LED TL verlichting | LED TL PRO | Driver Osram

12 maart 2015

Er wordt verwacht dat in 2020, 70% van de verlichting in de utiliteit uit LED zal bestaan.  Deze verlichtingstechniek kent geen alternatief met vergelijkbare eigenschappen. De verwachting is dat de komende jaren LED verlichting de traditionele fluorescentielamp voorgoed van haar troon zal stoten. LED TL PRO is het kwalitatief hoogwaardigste alternatief voor traditionele TL verlichting.

Waarom wij LED TL PRO hebben ontwikkeld

Het succes van LED TL verlichting kent ook haar weerszijden. Zo wordt de markt overspoelt door zeer voordelige maar kwaliteit loze producten. Het grote kwaliteitsverschil zit met name in de elektronische aansturing (driver). Lange tijd kon voordelige LED TL verlichting de beloftes niet waarmaken.
Wij staan garant voor de beste kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Tot op heden was dit niet haalbaar voor LED TL verlichting. Inmiddels, na een lange tijd van onderzoeken en testen, hebben wij een optimale productcombinatie ontwikkeld. LED TL PRO. Alle informatie over dit product is te vinden in deze brochure. Voor elke fluorescentielamp kunnen wij nu een duurzaam en betaalbaar LED alternatief aanbieden. Daarbij kunt u denken aan gangverlichting, kantoorverlichtingsporthalverlichting en bedrijfshalverlichting.

LED TL PRO  versus LED TL verlichting

De kwaliteit van LED TL wordt hoofdzakelijk bepaald door de aansturing van de LED’s. De meeste (budget) oplossingen zijn LED producten waarbij de aansturing verwerkt zit in de TL buis. Daarom wordt dit ook ‘interne’ driver genoemd. Dit product is door een aantal eenvoudige handelingen te installeren in een traditioneel aangestuurd armatuur en de kosten zijn relatief laag. Echter, er zijn maar weinig LED buizen met interne driver die de verwachtingen kunnen waarmaken. Slechts het topsegment presteert en dat heeft zijn weerslag op de prijsstelling.
Als antwoord op alle tekortkomingen rondom LED met interne driver is LED TL PRO ontwikkeld. Dit is een LED buis waarbij de driver (aansturing) van Osram extern, in het armatuur wordt geplaatst. Deze LED buis is speciaal ontwikkeld door en geproduceerd voor Lumeco. Een volledig overzicht van alle voordelen van interne versus externe driver kunt u vinden in deze brochure.

Nieuw of Renoveren?

Wanneer u een besparing of lichtverbetering wilt realiseren, is het verstandig eerst te beslissen of nieuwe verlichtingsarmaturen noodzakelijk zijn of dat het mogelijk is om de huidige armaturen energiezuinig te maken. Dit is afhankelijk van de situatie van de accommodatie en de huidige staat van de verlichtingsarmaturen. In 80% van alle gevallen volstaat het om de bestaande armaturen te verduurzamen. Dit bespaart kosten en heeft een lagere milieubelasting omdat het armatuur wordt hergebruikt.

Verhoudingsgewijs kost renovatie van huidige armaturen slechts een derde van de nieuwprijs. Als u kiest voor renovatie zijn er dus twee mogelijkheden: LED met interne- en LED met externe driver. Het enige nadeel van LED verlichting met met externe driver is dat het, in vergelijking met LED TL verlichting met interne driver, arbeidsintensief is om het product te plaatsen. Een huidig armatuur moet gedemonteerd, omgebouwd en teruggeplaatst worden.
Wij introduceerde onlangs LED TL verlichting met social return. Wij kunnen de installatie samen met een lokale sociale werkvoorziening voor u oppakken. Door een landelijke samenwerking kan uw verlichting verduurzaamd worden door lokale mensen met een arbeidsbeperking. De monteurs van Lumeco voeren de complexe werkzaamheden uit en worden daarbij ondersteund door werknemers van de sociale werkvoorziening, die de eenvoudige en repeterende werkzaamheden uitvoeren. Zo wordt het plaatsen van LED verlichting niet alleen maatschappelijk verantwoord maar ook lokaal betrokken. Als enige in Nederland bieden wij LED verlichting met social return.

Meer informatie

Alle informatie over LED TL PRO kunt u vinden in deze brochure. Laat u vrijblijvend adviseren of kijk eerst wat u kunt besparen door gebruik te maken van de gratis verlichtingsscan.