Samen sta je sterk – maak verlichting energiezuinig bij VVE’s

10 januari 2013

Dat er energie bespaard kan worden bij VVE’s is een ding wat zeker is. Vaak hangt er nog gedateerde verlichting waar een hoop energie op bespaard kan worden. Nu zijn er verschillende mogelijkheden om de verlichting aan te passen. Wanneer de huidige verlichting voldoet aan de normen kan gekozen worden om de bestaande armaturen te renoveren. Mocht dit niet volstaan dan kan er nieuwe verlichting geplaatst worden. Lumeco, specialist op het gebied van energiezuinige verlichting kan beide oplossingen aanbieden en heeft verschillende samenwerkingen in de markt om de verlichting energiezuinig te maken.

Samenwerking SW-bedrijven

Wanneer renoveren van de verlichting de juiste oplossing is, heeft het de voorkeur van Lumeco om dit met een sociale werkplaatsen te doen. De ondersteunde werkzaamheden van het renoveren van verlichting worden uitgevoerd door mensen die actief zijn bij een sociale werkplaats. De monteurs van Lumeco doen alle elektrotechnische werkzaamheden en de onderdelen die op hoogte plaatsvinden. Afhankelijk van de capaciteiten worden de werkzaamheden toegespitst op de SW-werknemer. Johannes van Poelgeest projectleider bij Lumeco vertelt: “Het is prachtig om samen met deze mensen te werken. Zo gepassioneerd, daar zouden nog veel mensen een les van kunnen leren. Door ze de juiste aandacht te geven voelen ze zich gewaardeerd en zetten ze zich meer dan 100% in”.

Samenwerking voorfinancieringsmaatschappij

Naast de samenwerking met de SW-bedrijven heeft Lumeco een partnerschap met een financieringsmaatschappij. Aan de hand van de besparing die gerealiseerd wordt met de energiezuinige verlichting wordt de investering afgelost. De klant hoeft hierdoor zelf niet te investeren. Er wordt dus energie bespaard zonder dat daarvoor geïnvesteerd hoeft te worden. Om gezamenlijk energie te besparen is het zeker de moeite waard om de vergelijking tussen direct investeren of aflossen met de gerealiseerde energiebesparing uit te laten rekenen.

Praktijkvoorbeeld

Bij VVE-stallinggarage Stadskade te Apeldoorn bleek al snel dat renoveren van de bestaande armaturen de beste en voordeligste optie was. De meer dan 300 stuks 58W armaturen in de parkeergarage waren nog in dermate goede staat dat deze niet vernieuwd hoefden te worden. Allereerst is er een proef geplaatst van 32W en 45W om de gewenste lichtopbrengst te bepalen waarbij uiteindelijk is gekozen voor de 32W oplossing. Over de samenwerking met het SW-bedrijf Amfors was de VVE enthousiast. Wouter van Asselt vertelt: “Als we hiermee werkgelegenheid creëren en de eindverantwoordelijkheid ligt bij Lumeco waarom zouden we het dan niet doen? De renovatie vindt plaats op locatie dus de overlast is tot een minimum beperkt. Nu we het resultaat zien, bevestigt dat dat het inderdaad de juiste beslissing was. Én het levert ons elke dag zo’n 187 kW energiebesparing op. We kijken met volle tevredenheid terug op het project”.

Ook besparen op de verlichting? Vraag de gratis verlichtingsscan aan.

Verlichtingsscan Bereken uw voordeel