uitwerking laten maken voor uw parkeergarage. In deze uitwerking wordt uw huidige situatie afgezet tegen een duurzaam alternatief met de bijbehorende investering, besparing en terugverdientijd. Neem direct contact op met onze adviseurs via 078-6818444 of info@lumeco.nl

Ga naar producten

Parkeergarageverlichting LED TL verlichting besparen energiezuinig social returnParkeergarageverlichting LED TL verlichting besparen energiezuinig social return