Sporthalverlichting 

Topkwaliteit LED sporthalverlichting creëert optimale condities, verbruikt 65% minder energie en gaat 10 keer langer mee dan TL. Geniet van de eigenschappen van LED en voorkom schaduwvorming, verblinding en storingen. 

Achtergrond sporthalverlichting 

Decennia lang zijn sportaccommodaties verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste sportverlichting tot op heden. Verlichting is daarnaast van grote invloed op de exploitatiekosten, sportprestaties en -plezier. Traditionele TL verlichting heeft jarenlang dienst gedaan en was tot en met 2010 ongeëvenaard.  Anno 2015 heeft LED op alle fronten de traditionele TL buis van haar troon gestoten. De laatste ontwikkelde TL buis (T5) zal geen opvolger meer krijgenEnergieverbruik Sporthal afbeelding. De ontwikkeling van LED groeit gestaag en de verwachting is dat in 2020, in 70% van de utiliteitsgebouwen, TL is vervangen door LED.
De verlichting in sporthallen hangt vaak op ontoegankelijke plaatsen zoals hoge plafonds, koofverlichting en boven tribunes. Onderhoud is complex en tijdrovend. Daarom worden sporthallen steeds vaker uitgerust met LED verlichting.

Voordelen LED sporthalverlichting 

Doorslaggevend is de kwaliteit van de nieuwe generatie LED verlichting. Voorkom storingen, uitval en flikkeringen door te kiezen voor A-kwaliteit. Een beknopt overzicht van de voordelen van LED sportverlichting ten opzichte van traditionele TL verlichting:

  • gemiddelde energiebesparing en CO2 reductie van 65%
  • terugverdientijd 1-3 jaar
  • 100.000 uur levensduur
  • minimale onderhoudskosten
  • comfort verhogend
  • direct op volle lichtsterkte
  • LED bevat geen glas en kwik
  • energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd door de overheid

Subsidieregeling sportaccommodaties 2016

In 2016 kunnen sportverenigingen en -stichtingen subsidie krijgen voor investeringen in duurzame verlichting. Deze subsidie is ingevoerd voor het benutten van het potentieel aan energiebesparing bij sportverenigingen en sportstichtingen. Het budget voor de subsidieregeling sportaccommodaties 2016 is € 6 miljoen. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30% en voor sportstichtingen 15% van de investering. Er kan maximaal € 125.000 subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd. U kunt geen subsidie aanvragen voor investeringen onder de € 3.000. Meer informatie over subsidieregeling sportaccommodaties.

Lichtmanagementsystemen

Afhankelijk van het totaal aantal armaturen is het ook interessant eens te kijken naar een lichtmanagementsysteem. Bij Lumeco kunnen we diverse innovatieve systemen toepassen in uw huidige armaturen. Een lichtmanagementsysteem biedt diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

lichtmanagementsystemen

Nieuw of renoveren?

U kunt nieuwe verlichtingsarmaturen aanschaffen. Betreft design is er veel mogelijk en de armaturen zijn ontworpen voor de LED techniek. Bij nieuwe armaturen moet u rekening houden met een terugverdientijd van gemiddeld 6-8 jaar. Een goed alternatief is het ombouwen van uw huidige TL armaturen. Bij het ombouwen/renoveren van armaturen wordt alle elektronica vervangen en het armatuur zelf hergebruikt. Dezelfde lichtopbrengst, kwaliteit en garantie als nieuwe armaturen, maar beter voor het milieu én voordelig. De terugverdientijd bij het ombouwen van armaturen is gemiddeld 2-3 jaar. Ombouwen is eenvoudig repeterend werk. Op locatie worden lokale mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet die onze elektromonteurs ondersteunen bij u op locatie. Door het inzetten van een lokale sociale werkvoorziening wordt uw project op een maatschappelijk betrokken wijze wordt uitgevoerd. Uw armaturen bouwen wij om naar  LED TL PRO. Dit product is genomineerd voor de MKB innovatieprijs- en de Accenture Innovation Awards 2015. Lees verder

Ga naar producten

Sporthalverlichting LED TL verlichting besparen energiezuinig social return     Sporthalverlichting LED TL verlichting besparen energiezuinig social return