LED Lichtlijnen

LED Lichtlijn brochure

Van oorsprong worden Lichtlijnen met name toegepast in grote ruimten zoals bedrijfshallen, magazijnen, distributiecentra, etc. Tegenwoordig worden lichtlijnen steeds vaker toegepast in kantoor en retail omgevingen vanwege de uitgebreide mogelijkheden van lensoptieken. U kunt nieuwe LED lichtlijnen aanschaffen of uw huidige lichtlijnen laten upgraden naar LED.

Wat is een lichtlijn?

Een lichtlijn is een modulair systeem en bestaat uit een lange rail waarin Lichtlijn Armaturen, ook wel Lichtlijn Units genoemd, en/of sensoren worden geklikt. Daarnaast kunnen trackspots, camera’s, sensoren en andere accessoires toegepast worden. Op deze pagina leest u meer over de opties die u heeft. Download de catalogus om de meest actuele SMART lichtlijn-catalogus te downloaden.

LED lijnverlichting vs. TL lijnverlichting

Waarschijnlijk bent u al bekend met de voordelen van LED lijnverlichting ten opzichte van TL lichtlijnen. Daarom een beknopt overzicht:

  • Het energieverbruik van LED ligt 50-80% lager
  • Levensduur LED ligt tussen de 30.000 – 100.000 uur (8.000 uur voor ouderwetse TL)
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd en UV- en infraroodstraling
  • LED lichtlijnen zijn voor 99% recyclebaar

Lees meer over alle voordelen van LED verlichting

Nieuwe LED lichtlijnen of ombouwen huidige TL lijnverlichting

Heeft u op het moment lichtlijnen met TL verlichting? Overweeg uw huidige lichtlijnen om te bouwen naar LED. Het ombouwen van lichtlijnen is een duurzame oplossing en daarnaast kostenbesparend. Bij renovatie/ombouw worden de huidige verouderde elektrische componenten verwijderd en vervangen door LED elektronica en lichtbronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om complete lichtlijn units te vervangen wanneer u Norton, VEKO, Philips of Trilux Lichtlijnen heeft.

Smart Lichtlijn

Maak uw LED lijnverlichting slim met een DALI lichtmanagementsysteem. De additionele energiebesparing kan oplopen tot 75% en daarnaast verhoogt u het comfort in de werkomgeving. Door gebruik te maken van sensoren en lichtregelingen neemt het gebruiksgemak toe en hoeft de lijnverlichting niet meer handmatig in- of uit worden geschakeld.

Referentie

MTU – Rolls Royce heeft in 2018 de beslissing gemaakt om de lijnverlichting binnen te renoveren. De oude TL verlichting en elektrische componenten uit meer dan 600 armaturen zijn gedemonteerd. Daarvoor in de plaats is ons LED TL PRO oplossing geïnstalleerd in combinatie met DALI. Op deze manier bespaart MTU maximaal op de energierekening. Bekijk meer referenties.

Uitgelichte armaturen

LED Smart UnitsVEKO LED Lichtlijn armatuur

De LED Smart Units zijn de ideale oplossing voor uw huidige VEKO, Philips, Trilux of Nortom armaturen te upgraden naar LED. De armaturen zijn voorzien van een plug & play systeem en zijn daarom eenvoudig te installeren. De LED Smart Units zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen betreft stralingshoeken, lichtkleur en vermogens. Voorzien van OSRAM LED drivers.

LED Smart Unit HiPower

HiPower LED Lichtlijn

De LED Smart Unit HiPower is ideaal voor het verlichten van hoge ruimtes. Dit armatuur is vergelijkbaar met een LED Highbayarmatuur, maar dan geïntegreerd in een lichtlijn.  Het armatuur is in 90W en 102W verkrijgbaar. Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen de kleuren 4000K en 5000K. Dit armatuur is voorzien van een TRIDONIC driver en SAMSUNG LED’s.

Aanbod

Bent u op zoek naar een nieuwe LED Lichtlijn? Bekijk dan ons ruime aanbod in de Lichtlijn catalogus of bekijk alle LED lichtlijnen. Maak uw lichtlijn LED door middel van het renoveren / ombouwen van uw oude armaturen. Wij begeleiden u graag verder met uw zoektocht naar de beste lichtoplossing.

Heeft u vragen over LED Lichtlijnen, ons aanbod of iets anders? Neem dan contact op.