Alle faq

Duurzame verlichting

Wij hanteren de term duurzame LED verlichting voor producten met een zeer lange levensduur, minimaal energieverbruik en impact op het milieu. Deze eigenschappen resulteren in lagere energie- en onderhoudskosten in vergelijking met reguliere producten.

Is LED verlichting duurzaam?

Is LED verlichting duurzaam? Wij hanteren de term duurzame LED verlichting voor producten met een zeer lange levensduur, minimaal energieverbruik en impact op het milieu. Deze eigenschappen resulteren in lagere energie- en onderhoudskosten in vergelijking met reguliere producten. Kanttekening hierbij is dat de grens van wat duurzaam is steeds wordt verlegd door technologische ontwikkelingen.

Niet duurzame verlichting

Het is eenvoudig niet duurzame TL verlichting te herkennen. Dit type verlichting heeft een zogeheten ‘conventionele’ aansturing.  Conventionele verlichting is te herkennen aan een ‘starter’, die er letterlijk voor zorgt dat de buis ontbrand en dus gestart wordt. Als de starter aan vervanging toe is knippert de TL buis een aantal maal bij inschakeling. Het bekende effect: “ping, ping, ping…. ping.. aan”. LED en hoogfrequente verlichting kennen dit effect niet.

Conventionele verlichting is 50Hz. Dat betekent dat de buis 50 keer per seconde aan- en uitgaat. In vergelijking, een T5 buis is 40Khz (40.000 keer per seconde). Het goedkopere segment LED verlichting en veel retrofit LED buizen kennen een vergelijkbaar effect, ‘Flicker‘. Er wordt bij LED niet over Hertz gesproken omdat LED op gelijkspanning werkt in plaats van wisselspanning. Een lage Hertz en een hoog Flickerpercentage hebben een negatief effect op werk- en sportprestaties (vermoeidheid, concentratieverlies etc.).

Conventionele verlichting wordt tot slot aangestuurd door een inefficiënt type voorschakelapparaat en starter. Het voorschakelapparaat genereert relatief veel warmte en weinig licht. Het is vergelijkbaar met de eigenschappen van een gloeilamp. 80% van de energie wordt omgezet in warmte en de overige 20% in licht.

Duurzame verlichting van Lumeco

LED is de laatst ontwikkelde en meest duurzame verlichtingstechniek. LED verbruikt gemiddeld 65% minder energie dan fluorescentieverlichting en biedt nog veel meer voordelen t.o.v. TL. Door het toepassen van het PRO segment, renovatieproducten die zijn ontwikkeld met topkwaliteit componenten, kunt u op de meest milieuvriendelijke manier overschakelen van TL naar LED verlichting. Verhoudingsgewijs hebben deze LED producten een 8 tot 10 keer langere levensduur en verbruiken 60-80% minder energie dan uw huidige verlichting.

Is renovatie niet gewenst? Bekijk dan het ruime aanbod nieuwe LED armaturen voor een andere duurzame oplossing. LED producten met 100.000 uur levensduur en tot 10 jaar garantie. Kies voor LED verlichting duurzaam.

Circulaire LED verlichting

De definitie van circulaire LED verlichting is veelomvattend. Het onderhoud en beheer wordt u uit handen genomen. Het meest bekende onderdeel van circulaire verlichting is het leasen van verlichting, ook wel light as a service genoemd. Maar circulaire verlichting gaat verder dan dat alleen. Er worden vier strategieën gehanteerd als het gaat om circulaire verlichting:

Lees meer over circulaire verlichting

Advies over uw verlichtingssituatie?

Neem vrijblijvend contact op voor een passend advies over het verduurzamen van de verlichting binnen uw bedrijfspand.