Alle faq

RoHS

De Engelse afkorting RoHS komt van ‘Restriction of the use of certain Hazardous Substances’ dit betekent ‘Beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen’.

Wat is RoHS?

De Engelse afkorting RoHS komt van ‘Restriction of the use of certain Hazardous Substances’ dit betekent ‘Beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen’. Om het gebruik van deze stoffen te beperken en daardoor het milieu minder schade toe te brengen is RoHS in het leven geroepen. Deze Europese richtlijn stelt wettelijke grenzen aan de hoeveelheid van zes toegepaste stoffen. Deze stoffen zitten voornamelijk in elektronische apparatuur. RoHS is van toepassing op elektronische producten en draagt uiteindelijk bij aan de bescherming van volksgezondheid en milieu.

RoHS verlichting

RoHS en gevaarlijke stoffen

De volgende stoffen worden zo veel mogelijk geweerd door een RoHS certificering:

  • Lood – Pb (zit bijvoorbeeld in accu’s)
  • Kwik – Hg (zit bijvoorbeeld in spaarlampen)
  • Cadmium – Cd (zit bijvoorbeeld in zonnepanelen)
  • Hexavalent chroom – Cr6+ (verwerkt in textielverf, hout, inkt, in verf voor voertuigen, staal en plastic.)
  • PBB (poly-gebromeerde bifenyl) (verwerkt in kunststof zoals: printplaten, connectoren, behuizing en kabels en werkt als vlamvertrager. PBB wordt niet meer geproduceerd.)
  • PBDE (poly-gebromeerde difenylether) (verwerkt in kunststof zoals: printplaten, connectoren, behuizing en kabels en werkt als vlamvertrager.)

Onze producten

De focus van ons ligt op duurzaamheid. Daarom voldoen alle producten aan de RoHS richtlijn. Met het oog op duurzaamheid zijn wij vooral voorstander van het ombouwen van oude armaturen, ook wel renovatie genoemd. Renovatie biedt milieubewuste oplossingen die betaalbaar zijn en een flinke energiebesparing opleveren. Ook onze nieuwe producten, zoals lichtlijnen, bieden een milieubewuste oplossing. Producten die u bij ons aanschaft zijn altijd modulair. Dit wil zeggen dat onderdelen van een product 1-op-1 vervangbaar zijn. Dit bespaart afval, omdat niet het gehele product weggegooid wordt. Met oog op de toekomst richten wij ons op een circulaire economie. Dat betekent dat in de toekomst producten hun waarde behouden, opnieuw gebruikt worden en/of biologisch afbreekbaar zijn.

Advies over uw verlichtingssituatie?

Neem contact op voor vrijblijvend advies over de verduurzaming van uw bedrijfspand.