Maatwerk LED armaturen

Maatwerk/Custom Made is al mogelijk vanaf 50 armaturen. Directe inkoop en communicatie met diverse fabrikanten maken maatwerk eenvoudig te realiseren.

 • Afwijkende afmetingen van armaturen
 • Armaturen met (plenum)afzuiging
 • Armaturen ombouwen van fluorescentieverlichting (TL/PL) naar LED
 • Lichtplannen door middel van software
 • Bandrasterarmaturen

Maatwerk LED armaturen – afmetingen

Neem contact op wanneer u op zoek bent naar afwijkende maatvoeringen, ook wel atypische armaturen genoemd. Deze komen veel voor in bijvoorbeeld kantooromgevingen met bandrasterplafonds. Op de productleaflets van Lumeco wordt aangegeven of armaturen in afwijkende afmetingen kunnen worden geproduceerd. Niet alle producten staan in de catalogus. Neem daarom contact op via telefoon of mail wanneer u geen geschikt armatuur kunt vinden zodat we op zoek kunnen gaan naar een passende oplossing.

Op basis van de door u gewenste afmetingen (inmeten is ook mogelijk) zal de armatuur fabrikant eerst een ontwerp maken. Vervolgens kunt u een armatuur op proef ontvangen voordat uw gehele bestelling in productie wordt gezet.

Maatwerk afmetingen LED

Maatwerk LED armaturen – Plenumafzuiging

U kunt armaturen ook geschikt laten maken voor (plenum)afzuiging voor ruimten met mechanische ventilatie. Dit kan op twee manieren

 1. Ventilatiegaten in het armatuur
  Het aanbrengen van gaten aan de achterkant of voorkant van het armatuur waardoor de afzuiging plaatsvindt.
 2. Slangaansluiting
  Voor afzuiging door middel van een afzuigslang, kunnen armaturen worden voorzien van een aansluiting waarop de slang bevestigd kan worden. Vaak geldt dit voor enkele armaturen in een ruimte.

maatwerk led

maatwerk led armaturen

Maatwerk armaturen

Hieronder een aantal voorbeelden van armaturen die op maat gemaakt kunnen worden. Dit kan variëren tussen maatvoering, ventilatiegaten en slangafzuiging. Ga naar de productpagina en vink ‘maatwerk’ aan in het filter voor alle maatwerk armaturen.

Bekijk alle producten

Toegepaste maatwerk armaturen

Kantoorgebouw centrum Rotterdam
Voor een groot kantoor in het centrum van Rotterdam hebben wij meer dan 1.000 maatwerk armaturen geïnstalleerd. De opdrachtgever heeft gekozen voor ventilatiegaten aan beide kanten van het armatuur. Op onderstaande afbeeldingen vindt u de toegepaste armaturen:

Zuiderhof II
Voor het kantoorgebouw ‘Zuiderhof II’ zijn 280 armaturen geleverd. De opdrachtgever heeft hier gekozen voor ventilatiesleuven aan één kant van het armatuur. Op onderstaande afbeeldingen vindt u de toegepaste armaturen:

Ombouw / renovatie maatwerk

Uw huidige armaturen blijven gebruiken maar wél overstappen naar LED? Laat uw armaturen dan ombouwen. De oude elektronische componenten worden verwijderd en vervangen door LED componenten. Vrijwel ieder armatuur dat in herbruikbare staat is kan worden omgebouwd naar LED. Lees hier meer over ombouwen naar LED.

Vraag offerte op maat aan