Alle faq

Sporthalarmaturen

Er zijn verschillende soorten sporthalarmaturen, zoals inbouw- en opbouwarmaturen. Ook daar zijn verschillende variaties in mogelijk. De behuizing van de armaturen is meestal steviger dan standaard armaturen, omdat sporthalarmaturen meer te verwerken krijgen. De behuizing bestaat meestal uit staal.

Hoe installeer ik een sporthalarmatuur?

U kunt uw sporthalarmaturen het best ophangen met het gebruik van een laser. Een laser zorgt ervoor dat meerdere armaturen in een rechte lijn hangen. Als u gebruik maakt van inbouwarmaturen is een laser vaak niet nodig. Houdt er rekening mee dat niet alle plafonds hetzelfde zijn. Elk plafond heeft weer andere materialen nodig. Een houten plafond heeft bijvoorbeeld andere materialen nodig dan een betonnen. Let ook op dat er geen koper zichtbaar is bij het aansluiten van het armatuur.

Ombouwen van sporthalarmaturen

Heeft u sportarmaturen met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van armaturen is een duurzame oplossing en houdt het volgende in: de oude elektrische componenten van uw sporthalarmaturen worden verwijderd en een nieuwe externe driver in combinatie met een LED TL of LED strip worden geïnstalleerd.

LED Verlichting vs. TL verlichting

Maak nu en keuze voor LED Sporthalarmaturen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Een lage CO2 uitstoot
  • Levensduur tot 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd en UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Bij ons ontvangt u 7-10 jaar garantie op een sporthalarmatuur

Lichtmanagement sporthalarmaturen

Maak uw huidige sportarmaturen slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt het comfort en het gebruiksgemak. Het comfort wordt bijvoorbeeld verhoogd door het dimmen van de verlichting in uw sporthal bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt bijvoorbeeld verhoogt door de automatische aansturing van de verlichting door sensoren.

Wilt u meer weten over het verduurzamen van sporthalarmaturen?

Neem contact op voor een vrijblijvend advies over het verduurzamen van armaturen in uw sportaccommodatie.