Maatwerk LED armaturen

Bekijk maatwerk leaflet Vraag naar de mogelijkheden

Maatwerk/Custom Made is al mogelijk vanaf 50 armaturen. Directe inkoop en communicatie met diverse fabrikanten maken maatwerk eenvoudig te realiseren.

Technisch ontwerp

 • Afwijkende afmetingen van armaturen
 • Ventilatie / plenumafzuiging
 • RAL-kleur
 • Afscherming / optiek
 • GST / BST – Stekerbaar

Lichteigenschappen

 • Lumenoutput
 • Lichtkleur
 • Kleurweergave

Maatwerk LED armaturen – Technisch ontwerp

Afmetingen

Neem contact op wanneer u op zoek bent naar afwijkende maatvoeringen, ook wel atypische armaturen genoemd. Deze komen veel voor in bijvoorbeeld kantooromgevingen met bandrasterplafonds. Op de productleaflets van Lumeco wordt aangegeven of armaturen in afwijkende afmetingen kunnen worden geproduceerd. Niet alle producten staan in de catalogus. Neem daarom contact op via telefoon of mail wanneer u geen geschikt armatuur kunt vinden zodat we op zoek kunnen gaan naar een passende oplossing.

Op basis van de door u gewenste afmetingen (inmeten is ook mogelijk) zal de armatuur fabrikant eerst een ontwerp maken. Vervolgens kunt u een armatuur op proef ontvangen voordat uw gehele bestelling in productie wordt gezet.

Maatwerk afmetingen LED

Ventilatie / plenumafzuiging

U kunt armaturen ook geschikt laten maken voor (plenum)afzuiging voor ruimten met mechanische ventilatie. Dit kan op twee manieren:

 1. Ventilatiegaten in het armatuur
  Het aanbrengen van gaten aan de achterkant of voorkant van het armatuur waardoor de afzuiging plaatsvindt.
 2. Slangaansluiting
  Voor afzuiging door middel van een afzuigslang, kunnen armaturen worden voorzien van een aansluiting waarop de slang bevestigd kan worden. Vaak geldt dit voor enkele armaturen in een ruimte.

maatwerk led

maatwerk led armaturen

RAL-kleur 

Ziet u onder ‘optioneel’ op het productblad de RAL-kleur waaier? Laat het armatuur dan produceren in de door u gewenste kleur. Geef de gewenste RAL-code (elke kleur is mogelijk) door bij uw bestelling.

Afscherming / optiek

Kies uit opale, prismatische of rasterafscherming. Naast het uiterlijk van het armatuur creëert u hiermee verschillen in verblindingsfactor en lichtuitstraling.

GST / BST – Stekerbaar

Bespaar aanzienlijk op installatietijd en verhoog de kwaliteit van uw installatie door armaturen te voorzien van GST18 en BST14 connectoren. Bestel ook alle koppelsnoeren, aansluitsnoeren en netsnoeren bij Lumeco in de door u gewenste classificering. Lees meer over stekerbaar installeren.

Maatwerk LED armaturen – Lichteigenschappen

Lumenoutput

Heeft u een keuze gemaakt voor een type armatuur maar staat de gewenste lumenoutput niet op het productblad en geeft het armatuur teveel of te weinig licht? Laat het armatuur produceren in de door u gewenste output door toepassing van DALI en/of een andere driver. Hierbij is een lumenoutput tussen de minimale en maximale vermelde output op het productblad mogelijk.

Lichtkleur

Kies de door u gewenste lichtkleur in Kelvin. U kunt kiezen uit de volgende lichtkleuren; 2700K, 3000K, 4000K, 5000K, 5700K, 6500K. Op het productblad staan de mogelijkheden aangegeven. Staat de gewenste kleur daar niet bij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Kleurweergave 

Kies voor verlichting met CRI >90 voor een uitstekende natuurlijke kleurweergave. Alle producten van Lumeco zijn altijd CRI >80, dat staat voor een goede kleurweergave. Op productbladen wordt onder ‘optioneel’ weergegeven of CRI >90 mogelijk is. Staat deze optie er niet bij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Maatwerk armaturen

Hieronder een aantal voorbeelden van armaturen die op maat gemaakt kunnen worden. Dit kan variëren tussen maatvoering, ventilatiegaten en slangafzuiging. Ga naar de productpagina en vink ‘maatwerk’ of ‘plenum’ aan in het filter voor alle maatwerk armaturen.

Bekijk alle producten

Toegepaste maatwerk armaturen

Kantoorgebouw centrum Rotterdam
Voor een groot kantoor in het centrum van Rotterdam hebben wij meer dan 1.000 maatwerk armaturen geïnstalleerd. De opdrachtgever heeft gekozen voor ventilatiegaten aan beide kanten van het armatuur. Op onderstaande afbeeldingen vindt u de toegepaste armaturen:

Zuiderhof II
Voor het kantoorgebouw ‘Zuiderhof II’ zijn 280 armaturen geleverd. De opdrachtgever heeft hier gekozen voor ventilatiesleuven aan één kant van het armatuur. Op onderstaande afbeeldingen vindt u de toegepaste armaturen:

Ombouw / renovatie maatwerk

Uw huidige armaturen blijven gebruiken maar wél overstappen naar LED? Laat uw armaturen dan ombouwen. De oude elektronische componenten worden verwijderd en vervangen door LED componenten. Vrijwel ieder armatuur dat in herbruikbare staat is kan worden omgebouwd naar LED. Lees hier meer over ombouwen naar LED.

Vraag offerte op maat aan