Kantoorverlichting TL en LED

Vervang conventionele verlichting door LED en bespaar aanzienlijk op energiekosten en onderhoud. Door het nemen van de juiste energiebesparende maatregelen neemt het comfort toe, daalt het ziekteverzuim en de energierekening. Top kwaliteit LED verlichting zorgt voor optimale condities, verbruikt 65% minder energie en gaat 10 keer langer mee dan TL.

Achtergrond kantoorverlichting

Decennia lang zijnEnergieverbruik Kantoorgebouw kantoren verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste verlichtingstechniek tot op heden. Nadelen van deze verlichting zijn bijvoorbeeld de levensduur en het energieverbruik. LED verlichting is laag in energieverbruik en heeft een lange levensduur (100.000 uur). Daarom is LED verlichting hét alternatief voor traditionele TL verlichting.

Voordelen LED kantoorverlichting

Een beknopt overzicht van de voordelen van LED kantoorverlichting ten opzichte van traditionele TL verlichting:

  • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
  • terugverdientijd van 1-3 jaar
  • lange levensduur (driver 100.000 uur)
  • minimale onderhoudskosten
  • verbetering concentratie en werkprestaties
  • geen opwarmtijd
  • LED bevat geen glas en kwik
  • grotere besparing mogelijk door opties als daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie
  • besparen zonder investering door voorfinanciering
  • energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd door de overheid

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

lichtmanagementsystemen

Nieuw of renoveren?

Bij nieuwe armaturen moet u rekening houden met een terugverdientijd van gemiddeld 6-8 jaar. Een goed alternatief is het ombouwen van uw huidige TL armaturen. Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt. Dezelfde lichtopbrengst, kwaliteit en garantie als nieuwe armaturen, maar beter voor het milieu én voordelig. De terugverdientijd bij het ombouwen van armaturen is gemiddeld 2-3 jaar. Ombouwen is eenvoudig repeterend werk. Op locatie worden lokale mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet die onze elektromonteurs ondersteunen bij u op locatie. Door het inzetten van een lokale sociale werkvoorziening wordt uw project op een maatschappelijk betrokken wijze wordt uitgevoerd. Uw armaturen bouwen wij om naar  LED TL PRO. Dit product staat als hoogst geëindigde verlichtingsproduct in de MKB innovatietop 100 2016.

Wie gingen u voor?

Door heel Nederland hebben wij kantoorpanden verduurzaamd. Een van de meest spraakmakende projecten heeft plaatsvonden bij TNO. In totaal hebben wij een jaarlijkse besparing van minimaal 1.291.296 kWh gerealiseerd door het ombouwen van 5830 armaturen en de installatie van 435 nieuwe armaturen. Dit project was verspreid over 8 vestingen met in totaal 26 gebouwen. Meer weten over dit project? Bezoek referentie TNO.

Ga naar producten

Kantoorverlichting LED TL verlichting besparen energiezuinig social returnKantoorverlichting LED TL verlichting besparen energiezuinig social return