Vervang TL door LED

Bespaar gemiddeld 65% bij een terugverdientijd van 2-3 jaar en vervang TL door LED TL PRO. LED TL is een afkorting voor Light Emitting Diode – Tube Light. LED is de laatst ontwikkelde verlichtingstechniek met een aanzienlijk hoger rendement en langere levensduur dan traditionele TL verlichting. Echter, niet alle LED producten zullen de verwachtingen kunnen waarmaken. Het succes van LED kent haar weerszijden. De verlichtingsmarkt wordt overspoeld door zeer voordelige maar inferieure producten. Kies daarom altijd voor kwaliteit.

Kwaliteit LED TL driver bepalende factor

In tegenstelling tot de traditionele TL verlichting, dat licht produceert door verbranding (fluorescentietechniek), worden LED’s elektronisch aangestuurd door een ‘driver’. De driver is een PCB (printplaat met elektronica). In een standaard LED TL wordt de driver in de buis, achter de LED’s geplaatst. Vandaar de naam LED TL met ‘interne driver’. Het grote voordeel hiervan is dat een traditionele TL buis 1-op-1 vervangen kan worden. De LED buis is voorzien van alle benodigde elektronica en zal het huidige systeem vervangen.
Echter, elektronica in bedrijf creëert warmte. LED’s kunnen erg slecht tegen warmte. Doordat de LED TL buis een gesloten systeem is kan de warmte slecht worden afgevoerd met flikkeringen, storingen en uitval tot gevolg.

LED TL ontwikkeld met Osram en Samsung

Sinds 13 mei 2015 is EIA niet meer aan te vragen voor retrofit LED producten (interne driver). EIA kan uitsluitend worden aangevraagd voor nieuwe armaturen of LED TL PRO. Er is een uitzondering gemaakt voor LED TL PRO omdat dit valt onder een ‘armatuurmodule’. LED TL PRO is een productcombinatie van een Osram driver met Samsung LED’s. Naast de kwaliteit van deze componenten is het grote verschil dat de driver extern, buiten de buis, wordt geplaatst. Dit verlengt de levensduur (100.000 uur), verlaagt de onderhoudskosten en voorkomt storingen en flikkeringen. Dit product is genomineerd voor de MKB Innovatieprijs 2015 en de Accenture Innovation Awards 2015.

Nieuwe armaturen of LED TL

Wanneer u een besparing of lichtverbetering wilt realiseren, is het verstandig eerst te beslissen of nieuwe verlichtingsarmaturen noodzakelijk zijn of dat het mogelijk is om de bestaande armaturen energiezuinig te maken. Dit is afhankelijk van de situatie en de huidige staat van de verlichtingsarmaturen. Vaak zijn de huidige armaturen in dermate goede conditie dat deze niet vervangen hoeven te worden. Het renoveren van verlichtingsarmaturen is dan vaak een goed alternatief voor het installeren van nieuwe verlichting. Renovatie is financieel voordelig en kent een lagere voor milieubelasting, door hergebruik.

Wat kost LED TL PRO

Verhoudingsgewijs kost renovatie van uw huidige armaturen een 1/3 van de prijs van nieuwe armaturen. Kiest u voor renovatie, heeft u twee opties: LED TL met interne- en externe driver (LED TL PRO) Het enige nadeel, in vergelijking met LED TL met interne driver, is de arbeidsintensiteit. Een armatuur moet gedemonteerd, omgebouwd en teruggeplaatst worden.Dit wordt samen met een lokale sociale werkvoorziening voor u opgepakt. Een landelijke samenwerking met sociale werkvoorzieningen maakt het mogelijk mensen met een arbeidsbeperking uit uw omgeving in te zetten op uw project.

Tevreden klanten

Sinds 2009 is verlichtingsrenovatie onze specialiteit. Overal in Nederland is inmiddels onze verlichting geïnstalleerd. Wij zijn trots dat organisaties zoals TNO, DSM, SGS en vele gemeenten met tevredenheid gebruik maken van onze verlichting. Bekijk meer referenties.

Ga naar LED TL PRO