Sporthalarmaturen

Er zijn verschillende soorten sporthalarmaturen, zoals inbouw- en opbouwarmaturen. Ook daarin zijn verschillende variaties in mogelijk. In onderstaand afbeeldingen vindt u enkele voorbeelden. De behuizing van de armaturen is meestal steviger dan standaard armaturen, omdat sporthalarmaturen meer te verwerken krijgen. De behuizing bestaat meestal uit staal.

LED vs TL Sporthalarmaturen

Kies voor LED sporthalarmaturen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Een lage CO2 uitstoot
  • De levensduur is tussen de 30.000 – 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd en UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Bij ons ontvangt u 7-10 jaar garantie op een sporthalarmatuur

Kijk hier voor een toelichting van de voordelen van LED.

Heeft u sportarmaturen met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van armaturen is een duurzame oplossing en houdt het volgende in. De oude elektrische componenten van uw sporthalarmaturen worden verwijderd en een nieuwe externe driver in combinatie met een LED tl-buis of LED strip worden geïnstalleerd.

Maak uw huidige sportarmaturen slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt de comfort en het gebruiksgemak. Het comfort wordt bijvoorbeeld verhoogd door het dimmen van de verlichting in uw sporthal bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt bijvoorbeeld verhoogt door het automatische aansturing van de verlichting door sensoren.

Referentie

De Gemeente Amstelveen heeft in 2018 een nieuwe turnhal en beweegbox geopend. De gemeente heeft gekozen voor meer dan 40 nieuwe LED Opbouw Sport PRO armaturen (verouderde versie van LED Sport LO. Enkele armaturen zijn uitgebreid met noodverlichting. Foto’s en meer informatie van dit project kunt u hier bekijken.

Uitgelichte armaturen

Het LED Sport LO armatuur heeft een stevige stalen behuizing met een IP40 beschermingsklasse. Dit armatuur is uiteraard bestemd tegen voetballen, tennisballen en andere sportattributen. Dit opbouwmodel voorkomt schaduw zodat sporters geen hinder ondervinden van bepaalde lichtval tijdens het sporten. De lengtes van dit sportarmatuur zijn 1200mm en 1500mm in een smalle en een brede variant.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 3000K, 4000K, 5700K en 6500K. Dit armatuur is voorzien van een HELVAR driver en SAMSUNG LED’s.

Het LED Sport LI armatuur heeft een stevige stalen behuizing met een IP40 beschermingsklasse. Ook dit armatuur is bestendig tegen de verschillende sportattributen die de armaturen mogelijk raken. Dit inbouwmodel is in verschillende lengtes en breedtes beschikbaar. De lengtes variëren tussen 600mm, 1200mm en 1500mm met een smalle en een bredere variant.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 3000K, 4000K, 5700K en 6500K. Dit armatuur is voorzien van een HELVAR driver en SAMSUNG LED’s.

Hoe installeer ik een sporthalarmatuur?

U kunt uw sporthalarmaturen het best ophangen met het gebruik van een laser. Een laser zorgt ervoor dat meerdere armaturen in een rechte lijn hangen. Als u gebruik maakt van inbouwarmaturen is een laser vaak niet nodig. Houdt er rekening mee dat niet alle plafonds hetzelfde zijn. Elk plafond heeft weer andere materialen nodig. Een houten plafond heeft bijvoorbeeld andere materialen nodig als een betonnen. Let ook op dat er geen koper zichtbaar is bij het aansluiten van het armatuur.

Aanbod

Bent u op zoek naar nieuwe sporthalarmaturen? Bekijk dan ons ruime aanbod wat betreft sporthalarmaturen. Ook voor het renoveren / ombouwen van uw oude armaturen kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden u graag verder met uw zoektocht naar de beste lichtoplossing.

Heeft u vragen over sporthalarmaturen, ons aanbod of iets anders? Neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens.

Alle sporthalarmaturen