Alle nieuwsartikelen

Lumeco is werkgever van de maand – Baanbrekend Drechtsteden

Gepubliceerd op : 2023 - 10 - 03
Lumeco werkgever van de maand Baanbrekend Drechtsteden

Lumeco is werkgever van de maand

Namens ‘Baanbrekend Drechtsteden‘ zijn we uitgeroepen tot werkgever van de maand. In de nieuwsbrief van oktober 2023 staat een mooi artikel over onze kijk op werkgeversschap.

Elke nieuwsbrief maken we kennis met een van onze ambassadeurs inclusief werkgeverschap. Deze keer spreken we met Marjolein van Hoepen van Lumeco in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij zijn zowel leverancier als installateur van verlichtingsoplossingen voor de zakelijke markt. Met een prachtige slogan “Een ander
licht op de zaak”. En dat gaat niet alleen op voor lichtinstallatie, maar ook werkgeverschap.

Waarom zijn jullie begonnen met maatschappelijk ondernemen?
Ondernemen met impact betekent impact maken op zoveel mogelijk vlakken. Bij Lumeco geloven we in dingen anders doen omdat het beter kan. We zijn ervan overtuigd dat we alleen succesvol kunnen zijn als we ook maatschappelijk verantwoordelijkheid nemen. We vinden het dan ook normaal dat we een sociaal en inclusief bedrijf zijn, waarin iedereen van waarde is. Iedereen krijgt een kans en is welkom bij Lumeco, ongeacht achtergrond, status en levenssituatie.

Wat doen jullie in het kader van maatschappelijk ondernemen?
We zetten ons in voor de doelgroep met een arbeidsbeperking door een duurzame werkomgeving te bieden. Het aanpassen en renoveren van verlichtingsarmaturen is arbeidsintensief, maar bestaat voor een deel uit eenvoudige en repeterende handelingen. Deze zijn door vrijwel iedereen uit te voeren. Door mensen aan te nemen voor reguliere arbeid, bieden we hen de kans om te groeien. Zowel persoonlijk als in salaris. Zo hebben ze een grotere kans op vervolgbanen. Daarnaast wordt geïnvesteerd in opleidingen en voeren we gesprekken over armoede of begeleiding bij schulden. Samen kijken we dan naar oplossingen.

Hoe ziet dat er uit op de werkvloer? 
We zetten kandidaten in op diverse afdelingen en functies. De lat ligt relatief hoog, maar daardoor leren de kandidaten ook heel veel. Voordeel is dat kandidaten ontzettend trots zijn en veel voldoening ervaren na geleverde prestaties. Uiteraard is er ook veel ruimte voor begeleiding en ondersteuning. We vinden het heel belangrijk dat er een teamgevoel is binnen de organisatie en niemand krijgt een stempel.

Wat maakt het maatschappelijk ondernemen voor jullie zo mooi? 
We zijn vanuit een bepaalde overtuiging begonnen met het maatschappelijk ondernemen, maar het is ook gewoon ontzettend leuk om met deze kandidaten te werken. We hebben echt een aantal prachtige voorbeelden van kandidaten die onzeker zijn gestart maar zo’n grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Dat vertaalt zich ook weer door naar de privé situatie van een kandidaat en dat is waar Lumeco het uiteindelijk allemaal voor doet.’

Lumeco werkgever van de maand

Bekijk de nieuwsbrief.