Alle faq

Wandarmaturen

Pas uw plafond- en wandarmaturen toe op een wand of vast plafond. Er zijn verschillende soorten en maten wand- en plafondarmaturen. De behuizing van de armaturen bestaat veelal uit PMMA (acrylaat) en/of Aluminium.

Hoe installeer ik een plafond- en wandarmatuur?

Plafond- en wandarmaturen worden vaak bevestigd met schroeven. Als u meerdere armaturen in een rij wilt ophangen, dan kunt u het best een laser gebruiken. Met een laser zorgt u ervoor dat de armaturen in een rechte lijn komen te hangen. Daarnaast moet u rekening houden met de verschillende plafondtypes. Een betonnen plafond vereist andere materialen dan een houten. Let ook op de bedrading. De draden moeten op de juiste manier worden aangesloten en er mag geen koper meer zichtbaar zijn.

Ombouwen plafond- en wandarmaturen

Heeft u plafond- en wandarmaturen met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van armaturen houdt in dat de oude elektrische componenten van uw armaturen worden verwijderd. Daarvoor in de plaats wordt een nieuwe externe driver in combinatie met een LED TL of LED strip geïnstalleerd.

LED verlichting vs. TL verlichting

Kies voor LED plafond- en wandarmaturen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Er is een lage CO2 uitstoot
  • Levensduur tot 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Bij ons ontvangt u 7-10 jaar garantie op een plafond- en wandarmatuur

Lichtmanagement wandarmaturen

Maak uw huidige wandarmaturen slim met een lichtmanagementsysteem. Met een lichtmanagementsysteem zorgt u voor een maximale energiebesparing en een verhoging van het comfort en gebruiksgemak. Het comfort wordt verhoogd door bijvoorbeeld het dimmen van de verlichting bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt verhoogd door bijvoorbeeld het automatisch schakelen en dimmen van de verlichting door sensoren.

Wilt u meer weten over het verduurzamen van wandarmaturen?

Neem contact op voor een vrijblijvend advies over het verduurzamen van armaturen in uw bedrijfspand.