Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam streeft naar een circulaire economie. In 2018 is de verlichting in de Piet Heingarage in Amsterdam voorzien van nieuwe modulaire LED verlichting en een lichtmanagementsysteem van OSRAM. De gemeente heeft geen lampen aangeschaft, maar licht.

De garage is 24/7 geopend en werd destijds verlicht door ruim 500 armaturen met conventionele TL verlichting (lees: klassieke TL buizen), die verantwoordelijk waren voor een energieverbruik van ruim 600.000 kWh per jaar.

De gemeente heeft geen lampen, maar 10 jaar licht aangeschaft. Naast 70% energie- en CO2 reductie, zijn ook het comfort en de veiligheid toegenomen. Lumeco heeft richtbare LED verlichting toegepast voor een optimaal lichtrendement. De armaturen zijn voorzien van Samsung LED en OSRAM LED drivers met een minimale levensduur van 100.000 uur.

Met het OSRAM Encelium-lichtmanagementsysteem in combinatie met diverse regelingen wordt de volledige verlichting aangestuurd, gemonitord en geoptimaliseerd. Alle verlichtingsarmaturen zijn modulair, alle componenten zijn vervangbaar. Zo wordt de technische levensduur gemaximaliseerd met minimale afvalstroom.