Alle nieuwsartikelen

Lighting a Greener Future | Lumeco & PwC Netherlands

Gepubliceerd op : 2024 - 07 - 26
PwC Lumeco Buy Social Europe

Lumeco benoemd als ‘best practice’ door Buy Social Europe

Wij zijn trots om te delen dat Lumeco door Buy Social Europe is benoemd als een ‘best practice‘ in het kader van onze samenwerking met PwC Nederland.

PwC Nederland werkt samen met Lumeco – een Nederlandse sociale onderneming die commercieel vastgoed duurzamer maakt – om traditionele verlichting te vervangen door circulaire LED-oplossingen in zijn lokale kantoren.

Lighting a Greener Future | Lumeco & PwC Nederland

Lumeco is een sociale onderneming die is ontstaan vanuit de visie om commercieel vastgoed duurzamer te maken en tegelijkertijd maatschappelijke impact te creëren. Als leverancier en installateur van LED-verlichtingsoplossingen heeft Lumeco de business-to-businessmarkt getransformeerd. Met een team van meer dan 50 medewerkers beheert Lumeco de volledige waardeketen, van productie tot levering, waarbij elke stap bijdraagt aan zowel duurzaamheid als sociale verantwoordelijkheid.

De missie van Lumeco is om bestaande commerciële panden duurzamer te maken met LED-verlichtingsoplossingen, het energieverbruik te verminderen en de CO2-voetafdruk te verkleinen. Deze initiatief richt zich niet alleen op milieuvoordelen, maar ook op maatschappelijke impact door het bieden van werkgelegenheid, vooral voor personen die op afstand van de arbeidsmarkt staan.

PwC Nederland
PwC Nederland, met meer dan vijfduizend medewerkers verspreid over dertien kantoren, is gespecialiseerd in Assurance, Tax & Legal en Advisory diensten.

Met nadruk op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid integreert PwC Nederland deze principes in haar bedrijfsvoering, met als goed voorbeeld hiervan de samenwerking met Lumeco.

De Samenwerking tussen Lumeco en PwC Nederland
PwC Nederland streeft er continu naar om haar duurzaamheidsvoetafdruk in al haar Nederlandse kantoren en parkeergarages te verbeteren. In 2018 zocht PwC naar een oplossing om traditionele verlichting te vervangen door circulaire LED-oplossingen, en hun zoektocht leidde hen naar Lumeco.

“Wij moeten extra kennis bieden aan onze potentiële klanten als het gaat om onze specialisatie, LED. Ga het gesprek aan.” – Tommy van de Giessen, Marketing en Communicatie bij Lumeco.

De samenwerking tussen Lumeco en PwC Nederland is een bewijs van hoe ondernemingen effectief kunnen bijdragen aan duurzaamheid en sociale inclusie. Lumeco’s innovatieve LED-verlichtingsoplossingen verlichten nu de dertien kantoren van PwC in het hele land.

“De belangrijkste lessen uit onze samenwerking zijn: neem de tijd om elkaar goed te begrijpen, en zorg ervoor dat collega’s uit het projectteam of binnen de organisatie weten hoe een sociale onderneming werkt, zodat het effect van de samenwerking meer impact heeft.” – Rob Klinkert, Senior Portfolio Manager Facility Management bij PwC Nederland.

Deze samenwerking wordt gekenmerkt door haar voortdurende karakter, wat een gedeelde toewijding weerspiegelt om blijvende veranderingen te bereiken, en PwC’s inzet om een katalysator te zijn voor een duurzame en inclusieve toekomst.

De Impact: De samenwerking tussen Lumeco en PwC Nederland heeft geresulteerd in de volgende milieu- en sociale voordelen:

  • Meer dan 80.000 kWh aan energie per jaar bespaard
  • Behoud van materialen door Lumeco’s circulaire aanpak, die zich richt op het zoveel mogelijk gebruiken van bestaande materialen zoals armaturen
  • Meer dan 5.000 werkuren gecreëerd voor personen die op afstand van de arbeidsmarkt staan