Alle nieuwsartikelen

DUMAVA-subsidie voor verlichting

Gepubliceerd op : 2024 - 03 - 27
DUMAVA subsidie verlichting

DUMAVA-subsidie voor verlichting

Vanaf 3 juni kunt u weer DUMAVA-subsidie aanvragen voor uw bedrijf.

Wat is DUMAVA-subsidie?

De DUMAVA-subsidie is een financiële stimulans gericht op het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed in Nederland. Met een budget van 237,5 miljoen euro ondersteunt deze regeling projecten die bijdragen aan energiebesparing en duurzaamheid, variërend van €5.000 tot €1,5 miljoen per aanvraag.

DUAMAVA en LED verlichting

Een van de onderdelen van de DUMAVA-subsidieregeling is de stimulering van LED verlichting in maatschappelijke gebouwen. LED verlichting staat bekend om zijn energie-efficiëntie en speelt een cruciale rol in het verminderen van het energieverbruik en de bijbehorende kosten.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De verduurzamingsmaatregelen worden op basis van een energieadvies uitgevoerd. Hierbij kunnen we u helpen.
  • Eigenaren van maatschappelijke gebouwen zoals scholen, zorginstellingen en culturele plekken kunnen DUMAVA-subsidie aanvragen om hun pand duurzamer te maken.
  • U doet u één groot project om het hele gebouw te verduurzamen, of u kiest maximaal drie kleinere maatregelen uit een lijst.
  • Het gebouw moet voor 2012 gebouwd zijn.
  • Alles moet binnen 2 tot 3 jaar na het krijgen van de subsidie af zijn.
  • Zorg dat u nog geen andere subsidie heeft gekregen voor wat u nu wilt doen met DUMAVA.
  • Als u al eens DUMAVA-geld heeft gehad voor kleine onderdelen, dan mag u nog een keer aanvragen voor andere kleine maatregelen of een groot project.
  • Als u al eens geld heeft gehad voor een groot project, kunt u voor dat gebouw niet nog eens geld krijgen.

Hulp bij DUMAVA-subsidie

Heeft u interesse in het aanvragen van een DUMAVA-subsidie maar mist u de benodigde kennis? Ons team is gespecialiseerd in het opstellen van investeringsbegrotingen voor verlichting, die noodzakelijk zijn voor uw subsidieaanvraag. Indien u alle relevante gegevens, zoals tekeningen, paraat heeft, kunnen wij u volledig ontzorgen.

Lumeco installatie verlichting