BREEAM LEDBREEAM

Download de samenvatting van ‘BREEAM LED’ als PDF-bestand.

U wilt een project of uw pand BREEAM certificeren en bent op zoek naar BREEAM LED verlichting? Maak uw project of pand Smart en duurzaam met verlichting van Lumeco. Circulaire producten, duurzaam materiaal gebruik, minimaal energieverbruik en lichtmanagement.

Ik wil vrijblijvend advies

Over BREEAM

BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en is ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De Dutch Green Building Council heeft met hulp van marktpartijen deze richtlijn geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt.
BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland een keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Het keurmerk is er onder andere voor kantoren, retail, scholen, industriële gebouwen, woningen, logiesfuncties en datacenters. Lumeco is als partner aangesloten bij de Dutch Green Building Council.

Certificering & weging

Een BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaat kan worden behaald voor de ontwerpfase (vervalt na oplevering van het gebouw) of voor de opleverfase (zonder einddatum voor het opgeleverde gebouw).

Met BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie worden gebouwen beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen met een eigen weging; management (12%), gezondheid (15%), energie (19%), transport (8%), water (6%), materialen (12,5%), afval (7,5%), landgebruik & ecologie (10%), vervuiling (10%).

BREEAM LED & score Lumeco

LED verlichting van Lumeco dragen bij aan de BREEAM score. Een BREEAM certificering wordt afgegeven op een project of een gebouw en niet over de verlichting zelf. De LED verlichting draagt bij aan de algehele score. Lumeco draagt bij aan een goede BREEAM score op de volgende manier;

Management (12%)
Maak van uw gebouw een Smart building met LED verlichting in combinatie met een OSRAM DALI lichtmanagementsysteem. Het streven is altijd een optimale balans tussen comfort en energiebesparing. Met Smart systemen kunt u data monitoren, analyseren en het systeem optimaliseren. OSRAM Encelium heeft in 2017 de LUX Award gewonnen voor ‘Controls product of the year’.

Gezondheid (15%)
LED verlichting van Lumeco draagt bij aan een betere gezondheid. Kies voor Biodynamische verlichting en creëer een natuurlijk daglichtverloop. Alle verlichting is flickervrij en door middel van het lichtmanagementsysteem wordt de juiste hoeveelheid licht geleverd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat eigenschappen positieve effecten op het welzijn van werknemers hebben.

Energie (19%)
U past LED verlichting toe en realiseert daarmee 65% energiebesparing t.o.v. fluorescentieverlichting (lees: TL). Dit loopt tot 90% in combinatie met een lichtmanagementsysteem en slimme verlichting. Uw verlichting blijft nooit onnodig branden en doordat elektrische componenten lager worden belast gaan deze aanzienlijk langer mee (langere technische levensduur). Hierdoor is de vervangingsbehoefte lager, waardoor minder geproduceerd hoeft te worden, wat energie bespaart.

Transport (8%)
Verlichting van Lumeco wordt voor ongeveer 75% geproduceerd in Centraal-Europa en voor 25% in Azië. Verlichting wordt uitsluitend per boot, trein en vrachtwagen vervoerd in gecombineerde transporten.

Materialen (12,5%)
LED producten bij Lumeco zijn van duurzame materialen zoals staal en RVS. Covers en kappen zijn van polycarbonaat of glas. Momenteel wordt er naar een bio-based alternatief gezocht voor polycarbonaat. Daarnaast zijn producten modulair en circulair. Nagenoeg alle componenten zijn vervangbaar of te ‘upgraden’ in de toekomst.

Afval (7,5%)
Uw huidige verlichting wordt gescheiden en gerecycled door gecertificeerde partijen zoals AM recycling en Wecycle. Nieuwe verlichtingsproducten zijn voor 99% recyclebaar. Zoals bij punt 3 reeds benoemd, is de vervangingsvraag bij Lumeco aanzienlijk lager waardoor de afvalstroom wordt geminimaliseerd

Vervuiling (10%)
Voorkom dat uw verlichting onnodig aan staat door slimme verlichting toe te passen. Hierdoor wordt lichtvervuiling gereduceerd. Dit draagt bij aan de totale score.

Ik wil vrijblijvend begeleiding

BREEAM LED subsidie

Door de Europese Energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidieregelingen op het gebied van verduurzaming. Met een BREEAM-NL certificaat kunt u een beroep doen op de Energie-Investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Lees meer over subsidieregelingen.

BREEAM Certificering aanvragen

Neem contact op met de Dutch Green Building Council als u uw project of pand wilt certificeren. Neem contact op en vraag advies over verlichtingsproducten bij Lumeco.

Ga naar producten