Alle faq

Maatwerk LED armaturen

Kom meer te weten over de LED op maat mogelijkheden bij Lumeco. Directe inkoop en communicatie met diverse fabrikanten maken maatwerk eenvoudig te realiseren.

LED op maat

Vindt u een armatuur in het assortiment maar voldoet deze niet helemaal aan uw wensen en eisen? Bekijk de onderstaande LED op maat mogelijkheden en laat het armatuur op maat maken. Kies uit technische aanpassingen en/of aanpassingen aan de lichteigenschappen.

Technisch ontwerp

 • Afwijkende afmetingen van armaturen
 • Ventilatie / plenumafzuiging
 • RAL-kleur
 • Afscherming / optiek
 • GST / BST – Stekerbaar

Lichteigenschappen

 • Lumenoutput
 • Lichtkleur
 • Kleurweergave

LED verlichting op maat – Technisch ontwerp

Armatuur op maat

Neem contact op wanneer u op zoek bent naar afwijkende maatvoeringen, ook wel atypische armaturen genoemd. Deze komen veel voor in bijvoorbeeld kantooromgevingen met bandrasterplafonds. Op de productleaflets wordt aangegeven of armaturen in afwijkende afmetingen kunnen worden geproduceerd. Niet alle producten staan in de catalogus. Neem daarom contact met ons op via telefoon of mail wanneer u geen geschikt armatuur kunt vinden zodat we op zoek kunnen gaan naar een passende oplossing.

Op basis van de door u gewenste afmetingen (inmeten is ook mogelijk) zal de armatuur fabrikant eerst een ontwerp maken. Vervolgens kunt u een armatuur op maat als proef ontvangen voordat uw gehele bestelling in productie wordt gezet.

Ventilatie / plenumafzuiging

U kunt armaturen ook geschikt laten maken voor (plenum)afzuiging voor ruimten met mechanische ventilatie. Dit kan op twee manieren:

 1. Ventilatiegaten in het armatuur
  Het aanbrengen van gaten aan de achter- of voorkant van het armatuur waardoor de afzuiging plaatsvindt.
 2. Slangaansluiting
  Voor afzuiging door middel van een afzuigslang kunnen armaturen worden voorzien van een aansluiting waarop de slang bevestigd kan worden. Vaak geldt dit voor enkele armaturen in een ruimte.

Maatwerk LED plenum

RAL-kleur

Ziet u onder ‘optioneel’ op het productblad de RAL-kleur waaier? Laat het armatuur dan produceren in de door u gewenste kleur. Geef de gewenste RAL-code (elke kleur is mogelijk) door bij uw bestelling.

Afscherming / optiek

Kies uit opale, prismatische of rasterafscherming. Naast het uiterlijk van het armatuur creëert u hiermee verschillen in verblindingsfactor en lichtuitstraling.

GST / BST – Stekerbaar

Bespaar aanzienlijk op installatietijd en verhoog de kwaliteit van uw installatie door armaturen te voorzien van GST18 en BST14 connectoren. Bestel ook alle koppelsnoeren, aansluitsnoeren en netsnoeren bij Lumeco in de door u gewenste classificering. Lees meer over stekerbaar installeren.

Stekerbaar installeren

LED verlichting op maat – Lichteigenschappen

Lumenoutput

Heeft u een keuze gemaakt voor een type armatuur maar staat de gewenste lumenoutput niet op het productblad en geeft het armatuur teveel of te weinig licht? Laat het armatuur op maat produceren in de door u gewenste output door toepassing van DALI en/of een andere driver. Hierbij is een lumenoutput tussen de minimale en maximale vermelde output op het productblad mogelijk.

Lichtkleur

Kies de door u gewenste lichtkleur in Kelvin. U kunt kiezen uit de volgende lichtkleuren; 2700K, 3000K, 4000K, 5000K, 5700K, 6500K. Op het productblad staan de mogelijkheden aangegeven. Staat uw kleur daar niet bij, vraag dan naar de mogelijkheden.

Kleurweergave

Kies voor verlichting met CRI >90 voor een uitstekende natuurlijke kleurweergave. Alle producten van Lumeco zijn altijd CRI >80, dat staat voor een goede kleurweergave. Op productbladen wordt onder ‘optioneel’ weergegeven of CRI >90 mogelijk is.

Afwijkende LED op maat opties

Ontbreekt de gewenste kleur of CRI op de productbladen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Ombouw / renovatie maatwerk

Uw huidige armaturen blijven gebruiken maar wél overstappen naar LED? Laat uw armaturen dan ombouwen. De oude elektronische componenten worden verwijderd en vervangen door LED componenten. Vrijwel ieder armatuur dat in goede staat is kan worden omgebouwd naar LED.

Advies over uw verlichtingssituatie of LED op maat?

Neem vrijblijvend contact op voor een passend advies over het verduurzamen van de verlichting binnen uw bedrijfspand.