Alle faq

Inleg- / inbouwarmaturen

Pas uw inleg- / inbouwarmaturen toe in systeem-, lamellen-, houten en gipsplafonds. Er zijn verschillende soorten inleg- en inbouwarmaturen. Denk aan sportarmaturen, industriƫle verlichting, panelen, downlighters, etc. De behuizing van de armaturen bestaan veelal uit staal, PMMA (acrylaat) en/of aluminium.

Hoe installeer ik een inleg- / inbouwarmatuur?

Uw armaturen kunt u eenvoudig in het plafond leggen. Let met het inleggen van de armaturen op dat het armatuur goed aansluit op het profiel. Heeft u een inbouwarmatuur, dan moet u deze waarschijnlijk nog bevestigen in het plafond. Voor armaturen met een externe driver geldt dat de driver los naast het armatuur gelegd mag worden. U moet er wel voor zorgen dat deze driver van trekontlasting is voorzien en de bedrading goed is aangesloten.

Inbouwarmaturen en inlegarmaturen

Ombouwen van inleg- / inbouwarmaturen

Heeft u inleg- / inbouwarmaturen met TL verlichting? Bouw dan uw oude armaturen om naar LED. Zo profiteert u op een duurzame manieren van de voordelen van LED verlichting. Het ombouwen van uw armaturen gaat op de volgende manier: de oude elektrische componenten van uw armaturen worden verwijderd. In de plaats daarvan komt een externe LED driver en een LED strip of LED TL buis. De afkomende componenten worden gerecycled.

LED Verlichting vs. TL verlichting

Kies voor LED inleg- / inbouwarmaturen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Een lage CO2-uitstoot
  • Levensduur tot 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Bij ons ontvangt u 7-10 jaar garantie op een inbouwarmatuur

Lichtmanagement inleg- / inbouwarmaturen

Maak uw huidige inleg-armaturen of inbouwarmaturen slim met een lichtmanagementsysteem. Met dit systeem bespaart u maximaal op de energiekosten en wordt het comfort en gebruiksgemak verhoogt. Bekijk alle voordelen van een lichtmanagementsysteem en bijbehorende toelichting.

Wilt u meer weten over het verduurzamen van inleg- / inbouwarmaturen?

Neem contact op voor een vrijblijvend advies over het verduurzamen van armaturen in uw bedrijfspand.