Zuinige verlichting voor scholen met de sociale werkplaats

17 januari 2014

Zuinige verlichting voor scholen

Op scholen hangt nog veel oude verlichting waar al gauw 40% op bespaard kan worden. Dat er energie bespaard kon worden op de verlichting was de scholengemeenschap Guido de Brès te Amersfoort dan al snel duidelijk.  Na een voorbereidingsfase van een half jaar heeft de middelbare scholengemeenschap gekozen om verlichtingsbedrijf Lumeco de verlichting te laten aan te passen.

Sociale werkplaats

Lumeco heeft op locatie een verlichtingsscan uitgevoerd en heeft meerdere oplossingen aangedragen om de verlichting energiezuinig te maken waarbij mede is gekeken naar daglichtregeling en

SchoolverlichtingMens en Maatschappij

Het energiezuinig maken van de bestaande armaturen is mede uitgevoerd door Emile en Ismael van sociale werkplaats Amfors te Amersfoort. Beide jongens draaien vaker projecten met Lumeco en kunnen ondertussen al goed met verlichting omgaan. Wouter Plomp van Lumeco vertelt: ‘Bij elk project wordt afgestemd wie welke werkzaamheden uitvoert. Het komt er op neer dat onze monteur de installatietechnische werkzaamheden uitvoert en de meer eenvoudige werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen van de sociale werkplaats’. In verband met de kwaliteit van de huidige armaturen is uiteindelijk gekozen om de bestaande verlichting aan te passen.

Door de repeterende werkzaamheden uit te besteden wordt er werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Ron Kurvink de facilitair manager van de Guido de Brès vertelt: ‘Kijk dit zijn concepten die we als scholengemeenschap toejuichen. Het concept is in lijn met onze christelijke normen en waarden die we trachten uit te dragen. Het is mooi om zo aan onze naaste te denken en ze te laten meedoen in de maatschappij. Als we met z’n allen proberen hier meer aandacht aan te geven zou dit al een positieve impact hebben op de samenleving. Energiezuinige verlichting is mooi maar om het met mensen van de sociale werkplaats te combineren is prachtig’.

 Bereken uw voordeel

schoolverlichting 2