Downlights

Pas downlights toe in uw plafond. Downlights zijn er in verschillende soorten, maten en wattages. De lamp zorgt ervoor de het licht egaal verdeeld wordt over een ruimte. Het verschil met een LED spot is dat een spot meestal gericht is op een specifiek element. Downlights komt u vooral tegen in gangen en kantoren. In onderstaand afbeeldingen vindt u enkele voorbeelden. De behuizing van de armaturen bestaat uit aluminium, polycarbonaat en/of gehard glas.

LED VS. TL verlichting

Kies LED downlights. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Een lage CO2 uitstoot
  • De levensduur is tussen de 30.000 – 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Krijg tot 10 jaar garantie op een downlight

Kijk hier voor een toelichting van de voordelen van LED.

Heeft u downlights met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van uw oude downlights is de meest duurzame oplossing als u wilt overstappen naar LED verlichting. Het ombouwen/ renoveren van uw armaturen werkt als volgt. De oude elektrische componenten van uw downlights worden verwijderd en een nieuwe externe driver in combinatie met een LED tl-buis of LED strip worden geïnstalleerd.

Maak uw huidige downlights slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt de comfort en het gebruiksgemak. Het comfort wordt bijvoorbeeld verhoogd door het dimmen van de verlichting in uw utiliteit bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt bijvoorbeeld verhoogt door de automatische aansturing van de verlichting door sensoren. Een lichtmanagementsysteem kan op alle armaturen in uw gebouw worden toegepast, mits er een DALI-protocol aanwezig is of geïnstalleerd wordt.

Uitgelichte armaturen

Het LED D10-15 armatuur heeft een stalen behuizing met een IP40 beschermingsklasse. Dit armatuur zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht. Een koelelement zorgt ervoor dat het niet te warm wordt en dat de LED’s een lange levensduur hebben. Het armatuur heeft een Lumen/ Watt verhouding van 130. LED D10-15 is in veel verschillende wattages verkrijgbaar. Klik op de afbeelding voor een volledig overzicht.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 3000K en 4000K. Dit armatuur is voorzien van een Osram driver en SHARP LED’s.

Het LED D6-8 armatuur heeft een aluminium behuizing in combinatie met gehard glas. De beschermingsklasse van dit armatuur is IP44. Er zijn verschillende groten van dit armatuur. De zaagmaten verschillen tussen 125mm, 170mm en 205mm.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 3000K, 4000K en 5000K. Dit armatuur is voorzien van een Vossloh Schwabe driver en SAMSUNG LED’s.

Hoe installeer ik een downlight?

Een downlight heeft vaak een voorgeboorde ruimte nodig, zodat het armatuur in het plafond past. Let hierbij op dat u de gaten niet te groot maakt. Houdt er ook rekening mee dat niet alle plafonds hetzelfde zijn. Een houten plafond vereist andere materialen en gereedschappen dan een systeemplafond. Downlights vereisen vaak een externe driver. Let op dat u deze goed aansluit en dat er bij de draden geen koper meer zichtbaar is. Ook moet er trekontlasting bevestigd worden aan de driver. De driver mag los op het plafond liggen.

Aanbod

Bent u op zoek naar nieuwe downlights? Bekijk dan ons ruime aanbod wat betreft downlights. Ook voor het renoveren / ombouwen van uw oude armaturen kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden u graag verder met uw zoektocht naar de beste lichtoplossing.

Heeft u vragen over downlights, ons aanbod of iets anders? Neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens.

Alle downlights