Recycling van oude materialen

We creëren zo min mogelijk afval, door wanneer het de juiste oplossing is, de bestaande armaturen te renoveren en geen nieuwe armaturen te plaatsen. Ook bij het renoveren blijven er oude materialen over. Deze worden milieuvriendelijk afgevoerd en gerecycled in samenwerking met Wecycle.

Inzamelen en recycling oude materialen

Nadat een project is afgerond, worden de oude materialen gescheiden afgevoerd. Op onze vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht heeft Wecycle verschillende inzamelbakken geplaatst voor onder andere Tl-buizen, oude armaturen en oud ijzer. Al deze oude materialen worden door Wecycle ingezameld en gerecycled met hoog milieurendement. Wecycle rapporteert hierover aan de overheid. Kijk voor meer informatie over het recyclen van de oude materialen op www.wecycle.nl.

Werkwijze Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling en garandeert recycling met een hoog milieurendement. De producenten en importeurs hebben een wettelijke verantwoordelijkheid om afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting verantwoord te laten inzamelen en recyclen.  Deze verantwoordelijkheid komt voort uit Europese wetgeving over WEEE (Waste of Electric and Electronic Equipment). Namens de producenten en importeurs verzorgt Wecycle tevens de monitoring en rapportage aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.