Noodverlichting inspectie / onderhoud

Reguliere noodverlichting inspectie / onderhoud is verplicht en is zelfs in een groeiend aantal gemeenten vereist voor de gebruiksvergunning.

Noodverlichting inspectie / onderhoudDit is onder andere vastgelegd in het Model Bouwverordening en het gebruiksbesluit 2007. Daarnaast wordt er geëist dat de aanwezige noodverlichting goed functioneert. Borging hiervan is alleen te realiseren door middel van regulier onderhoud. Lumeco volgt de inspectierichtlijnen ISSO en de NEN-EN, waarbij een inspectie / onderhoudsinterval van 1 jaar wordt aangehouden.

Inspectie noodverlichting Lumeco

Voor gebouwen voert Lumeco graag uw noodverlichtingsinspectie uit. Lumeco inventariseert welke nood- en vluchtwegverlichting er op dit moment aanwezig is en op welke manier de vluchtroute verbeterd kan worden. Verschillende zaken worden bekeken zoals o.a. het voldoende aanwezig zijn van noodverlichting, een duidelijke vluchtroute, staat van de armaturen, staat van de lampen en accu’s. Hierna wordt een advies uitgebracht waarin uiteraard ook uw wensen worden meegenomen.

In het advies worden een aantal zaken benoemd:

  • De investering welke noodzakelijk is voor het op orde brengen van de noodverlichting
  • Een onderhoudscontract waarmee u verzekerd bent van een jaarlijkse controle op de staat en werking van de noodverlichting.

Bij goedkeuring kunnen de werkzaamheden ingepland worden. Allereerst wordt de noodverlichting volledig op orde gebracht. Daarna zal de periodieke controle en het preventieve onderhoud jaarlijks door ons verzorgd worden zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.

Nieuwsgierig naar wat Lumeco voor u kan betekenen? Stuur een e-mail naar info@lumeco.nl of bel 078-6818444.

Bereken uw voordeel Verlichtingsscan Neem contact op