Alle faq

Downlighters

Downlighters zijn in verschillende soorten en maten te vinden en worden voornamelijk toegepast in of op het plafond. De lens en spiegeloptiek in de downlighter zorgen ervoor dat het licht verdeeld wordt over de ruimte. Downlighters komt u vooral tegen in gangen, entrees, aula’s, vergaderzalen en kantoren.

Wat zijn downlighters?

Downlighters worden voornamelijk toegepast in of op het plafond. Dit kunnen systeemplafonds zijn, maar eventueel ook vaste gips plafonds. Downlighters zijn er in verschillende soorten, maten en wattages. De lens en spiegeloptiek in de downlighter zorgen ervoor dat het licht verdeeld wordt over de ruimte. Het verschil met een LED spot is dat een spot een meer gebundelde lichtbundel heeft, deze is gericht op een specifiek voorwerp. Downlighters komt u vooral tegen in gangen, entrees, aula’s, vergaderzalen en kantoren. De behuizing van de armaturen bestaat uit aluminium, polycarbonaat en/of gehard glas.

LED Downlighters

LED VS. TL verlichting

Maak een keuze voor LED downlighters. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Een lage CO2 uitstoot
  • Levensduur tot 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar

Lichtmanagement downlighters

Maak uw verlichting slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt de comfort en het gebruiksgemak. Het comfort wordt bijvoorbeeld verhoogd door het dimmen van de verlichting in uw utiliteit bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt bijvoorbeeld verhoogt door de automatische aansturing van de verlichting door sensoren. Een lichtmanagementsysteem kan op alle downlighters en andere armaturen in uw gebouw worden toegepast, als er een DALI-protocol aanwezig is of geïnstalleerd wordt. Ook zijn downlighters verkrijgbaar in Tunable White. Hiermee wordt een natuurlijk daglichtverloop nagebootst.

Op zoek naar downlighters voor uw bedrijfspand?

Neem contact op voor een vrijblijvend advies voor uw verlichtingssituatie.