Lichtlijnen

LED Lichtlijn brochure

Pas uw lichtlijnen toe op een plafond via een pendelbevestiging. Een lichtlijn bestaat uit een rail, armaturen en accessoires. Er zijn verschillende soorten armaturen die u op uw lichtlijn kan toepassen. In onderstaand afbeeldingen vindt u enkele voorbeelden. De behuizing van de armaturen bestaat veelal uit staal. U kunt een lichtlijn toepassen op bijna elke situatie en biedt de ideale lichtoplossing door de verschillende lensoptieken. De

lensoptieken maken de armaturen geschikt voor onder andere magazijnen met hoge stellingen, ruimtes waarbij de focus ligt op de grond en ruimtes waar een brede lichtstraling wordt gewenst. Daarnaast kunnen er trackspots, camera’s, sensoren en andere accessoires toegepast worden.

LED Verlichting

Kies voor LED Smart Lichtlijnen. LED verlichting is in alle opzichten beter dan TL verlichting:

  • Het energieverbruik van LED is 50-80% lager
  • Een lage CO2 uitstuit
  • De levensduur is tussen de 30.000 – 100.000 uur
  • Geen flikkeringen, opwarmtijd en UV- en infraroodstraling
  • LED lampen zijn voor 99% recyclebaar
  • Bij ons ontvangt u 7-10 jaar garantie op een Lichtlijn

Kijk voor een toelichting van de voordelen van LED hier

Heeft u Lichtlijn armaturen met TL verlichting? Bouw uw oude armaturen om en profiteer van de voordelen van LED. Het ombouwen van armaturen is een duurzame oplossing en houdt het volgende in. De oude elektrische componenten van uw Lichtlijn armaturen worden verwijderd en een nieuwe externe driver in combinatie met een LED tl-buis of LED strip worden geïnstalleerd. Ook kunnen uw Norton, VEKO, Philips en Trilux armaturen 1-op-1 vervangen worden door onze LED armaturen.

Maak uw huidige Lichtlijnen slim met een lichtmanagementsysteem. Dit zorgt voor een maximale energiebesparing en verhoogt de comfort en het gebruiksgemak. Het comfort wordt verhoogd door bijvoorbeeld het dimmen van de verlichting in uw ruimte bij veel daglichttoetreding. Het gebruiksgemak wordt verhoogd door bijvoorbeeld de automatische aansturing van de verlichting door sensoren.

Referentie

MTU – Rolls Royce heeft in 2018 de beslissing gemaakt om de huidige lichtlijnen te renoveren. De oude TL verlichting en elektrische componenten uit meer dan 600 armaturen zijn gedemonteerd. Daarvoor in de plaats is ons LED TL PRO oplossing geïnstalleerd in combinatie met DALI. Op deze manier bespaart MTU maximaal op de energierekening. Bekijk hier de referentie.

Uitgelichte armaturen

LED Smart Unit V VEKO LED Lichtlijn armatuur

De LED Smart Unit V armatuur is de ideale oplossing om uw huidige VEKO Lichtlijn armaturen te vervangen. De armaturen hebben een plug & play systeem en zijn daarom makkelijk te installeren. De LED Smart Unit V armatuur heeft een stevige stalen behuizing met een IP40 beschermingsklasse. Dit armatuur is in verschillende wattages te verkrijgen.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, noodverlichting, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 3000K, 4000K en 5000K. Dit armatuur is voorzien van een OSRAM en EPISTAR LED’s.

LED Smart Unit HiPower

HiPower LED Lichtlijn

De LED Smart Unit HiPower armatuur heeft een stevige stalen behuizing met een IP20 beschermingsklasse. Dit HiPower armatuur heeft een hoog wattage met bijbehorende lumenoutput. Dit maakt dit armatuur ideaal voor hoge ruimtes. Het armatuur is in 90W en 102W verkrijgbaar.

Optioneel kunt u kiezen voor uitbreiding met het DALI-protocol, aanwezigheidsdetectie en nog vele andere mogelijkheden. U heeft ook de keuze tussen een kleurweergave van 4000K en 5000K. Dit armatuur is voorzien van een TRIDONIC driver en SAMSUNG LED’s.

Hoe installeer ik een LED Lichtlijn?

U kunt uw Lichtlijn rails het best ophangen met het gebruik van een laser. Zorg dat de ophangpunten van de rails gelijk zijn, zodat de lichtlijn niet scheef hangt. Houdt ook rekening met verschillende type plafonds. Elk plafond heeft weer andere materialen nodig. Een houten plafond heeft bijvoorbeeld andere materialen nodig als een betonnen. De LED Lichtlijn armaturen zijn vaak met een makkelijk kliksysteem te installeren. Let op dat er geen koper zichtbaar is bij het aansluiten van het armatuur.

Aanbod

Bent u op zoek naar nieuwe LED Lichtlijnen? Bekijk dan ons ruime aanbod in de Lichtlijn catalogus of op de website wat betreft Lichtlijnen. Ook voor het renoveren / ombouwen van uw oude armaturen kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden u graag verder met uw zoektocht naar de beste lichtoplossing.

Heeft u vragen over LED Lichtlijnen, ons aanbod of iets anders? Neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens.

Alle lichtlijnen