VDL

Bekijk de verduurzaming van de bedrijfshallen van VDL

Situatieschets, het probleem en uitvraag

Voor VDL zijn projecten gerealiseerd in Amersfoort en Hendrik-Ido-Ambacht.

VDL RPI Metal verduurzaamd meerdere bedrijfshallen. De verlichting in hun bedrijfshallen – oude TL verlichting – voldeed niet meer aan de normen van deze tijd. Vele armaturen waren defect geraakt, en het vereiste onderhoud stapelde zich op. Het resultaat was een werkomgeving waarin het licht niet voldeed aan de wensen en eisen van de werknemers.

 • 2 locaties
 • 862 nieuwe armaturen
 • 85 uur sociale werkgelegenheid
 • Jaarlijkse besparing 197.106 kWh
 • Jaarlijkse reductie 90.669 kg CO2

Onze oplossing

In twee van de bedrijfshallen in Hendrik-Ido-Ambacht hebben we de oude lichtlijnarmaturen 1-op-1 vervangen voor universele LED units. Hierdoor zijn de bestaande lichtlijnrails hergebruikt. Dit bespaarde flink wat kosten, zorgde voor weinig oponthoud en minder afval. Het lichtniveau in deze hallen zijn flink verbeterd. De luxwaarde steeg van 350 naar 599 lux.

In de middelste hal hebben we volledig nieuwe lichtlijnen opgehangen. Het was hier niet mogelijk om de bestaande armaturen te vervangen, omdat hier geen bestaande rails hing.

De nieuwe lichtlijnen hebben een opalen afscherming om de hal gelijkmatig te verlichting. Hier is de lichtopbrengst verhoogd van 300 naar 575 lux.

 • René Veltman

  Logistiek Manager – Bell Textron

  De ervaringen met de verlichting in het begin waren eigenlijk heel bijzonder. Het licht gaat aan en je hebt een bizarre hoeveelheid licht tot je beschikking. Het bevalt goed en we gaan niet meer terug!

 • Ruben Pleijzier

  Site Facility Manager – DSM Zwolle

  Dit project is een perfect voorbeeld waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar komen.
  Het concept van Lumeco en de producten die zij aanbieden
  passen daarom perfect bij DSM.

 • Henk Kooiman

  Teamleider – Stichting Cascade / Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

  Na drie projecten te hebben samengewerkt met Lumeco, is er bij een vierde project opnieuw voor Lumeco gekozen. De overtuiging die zij hebben, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid samen gaan, spreekt ons enorm aan.

  Het gehele proces, van de eerste plannen tot aan laatste details, kan er gerekend worden op een deskundig advies en worden de werkzaamheden uitgevoerd door vakkundige en gemotiveerde medewerkers.

 • Thomas Heuschmid

  Bestuurssecretaris/ Senior Beleidsadviseur – Stichting Verderwijs

  Het traject met Lumeco verliep vanaf dag 1 op een soepele en prettige manier. Lumeco wist onze wensen goed te vertalen en het resultaat in de gebouwen is enorm. Leerlingen en medewerkers van Stichting Verderwijs zijn blij met de frisheid die de LED -verlichting in de gebouwen bracht en we zijn weer een grote stap verder op de weg naar verduurzaming.

 • Sonja Nooy

  Locatiemanager – Wageningen University & Research

  Lumeco heeft bij ons 1.300 LED lampen geïnstalleerd. Waar we voorheen werkten onder gelige TL’s, baden we nu in helder, kleurecht licht. Bovendien besparen we met de nieuwe verlichting aanzienlijk op onderhoud en elektra. De uitvoering is voorspoedig verlopen waarbij Lumeco de overlast voor onze laboratoria, kantoren en vergaderzalen tot een minimum wist te beperken.

 • Gerco van de Hoef

  Manager facilitair en logistiek – Plantion

  Wij waren op zoek naar een goede oplossing voor het vervangen van onze traditionele verlichting. Het project is soepel verlopen en heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De ruimtes zijn veel beter verlicht wat een positief effect heeft op onze medewerkers en op de presentatie van de bloemen en planten die dagelijks gereed staan voor de veiling.

 • Rob Bracht

  Hoofd Facilitaire zaken/inkoop – Kalsbeek College

  Het Kalsbeek College staat voor maatwerk. Ook als het gaat om de verduurzaming van haar gebouwen. De LED verlichting van Lumeco past hier prima bij!

 • Nico Olsthoorn

  Manager zorg & dienstverlening – Woonzorgcentrum Bosbeek

  Lumeco heeft biodynamische verlichting geïnstalleerd in ons woonzorgcentrum. Het resultaat is zeer bevredigend. Mensen slapen beter, zijn actiever op de dag en daardoor is het dag- en nachtritme prima in balans. De geluiden die we van de bewoners horen is dat ze het fijn vinden om overdag goed en helder licht te hebben.

Bekijk verlichting
die past bij uw klant

Voert u een project uit voor uw klant? Bekijk ons assortiment aan verlichtingsoplossingen.