Plafond- en wandarmaturen

Pas uw plafond- en wandarmaturen toe op een wand of vast plafond. Er zijn verschillende soorten en maten wand- en plafondarmaturen . In onderstaande afbeeldingen vindt u enkele voorbeelden. De behuizing van de armaturen bestaat veelal uit PMMA (acrylaat) en/of Aluminium.

LED Verlichting

Kies voor LED plafond- en wandarmaturen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Er is een lage CO2 uitstoot
  • De levensduur is tussen de 30.000 – 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd, UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Bij ons ontvangt u 7-10 jaar garantie op een plafond- en wandarmatuur

Kijk voor een toelichting van de voordelen van LED hier.

Heeft u plafond- en wandarmaturen met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van armaturen houdt in dat de oude elektrische componenten van uw armaturen worden verwijderd. Daarvoor in de plaats wordt een nieuwe externe driver in combinatie met een LED tl-buis of LED strip geïnstalleerd.

Maak uw huidige armaturen slim met een lichtmanagementsysteem. Met een lichtmanagementsysteem zorgt u voor een maximale energiebesparing en een verhoging van het comfort en gebruiksgemak. Het comfort wordt verhoogd door bijvoorbeeld het dimmen van de verlichting bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt verhoogd door bijvoorbeeld het automatisch schakelen en dimmen van de verlichting door sensoren.

Uitgelichte armaturen

LED plafonnière OL heeft een aluminium behuizing in combinatie met PMMA (acrylaat) met een IP40 beschermingsklasse. Dit armatuur is verkrijgbaar in verschillende Wattuitvoeringen, namelijk 14W, 18W, 23W, 27W en 35W. U kunt ervoor kiezen om de armaturen uit te voeren met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en vele andere opties. Ook in de lichtkleur heeft u keuze. De lichtkleurkeuze bestaat uit 2700K, 3000K, 4000K en 5000K. Dit plafondarmatuur is voorzien van SAMSUNG LED’s en een HELVAR driver.

Het LED plafonnière KL armatuur heeft een aluminium behuizing in combinatie met PMMA (acrylaat) en een IP65 beschermsklasse. Dit armatuur heeft twee verschillende uitvoeringen op basis van Wattage: 14W en 24W. Optioneel kunt u kiezen voor het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. Bij dit armatuur is een pendelset verkrijgbaar. U kunt kiezen tussen de lichtkleuren 2700K, 3000K, 4000K en 6500K of voor Tunable White.

Hoe installeer ik een plafond- en wandarmatuur?

Plafond- en wandarmaturen worden vaak bevestigt met schroeven. Als u meerdere armaturen in een rij wilt ophangen, dan kunt u het best een laser gebruiken. Met een laser zorgt u ervoor dat de armaturen in een rechte lijn komen te hangen. Daarnaast moet u rekening houden met de verschillende plafondtypes. Een betonnen plafond vereist andere materialen als een houten. Let ook op de bedrading. De draden moeten op de juiste manier worden aangesloten en er mag geen koper meer zichtbaar zijn.

Aanbod

Bent u op zoek naar nieuwe plafond- en wandarmaturen? Bekijk dan ons ruime aanbod wat betreft plafond- en wandarmaturen. Ook voor het renoveren / ombouwen van uw oude armaturen kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden u graag verder met uw zoektocht naar de beste lichtoplossing.

Heeft u vragen over plafond- en wandarmaturen, ons aanbod of iets anders? Neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens.

Alle plafond- en wandarmaturen