Sociaal ondernemen

Bereken mijn besparing Vrijblijvend advies Bekijk LED producten

Met oog op sociaal ondernemen is het belangrijk om mensen met een afstand te de arbeidsmarkt een kans te geven in de samenleving. Voorheen werkten wij samen met sociale werkplaatsen om dit te realiseren. Door de komst van de Participatiewet is het niet meer mogelijk om werknemers van de sociale werkplaatsen in de zetten bij projecten. Deze wet is de aanleiding om het sociaal ondernemen nog beter aan te pakken. Waar voorheen de medewerkers tijdelijk ingezet werden op een project, leiden wij deze werknemers op en krijgen ze een contract. Bijna 20% van onze medewerkers valt onder deze doelgroep. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt.

Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt resulteert in het PSO Trede 3 certificaat. Het certificaat geeft aan dat wij koploper zijn als het gaat om het creëren werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons (in)direct meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse en behoren tot de 10% best presterende bedrijven.

Samenwerking met sociale werkplaatsen (voor Participatiewet)

Als erkend leerbedrijf, begeleidden wij medewerkers van sociale werkvoorzieningen naar reguliere arbeid. Het aanpassen en renoveren van verlichtingsarmaturen is arbeidsintensief, maar bestaat uit veel eenvoudige en repeterende handelingen. Dit werk is zeer geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarom zetten wij bij de installatie van duurzame verlichting collega’s van sociale werkvoorzieningen in. Als enige in Nederland creëren wij social return met LED verlichting.

Bereken mijn besparing Vrijblijvend advies Bekijk LED producten

Lokale werkgelegenheid en SROI

Samen met u creëerden we werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een landelijke samenwerking met veertien sociale werkvoorzieningen maakte het mogelijk mensen uit uw regio in te zetten. Onze projecten creëren social return en een SROI (social return on investment).
Mensen met een arbeidsbeperking ondersteunen onze eigen monteurs op locatie bij de installatie van duurzame verlichting. Wilt u hier meer informatie over de installatie? Kijk dan hier.

Overzicht regionale samenwerkingen

Onderstaand een overzicht van de sociale werkvoorzieningen waarmee wij verlichting energiezuinig hebben gemaakt.

Praktijkvoorbeelden

De samenwerking met medewerkers van sociale werkvoorzieningen creëert meerwaarde, zowel financieel als maatschappelijk. Met veel enthousiasme en passie zetten zij zich in op onze verlichtingsprojecten. Onderstaande video geeft een goed voorbeeld van de praktijk. In deze video komt ook die participatiewet terug:

Bekijk ook onderstaande video’s:

       Een dag uit het leven van Roald                               Amfors en Lumeco

Film Roald den Ouden van SW bedrijf Promen, bij Lumecolumeco en amfors film energie zuinige verlichting sociale werkplaats

            BIGA groep en Lumeco                                        Promen en Lumeco

Biga groep lumeco energiezuinige verlichting besparen social return led tl Promen en lumeco energiezuinige verlichting led tl besparen social return

Ons team in actie tijdens de Red Bull Zeepkistenrace