Onze geschiedenis

In 2009 besloten wij, twee broers die van jongs af aan met elkaar zijn opgegroeid, na onze studies Economie en Elektrotechniek (energietechniek) samen op zoek te gaan naar de beste energiezuinige verlichting. Het eerste product werd de ‘T5 adapter’. Een Quick-win oplossing voor de traditionele TL armaturen. Een energiebesparing van 50% en in een handomdraai te installeren, ideaal! Maar het kon beter, het moest een echt kwaliteitsproduct worden. Zo werd de spiegel van de adapter gecombineerd met een externe aansturing van Osram, een wereldleider in verlichtingsproducten. Dit werd de duurzame T5 adapter. De samenwerking met Osram breidde zich uit en we introduceerde nieuwe producten. Lumeco werd een echt verlichtingsbedrijf.

Twee jaar later…

Het bleek dat de verlichtingsarmaturen in veel panden hergebruikt konden worden. Het renoveren van bestaande armaturen werd de corebusiness. Renovatie is beter voor het milieu én een factor 3 voordeliger dan nieuw maar heeft één nadeel. Het aanpassen van armaturen is relatief eenvoudig maar arbeidsintensief. We kwamen op het idee te gaan samenwerken met een sociale werkvoorziening en het eenvoudige werk uit te besteden.
Meerdere projecten tegelijkertijd maakte deze werkwijze inefficiënt. De assemblage werd van de sociale werkvoorziening naar de projectlocatie verplaatst. Werknemers van de werkplaats ondersteunden onze monteurs op locatie.

Het enthousiasme en de passie waarmee dit gebeurde creëerde een meerwaarde voor de gehele organisatie. Medewerkers van de werkvoorziening konden meer dan alleen assembleren en onze monteurs gaven leiding aan drie tot vijf man. Deze samenwerking werd structureel. Projecten buiten de regio maakte de uitbreiding naar meerdere samenwerkingen met sociale werkvoorzieningen een logische vervolgstap. Inmiddels werken we samen met twintig sociale werkvoorzieningen, verspreid door Nederland.

De laatste ontwikkelingen…

Wij installeerden het duurzame type TL verlichting,  T5. Vaak kregen we vragen over LED verlichting, waarom we daar niets mee deden, want dat is toch nog duurzamer? Uiteraard hielden we de ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Het succes van LED verlichting kent haar weerszijden. De markt wordt overspoelt door zeer goedkope inferieure producten. In 2013 zijn we gestart met een tweejarig onderzoek naar een kwalitatief hoogwaardige LED oplossing om TL verlichting te kunnen renoveren. Onze kennis en ervaring, in combinatie met de kennis van Osram over duurzame producten resulteerde in de introductie van LED TL PRO, voorjaar 2015. In 2016 is dit verkozen tot het meest innovatie MKB verlichtingsproduct in de MKB innovatie top 100 door de kamer van koophandel.

Last but not least zijn we maart 2015 een samenwerking gestart met een erkend goed doel, Trees for All. Hierdoor kunnen wij klimaat neutrale verlichting aanbieden. Het plaatsen van duurzame verlichting kan de CO2 uitstoot met 65% reduceren. De overige 35% compenseren we door het gecertificeerd planten van bomen.

Onze filosofie