Opbouwarmaturen

Pas opbouwarmaturen toe op een vast plafond, wand of muur. Er zijn verschillende soorten opbouwarmaturen. Denk aan sportarmaturen, industriële armaturen, panelen, etc. In onderstaande afbeeldingen vindt u enkele voorbeelden. De behuizing van de armaturen bestaat veelal uit staal, PMMA (Acrylaat) en/of Aluminium.

Ik wil vrijblijvend advies

LED verlichting

Kies LED opbouwarmaturen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Er is een lage CO2 uitstoot
  • De levensduur is tussen de 30.000 – 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Krijg tot 10 jaar garantie op een opbouwarmatuur

Kijk hier voor een toelichting van de voordelen van LED.

Heeft u opbouwarmaturen met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van armaturen houdt het volgende in. De oude elektrische componenten van uw armaturen worden verwijderd en een nieuwe externe driver in combinatie met een LED tl-buis of LED strip worden geïnstalleerd.

Maak uw huidige armaturen slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt de comfort en het gebruiksgemak. Verhoging van het comfort door bijvoorbeeld het dimmen van de verlichting bij veel daglichttoetreding. Verhoging van het gebruiksgemak door bijvoorbeeld de automatische aansturing van de verlichting door sensoren.

Bekijk alle LED producten Meer over lichtmanagement

Referentie

Voor de gemeente Amsterdam zijn in de Piet Heingarage ruim 440 opbouwarmaturen geïnstalleerd. Hier is gekozen voor het LED IP65 MA model. Het unieke aan deze klus is dat er geen lampen zijn verkocht, maar licht. Lees er meer over in deze referentie.

Uitgelichte armaturen

Opbouw LED SE heeft een stevige stalen behuizing met een IP40 beschermingsklasse en wordt vaak toegepast in magazijnen. Dit opbouwarmatuur is verkrijgbaar in een 1200mm en 1500mm variant. Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie, CLO en CRI>90. De lichtkleurkeuze bestaat uit 3000K, 4000K, 5700K en 6500K. Dit armatuur is voorzien over SAMSUNG LED’s en een HELVAR driver.

Opbouw LED RT heeft een ijzeren behuizing in combinatie met PMMA (Acrylaat) met een IP40 beschermingsklasse. Het LED Opbouw RT armatuur geschikt voor meerdere toepassingen. Door de lensoptiek is het armatuur niet verblindend en daarom ook ideaal voor lagere ruimtes. Dit armatuur is beschikbaar in een 900mm, 1200mm, 1500mm 1750mm variant. Optioneel kan het DALI-protocol, noodverlichting, daglichtregeling, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden worden toegepast. Uniek is dat dit armatuur in alle RAL-kleuren verkrijgbaar is. U kunt kiezen uit de lichtkleuren 3000K, 4000K, 5000K en 5700K. Dit armatuur is voorzien van SAMSUNG LED’s en een HELVAR driver.

Hoe installeer ik een opbouwarmatuur?

Opbouwarmaturen worden bevestigd met schroeven. Een tip is het het gebruik van een laser. Een laser zorgt ervoor dat meerdere armaturen in een rechte lijn hangen. Houdt rekening met verschillende plafondtypes bij het ophangen van een armatuur en let daarbij op de bevestiging. Een betonnen plafond heeft bijvoorbeeld andere materialen nodig als een houten. Let daarnaast op of de bedrading op de juiste manier is aangesloten en geen koper meer zichtbaar is.

Aanbod

Bent u op zoek naar nieuwe opbouwarmaturen? Bekijk dan ons ruime aanbod wat betreft opbouwarmaturen. Ook voor het renoveren / ombouwen van uw oude opbouwarmaturen kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden u graag verder met uw zoektocht naar de beste lichtoplossing.

Heeft u vragen over opbouwarmaturen, ons aanbod of iets anders? Neem dan gerust contact op.

Bekijk alle opbouwarmaturen Ik wil vrijblijvend advies