Downlights

Downlights worden voornamelijk toegepast in het plafond. Dit kunnen systeemplafonds zijn maar eventueel ook vaste gips plafonds. Downlights zijn er in verschillende soorten, maten en wattages. De lens en spiegeloptiek in de downlight zorgen ervoor dat het licht verdeeld wordt over de ruimte. Het verschil met een LED spot is dat een spot een meer gebundelde lichtbundel heeft, deze is gericht op een specifiek voorwerp. Downlights komt u vooral tegen in gangen, entrees, aula’s, vergaderzalen en kantoren. In onderstaande afbeeldingen vindt u enkele voorbeelden. De behuizing van de armaturen bestaat uit aluminium, polycarbonaat en/of gehard glas.

Bekijk downlights

LED VS. TL verlichting

Kies LED downlights. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Een lage CO2 uitstoot
  • De levensduur is tussen de 30.000 – 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar

Kijk hier voor een toelichting van de voordelen van LED.

Maak uw verlichting slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt de comfort en het gebruiksgemak. Het comfort wordt bijvoorbeeld verhoogd door het dimmen van de verlichting in uw utiliteit bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt bijvoorbeeld verhoogt door de automatische aansturing van de verlichting door sensoren. Een lichtmanagementsysteem kan op alle armaturen in uw gebouw worden toegepast, mits er een DALI-protocol aanwezig is of geïnstalleerd wordt.

Ik wil vrijblijvend advies over mijn situatie

Uitgelichte armaturen

Het LED D10-15 armatuur heeft een stalen behuizing met een IP40 beschermingsklasse. Dit armatuur zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht. Een koelelement zorgt ervoor dat het niet te warm wordt en dat de LED’s een lange levensduur hebben. Het armatuur heeft een Lumen/ Watt verhouding van 130. LED D10-15 is in veel verschillende wattages verkrijgbaar. Klik op de afbeelding voor een volledig overzicht.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 3000K en 4000K. Dit armatuur is voorzien van een Osram driver en SHARP LED’s.

Bekijk Downlight D10-15

Het LED D1-3 armatuur heeft een aluminium behuizing in combinatie met polycarbonaat. De beschermingsklasse van dit armatuur is IP44. De zaagmaten verschillen tussen 115mm, 175mm en 205mm.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 3000K, 4000K en 6500K.

Bekijk Downlight D1-3

Aanbod

Bent u op zoek naar nieuwe downlights? Bekijk dan ons ruime aanbod wat betreft downlights. Ook voor het renoveren / ombouwen van uw oude armaturen kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden u graag verder met uw zoektocht naar de beste lichtoplossing.

Heeft u vragen over downlights, ons aanbod of iets anders? Neem dan gerust contact op.

Alle downlights