Verlichtingsbedrijf Lumeco participeert in het MVO Koplopernetwerk

13 januari 2015

Koplopers op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verenigen zich.

Het MVO Nederland koplopernetwerk

Als het gaat om duurzaamheid, is samenwerking de sleutel tot succes. Bedrijven en organisaties die MVO-innovaties in hun bedrijfsvoering en productieprocessen toepassen, hebben zich verenigd in het Koplopernetwerk van MVO Nederland. Grote organisaties zoals Achmea, Asito en Rabobank participeren en bouwen samen aan een duurzame en inclusieve toekomst. Gezamenlijk streven zij er naar om in 2030 een zero milieu-impact te hebben en een volledig inclusieve en diverse arbeidsorganisatie te zijn.

Lumeco als koploper in de verlichtingsbranche

Lumeco is een van de koplopers als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zoals Willem Lageweg, directeur MVO Nederland onlangs berichtte op social media: “Lumeco door verschillende twitteraars genoemd als goed voorbeeld van integraal MVO. Ik sluit me hier graag bij aan.”

De koplopers geven een eigen invulling aan het MVO beleid. Lumeco creëert werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en tracht hen in een reguliere werkomgeving, onder begeleiding van ervaren monteurs, diverse vaardigheden en capaciteiten te laten ontwikkelen. Door het toepassen van energiezuinige verlichtingsoplossingen kan het huidige energieverbruik met 65% gereduceerd worden en door het hergebruiken van oude armaturen wordt het milieu ook nog eens minder belast. Door een unieke constructie kunnen zowel profit als non-profit organisaties de verlichting verduurzamen zonder investeringskapitaal door de mogelijkheid van een voorfinanciering. Dit werkt als volgt: Lumeco renoveert de verlichting, dat levert een energie- en daarmeeMVO Koplopernetwerk kostenbesparing op en met die besparing wordt het verduurzamings- project gefinancierd. De gemiddelde terugverdientijd is daarbij twee tot drie jaar.
Lumeco wil koploper en voorbeeld blijven in de verlichtingsbranche en zal blijven innoveren om de doelstellingen van 2030 te verwezenlijken.

Lumeco LogoMeer informatie?

Informatie over het koplopernetwerk kunt u vinden op www.mvonederland.nl,