Gemeente Utrecht - zwembad Krommerijn

Speciale zwembadarmaturen voor Krommerijn. Lees meer over het project.

Situatieschets, het probleem en uitvraag

De gemeente Utrecht was op zoek naar vervanging van de huidige LED armaturen in zwembad Krommerijn. Hoewel er al LED armaturen hingen, bleken deze niet volledig waterdicht te zijn en veroorzaakten storingen doordat ze in contact kwamen met regen wanneer het dak open was. Daarnaast had het zwembad de ambitie om officiële waterpolowedstrijden uit te zenden op televisie, wat een lichtsterkte van 750 lux vereist.

 • 45 nieuwe armaturen
 • 750 lux voor televisie-uitzendingen
 • 105 uur sociale werkgelegenheid
 • Dimfunctie voor wedstrijddagen
 • Maatwerk armaturen met speciale coating voor zwembaden
 • Pontons en steigers in het zwembad

Onze oplossing

Om aan de wensen en eisen van de gemeente Utrecht te voldoen, heeft Lumeco een LED Highbay armatuur ontwikkeld dat geschikt is voor gebruik in zwembaden. Dit armatuur is voorzien van een speciale zwembadcoating die chloorbestendig is en heeft geen onderdelen die kunnen roesten.

Om de verlichting te optimaliseren tijdens waterpolowedstrijden, is het lichtmanagement zo ingesteld dat het wedstrijdbad volledig verlicht wordt, terwijl de verlichting boven het andere gedeelte van het zwembad slechts op 10% brandt.

Tijdens de installatie werd gebruik gemaakt van pontons, wat het mogelijk maakte om steigers op te bouwen zonder het zwembad leeg te laten lopen en steigers op de bodem op te bouwen.

 • René Veltman

  Logistiek Manager – Bell Textron

  De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Sonja Nooy

  Locatiemanager – Wageningen University & Research

  Lumeco heeft bij ons 1.300 LED lampen geïnstalleerd. Waar we voorheen werkten onder gelige TL’s, baden we nu in helder, kleurecht licht. Bovendien besparen we met de nieuwe verlichting aanzienlijk op onderhoud en elektra. De uitvoering is voorspoedig verlopen waarbij Lumeco de overlast voor onze laboratoria, kantoren en vergaderzalen tot een minimum wist te beperken.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Rob Bracht

  Hoofd Facilitaire zaken/inkoop – Kalsbeek College

  Het Kalsbeek College staat voor maatwerk. Ook als het gaat om de verduurzaming van haar gebouwen. De LED verlichting van Lumeco past hier prima bij!

 • Nico Olsthoorn

  Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

  Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.