Uniek concept: LED verlichting met social return

19 februari 2015

Een uniek concept in Nederland: Lumeco is gespecialiseerd in het aanpassen van verouderde TL verlichting in samenwerking met de lokale sociale werkvoorziening. Gezamenlijk wordt nu als enige in Nederland maatschappelijk verantwoord bestaande TL verlichting aangepast naar LED verlichting.

Uniek concept: LED verlichting met social return

Lumeco, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat, heeft als eerste in Nederland beide ontwikkelingen gecombineerd. Met een landelijke dekking van sociale werkvoorzieningen kunnen alle armaturen in Nederland gerenoveerd en aangepast worden naar LED verlichting. Door het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt er werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Het voordeel van renovatie is tweezijdig. Gemeente Barnevelt verlaagt het energieverbruikEnerzijds wordt de afvalstroom beperkt tot een minimum waardoor de positieve impact op natuur en milieu wordt vergoot. Anderzijds kost renovatie slechts een derde van de prijs van nieuwe LED armaturen.

Energieverspilling door verlichting

Er wordt jaarlijks een gigantische hoeveelheid energie verspild door energie onzuinige verlichting. Zoals Olaf van der Gaag, directeur bij stichting Natuur & Milieu onlangs stelde: “Er hangen in heel het lang naar schatting 25 miljoen verouderde TL buizen, goed voor een gezamenlijk verbruik van 700 miljoen euro per jaar. En bijbehorende CO2-uitstoot natuurlijk.” Dit betreft slechts de TL verlichting. Er kan gemiddeld 65% bespaard worden op de energie kosten. Daarbij is de levensduur van LED gemiddeld zes keer zo lang. De meest toegepaste verlichtingstechniek in Nederland is anno 2015 op alle fronten verslagen door LED verlichting.

LED oplossing

Lumeco renoveert op grote schaal bestaande TL armaturen naar LED TL PRO. Waar nu de huidige buis geplaatst is komt een LED buis en waar nu het voorschakelapparaat geplaatst is komt de Osram aansturing (driver). Door de LED en de aansturing los van elkaar te plaatsen kan de langste levensduur behaald worden gecombineerd met de hoogste lichtopbrengst. Het geheel wordt standaard gecombineerd met nieuwe bedrading.  Er ontstaat dus eenLED TL PRO buis met externe driver
volledig nieuw binnenwerk en een tweede leven voor het armatuur. Gecombineerd met 5 jaar garantie en een gemiddelde terugverdientijd van 2-3 jaar is het te mooi om waar te zijn.  Grote organisaties als TNO en DSM maken al met tevredenheid gebruik van de LED verlichting. Bent u ook geïnteresseerd in LED verlichting en wilt u ook werkgelegenheid creëren voor mensen met een arbeidsbeperking? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Neem contact op  Verlichtingsscan