Sportcentrum Galgenwaard

Bekijk de verduurzaming van het sportcentrum Galgenwaard.

Situatieschets, het
probleem en uitvraag

In samenwerking met gemeente Utrecht hebben we de uitdaging aangenomen om het verlichtingssysteem in de sportaccommodatie te vernieuwen naar LED. In de inschrijving op de aanbesteding zijn twee opties aangeboden, het toepassen van nieuwe armaturen of het renoveren van bestaande armaturen. Na een succesvolle technische proef is gekozen voor renovatie in combinatie met vernieuwen.

 • 774 armaturen omgebouwd
 • 336 nieuwe armaturen
 • 195 uur sociale werkgelegenheid
 • Jaarlijkse besparing 82.184 kWh
 • Jaarlijkse reductie 37.804 kg CO2

Cookies niet geaccepteerd? Bekijk de video hier.

Onze oplossing

In het sportcomplex wordt gebruikgemaakt van DALI lichtmanagement om diverse lichtscenario’s in te stellen. Hiermee konden we het verlichtingssysteem aanpassen aan verschillende activiteiten en behoeften. We hebben drie specifieke klassen geconfigureerd: Klasse 3 met een verlichtingsniveau van 300 lux voor scholen, Klasse 2 met 500 lux voor sportverenigingen en Klasse 1 met een krachtig verlichtingsniveau van 800 lux voor professionele sportactiviteiten, zoals de spannende Eredivisie volleybalwedstrijden die in het complex plaatsvinden.

Naast de LED verlichting was er een specifieke vraag om extra functionaliteit toe te voegen aan de bestaande regelkast. Er is een touchpanel bijgeplaatst in afsluitbare kast zodat alleen de beheerder toegang had.

Dit project illustreert niet alleen onze expertise in LED verlichtingstechnologie, maar ook onze capaciteit om maatwerkoplossingen te bieden die voldoen aan specifieke behoeften.

 • René Veltman

  Logistiek Manager – Bell Textron

  De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Sonja Nooy

  Locatiemanager – Wageningen University & Research

  Lumeco heeft bij ons 1.300 LED lampen geïnstalleerd. Waar we voorheen werkten onder gelige TL’s, baden we nu in helder, kleurecht licht. Bovendien besparen we met de nieuwe verlichting aanzienlijk op onderhoud en elektra. De uitvoering is voorspoedig verlopen waarbij Lumeco de overlast voor onze laboratoria, kantoren en vergaderzalen tot een minimum wist te beperken.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Rob Bracht

  Hoofd Facilitaire zaken/inkoop – Kalsbeek College

  Het Kalsbeek College staat voor maatwerk. Ook als het gaat om de verduurzaming van haar gebouwen. De LED verlichting van Lumeco past hier prima bij!

 • Nico Olsthoorn

  Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

  Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.