Alle faq

Opbouwarmaturen

Pas opbouwarmaturen toe op een vast plafond, wand of muur. Er zijn verschillende soorten opbouwarmaturen. Denk aan sportarmaturen, industriƫle armaturen, panelen, etc. De behuizing van de armaturen bestaat veelal uit staal, PMMA (acrylaat) en/of aluminium.

Hoe installeer ik een opbouwarmatuur?

Opbouwarmaturen worden bevestigd met schroeven. Een tip is het gebruik van een laser. Een laser zorgt ervoor dat meerdere armaturen in een rechte lijn hangen. Houdt rekening met verschillende plafondtypes bij het ophangen van een armatuur en let daarbij op de bevestiging. Een betonnen plafond heeft bijvoorbeeld andere materialen nodig als een houten. Let daarnaast op of de bedrading op de juiste manier is aangesloten en geen koper meer zichtbaar is.

Ombouwen van opbouwarmaturen

Heeft u opbouwarmaturen met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van armaturen houdt het volgende in. De oude elektrische componenten van uw armaturen worden verwijderd en een nieuwe externe driver in combinatie met een LED tl-buis of LED strip worden geĆÆnstalleerd.

LED verlichting vs. TL verlichting

Maak een keuze uit diverse LED opbouwarmaturen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Er is een lage CO2 uitstoot
  • Levensduur tot 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Krijg tot 10 jaar garantie op een opbouwarmatuur

Lichtmanagement opbouwarmaturen

Maak uw huidige armaturen slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt het comfort en het gebruiksgemak. Verhoging van het comfort door bijvoorbeeld het dimmen van de verlichting bij veel daglichttoetreding. Verhoging van het gebruiksgemak door bijvoorbeeld de automatische aansturing van de verlichting door sensoren.

Wilt u meer weten over het verduurzamen van opbouwarmaturen?

Neem contact op voor een vrijblijvend advies over het verduurzamen van armaturen in uw bedrijfspand.