Alle nieuwsartikelen

Lumeco verduurzaamt verlichting in het Rijksmuseum

Gepubliceerd op : 2024 - 09 - 03
Rijksmuseum verlichting Lumeco

Lumeco verduurzaamt verlichting in het Rijksmuseum

Met trots hebben we het Rijksmuseum voorzien van LED verlichting. De oude TL-buizen zijn vervangen door de energie-efficiënte LED TL PRO-buizen in combinatie met externe drivers. Deze oplossing heeft een levensduur van 100.000 uur. Met deze aanpassing reduceert het Rijksmuseum het energieverbruik en de CO²-uitstoot.

Bij de keuze van de verlichting was de kwaliteit van het licht cruciaal. De nieuwe LED verlichting heeft een CRI-waarde van boven de 97, wat zorgt voor een natuurgetrouwe weergave van de kunstwerken. Daarnaast maakt de Tunable White-technologie het mogelijk om de lichtintensiteit en -kleur aan te passen, waardoor bezoekers niet doorhebben dat zij in kunstlicht lopen.

Het project werd met minimale verstoring voor het publiek uitgevoerd. De werkzaamheden werden voornamelijk buiten de openingstijden van het museum uitgevoerd, om de bezoekerservaring niet te onderbreken. De nieuwe verlichting is bovendien naadloos geïntegreerd met het bestaande lichtmanagementsysteem, wat zorgt voor een efficiënte en gebruiksvriendelijke bediening van de verlichting.

Cookies niet geaccepteerd? Bekijk de video hier.